انهار
انهار
مطالب خواندنی

نماز جمعه راوند ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ مطابق با ۱۱ صفر ۱۴۴۶

بزرگ نمایی کوچک نمایی
خُطبه اول:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
    
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ ثُمَّ الصَّلَاهُ وَ السَّلَامُ عَلَى سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا و حبیبنا و شَفیع ذنوبنا أبِی القَاسِمِ المصطفی مُحَمَّدٍ (صلی الله وعلیه وآله وسلّم) وَ عَلَى أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ المَعصُومینَ المُقَرَّبینَ المُنتَجَبین وَ لَا سِیَّمَا بَقیَّةِ الله فِی الأرَضین وَاللَّعْنَةُ اللَّهِ ‏عَلَى أَعْدَائِهِمْ أَجْمَعِینَ من الآن إلَی یَومِ الدِّینَ.
اوصيکم يا عبادالله و نفسی بتقوي الله.
خود و شما بندگان خدا را؛ به داشتن «تـقـوا» سفارش می کنم.
    
لازم است مؤمن شبانه روز در صدد کسب «تقوا» باشد.
    
فواید «تقوا» در قرآن:
در قرآن به بیش از ۱۰۰ فایده قرآنی اشاره شده که به یک فایده اشاره داریم و توضیح میدهیم:
تقوا سبب رفع کید و ضرر دشمنان میشود:
قرآن در آیه ۱۲۰ سوره آل عمران میفرماید:
وَإِن تَصۡبِرُواْ وَتَتَّقُواْ لَا یَضُرُّکُمۡ کَیۡدُهُمۡ شَیۡ‍ًٔاۗ...
و اگر شما (در برابر اذیّت و آزار دشمنان) صبور باشید و پرهیزگاری کنید، مکر و نیرنگ شان هیچ زیانی به شما نمی‌رساند.
پس بنابراین برای موفقیت و غلبه بر دشمنان باید به دستور خدا عمل کرد نه کدخدا!!!
امام خامنه‌ای این رهبر حکیم فرزانه و دانشمند دشمن شناس بی نظیر و دلسوزان و غیرتمندان جامعه و بندگان مخلص خدا بارها و بارها تکرار کردند که فقط به خدا تکیه کنیم و به دشمنان تکیه نکنیم.
مومنین مصالح مومنین و کشور راه فدای منافع بیگانگان و اجانب و دشمنان نمی‌کنند.
و این مصیبتی است که چندین سال هست گریبان جامعه ما را گرفته و کشور ما به جایی بهتر از آنچه اکنون هست باید می‌رسید و البته به حول و قوه الهی خواهیم رسید.
در طول قرن‌ها حاکمیت کشور بزرگ و مقتدر ایران که زمانی یکی از دو قطب مقتدرِ مطرح و امپراطورِ جهان بود به خاطر ضعف و بی‌حالی و تنبلی و عیاشی و ترسو بودن بسیاری از حاکمان آن زمان‌ها ر روز قطعه‌ای از کشورمان به بیگانه واگذار شد تا آن کشور با آن وسعت تبدیل شد به کشوری با وسعت کم امروزی.
الحمدلله ما باید بسیار سپاسگزاریم که امروز به خاطر همت و تلاش برخی از افرادی که گوششان به رجز‌های توخالی دشمن نبود و به امر خدا نه کد خدا به آیه ۶۰ قرآن در سوره انفال عمل کردیم که فرمود:
وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَيلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُم...
هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آنها [= دشمنان‌]، آماده سازید! و (همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد)، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید!...
و امروز دشمنان فهمیده اند که تهدید ایران قوی و مقتدر توخالی و پوشالی نیست و مانند آمریکا ضعیف نیست و ...
و امروز دشمنان فهمیده اند که مدیریت جنگ روانی و اقتصادی به ویژه نظامی فقط و فقط با ایران است و بس.
و فهمیده اند حرف اصلی فقط از ایران است و بس.
پیام ما به دشمنان
هرچند با تلاش مذبوحانه تون؛ برخی از دانشمندان هسته ای ما را مانند: 
شهید مسعود علی محمدی    شهید مجید شهریاری
شهید داریوش رضایی نژاد   شهید مصطفی احمدی روشن
شهید حسن تهرانی مقدّم      شهید محسن فخری‌زاده و...
را شهید کردید و ظاهراً از ما گرفتید؛ اما به کوری دو چشمانتان دانشمندان هسته ای دیگرمان: زنده، پرکار و فعالند و  با صلاحهای پیشرفته ای که به مغز ناقص و عاجزتان نمیرسد و ساخته اند؛ بساطتان را در جهان جمع خواهیم کرد و زمینه را برای ظهور آقا امام زمان (علیه السّلام) فراهم خواهیم کرد.
إن شاء الله.
  
خُطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
    
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ وَ الصَّلَاهُ وَ السَّلَامُ عَلَى سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا و حبیبنا و شَفیع ذنوبنا أبِی القَاسِمِ المصطفی مُحَمَّدٍ (صلی الله و علیه و آله و سلّم) وَ عَلَى أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ المَعصُومینَ المُقَرَّبینَ المُنتَجَبین وَ لَا سِیَّمَا بَقیَّةِ الله فِی الأرَضین و صلّ علي امیرالمؤمنین و صلّ علي فاطمة الزهرا سيدة نساء العالمين و صلّ علي الحسن و الحسين سيدي شباب أهل الجنة و علي علي بن الحسين و محمد بن علي و جعفر بن محمد و موسي بن جعفر و علي بن موسي و محمد بن علي و علي بن محمد و الحسن بن علي و الخلف الصالح القائم المنتظر المهدي حججك علي عبادك و خلفائك في ارضك.
أعوذ بالله من شرور أنفسنا و من سيئات أعمالنا
عبادالله اوصيکم و نفسي بتقوي الله فانه امان من النار و مفتاح للجنة.
بار ديگر خود و شما برادران و خواهران نمازگزار و بزرگوار را به «تـقـوای» الهی دعوت ميكنم.
    
برخی از مناسبتها:
مناسبتها زیادند که فرصت بیان همه آنها نیست اما به چند مناسبت مهمتر اشاره میکنیم:
    
مهمترین مناسبتهای شمسی:

۲۶ مرداد

آغاز بازگشت آزادگان سلحشور به کشور (۱۳۶۹ ش)
بیست و ششمین روز از مردادماه یادآور بازگشت سرافرازانه آزادگان به میهن در سال ۱۳۶۹ و فرصتی برای مرور رشادت‌های این غیور مردان است.
روز ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹ بالاخره جمهوری اسلامی ایران با سربلندی توانست رزمندگانی را که مجاهدانه از دین و شرف و خاک کشور دفاع کرده و در دست دشمن اسیر شده بودند، به وطن بازگرداند. در این روز اولین گروه آزادگان پس از سال‌ها اسارت در زندان‌های رژیم بعث عراق با سرافرازی به کشور بازگشتند.
آزادگان، آزاده نامیده شدند، چرا که از قید نفس رهایی یافته بودند. اسرا در برابر همه فشارهای جسمی و روحی دشمنان ایستادند و روابط اجتماعی جامعه کوچک اردوگاه اسارتی خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شکنجه‌های مزدوران بعث هراسی به خود راه ندادند.
آنها، صبورتر از سنگ صبور و راضی‌ترین افراد به قضای الهی بودند، اسرای ایرانی از چند نقطه مرزی با تشریفات وارد کشور شدند. ستاد رسیدگی به امور آزادگان که در ۲۲ مرداد ۶۹ تشکیل شده بود، تبادل حدود ۵۰ هزار آزاده را با همین تعداد اسیر عراقی و با هماهنگی دستگاه‌های دیگر برعهده گرفت با این تفاوت که اسرای آنها نظامی و اسرای ایرانی بیشتر بسیجی و غیرنظامی بودند.
نخستین واکنش آزادگان پس از رسیدن به خاک وطن، بوسه بر خاک ایران و ریختن اشک شوق بود.
زیارت مرقد مطهر مرحوم امام خمینی و بیعت با حضرت آیة‏الله امام خامنه‌ای، از نخستین برنامه‌ها و اقدامات مشترک آزادگان بود.
تفاوت اسیران ایرانی و اسیران آمریکائی.
اسیران ایرانی زمانی که به دست بعثیان عراقی اسیر شدند و در دست دشمنان بودند رجز می‌خواندند و مرگ بر صدام می‌گفتند...
اسیران آمریکایی وقتی در دریا اسیر سپاهیان ما شدند خود را خیس کرد کردند و…

۲۷ مرداد

تذکر كتبي آية‏اللَّه «كاشاني به مصدق» (۱۳۳۲ ش)

وقوع حماسه خونين پاوه (۱۳۵۸ ش)

شهادت۳۳ نفرازراهپیمایان روزقدس درنیجریه (۱۳۹۳ ش)

۲۸ مرداد

سقوط دولت مصدق (۱۳۳۲ ش)

پیام مرحوم آیةالله العظمی بروجردی

مرگ شعبان جعفری «شعبان بی مخ» (۱۳۸۵ ش)

از مرحوم طیب حاج رضائی تا شعبان بی مخ جعفری

۲۹ مرداد

اعلام آمريكا در اشتباه حمله به هواپيمای ايران (۱۳۶۷ ش)

۳۰ مرداد

آغاز هفته جهاني مسجد
به مناسبت هفته جهانی مسجد پیامی دارم خدمت اولیای قانونگذار مساجد کشور مانند مراکز امور مساجد در مرکز ایران یعنی تهران، اصفهان و همه استان‌های کشور و در کاشان در راوند و در اقصی نقاط این کشور.
شما را به خدا قسم می‌دهم پای جوانان را در مدیریت مساجد باز کنید زیرا با جوانان موفقیت حاصل می‌شود مگر ما جنگ را با جوانان نبردیم و مگر اقتصاد را با پیرمردها نباختیم
اگر مساجد انقلابی می‌خواهیم به جوانان فرصت دهیم و برخی از اعضای هیئت امناء مساجد را از جوانان دختر و پسر تشکیل دهید.
و اصلاً
یک هیئت امنا ویژه برادران
و یک هیئت امنا ویژه خواهران.
البته سالمندان و پیرمردها احترامشان بر ما لازم است و حرمتشان روی سر ما جا دارد ولی نمی‌شود که اذان مسجد دعای مسجد مدیریت مسجد دست پیرمردانی بازنشسته و ضعیف و بعضاً بیمار و ناتوان قرار گیرد و مساجد ما مساجدی بی‌حال و نفس شوند …
الان در هر مسجدی که قدم می‌گذاریم از جوانان در آن مساجد کمتر خبر است ولی پیرمردها در مساجد جولان می‌دهند.
التماس می‌کنم پیرمردهای عزیز از این عرایض بنده ناراحت نشوند بلکه خودشان داوطلب جلب و جذب جوانان به مساجد و دادن برخی از مدیریت‌ها به آنان شوند…

۳۱ مرداد

وقوع جنگ چالدران بين ايران و عثمانی (۸۹۳ ش)

۱ شهریور

ولادت «ابن سینا» و «روز پزشک»

۴۰ درصد آثارش چاپ نشده

بخشی از سوگندنامه پزشکی

آغاز هفته دولت

به مناسبت شهادت محمدعلی رجائی دومین رئیس جمهور ایران در تاریخ ۸ شهریور ۱۳۶۰ به همراه محمدجواد باهنر نخست وزیر و عبدالحسین دفتریان مدیر کل مالی اداری نخست وزیری و هوشنگ وحید دستجردی رئیس شهربانی کشور بر اثر انفجار تروریستی ساختمان نخست وزیری از اول شهریور به نام هفته دولت شده است.
 
به این مناسبت پیامی خدمت ریاست محترم جمهور آقای پزشکیان.
جناب آقای پزشکیان ریاست محترم جمهورِ
اولاً: ردای ریاست جمهوری بر تنتان مبارک.
ثانیاً: بنده به عنوان یک طلبه کوچک و یکی از شهروندان کشور و یکی از علاقمندان به نظام و انقلاب به رهبری امام خامنه‌ای (مدظله) در این سنگر نماز جمعه به نیابت از طرف نمازگزاران جمعه این هفته که در آستانه هفته دولت قرار دارند از شما درخواست می‌کنیم که کاری کنید که پیروزی شما به کام ملت به ویژه مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای شیرین شود و به کام دشمنان نظام و انقلاب تلخ گردد.
کاری کنید که دشمنان از شما ناامید شوند ولی مؤمنان و دوستان نظام به ویژه خانواده‌های معظم شهدا و رزمندگان و خود رزمندگانی که جوانی خود را در جبهه‌ها گذراندند و صرف کردند و اکنون میانسال و برخی نیز سالمند شده‌اند به شما امیدوار و به ریاست جمهوری شما دلخوش شوند.
مهمترین مناسبتهای قمری:
۱۱ صفر:
لیلةالهریر در جنگ صفّین (۳۸ ق)
خاتمه جنگ صفین نبرد «ليلة الهرير» در شب جمعه يازدهم ماه صفر‍ بود.
در آن شب سپاه معاويه از شدت سرما مانند سگ صدا مى‌كردند، چون «هرير» به صداى سگ مى‌گويند.
آقا أمیرالمومنین علییی (عليه‌السلام) ذوالفقار بدست و سوار بر اسب پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله و سلّم) شمشير مى‌زد و به هر شمشيرى كه مى‌زد تكبير مى‌گفت و شجاعى را به خاك مى‌افكند. مقتولين بدست آن حضرت در آن شب بيش از ۵۰۰ نفر نقل شده است و تا صبح مشغول جنگ بودند به گونه‌اى كه ذوالفقار چند مرتبه خميده شد و آن بزرگوار با زانوى مبارك آن را راست نمودند.
در اين جنگ جمعى از لشكر و یاران آقا اميرالمؤمنين عليه‌السلام به شهادت رسيدند كه از جمله آن‌ها عمار یاسر، اويس قرنى، هاشم مرقال، پسر هاشم خزيمه بن ثابت، صفوان بن حذيفه و عبدالله بن بديل با برادرش ‍ عبدالرحمن بن بديل، عبدالله بن حارث برادر مالک اشتر كه از خواص اميرالمؤمنين عليه‌السلام بودند.
از لشكر معاويه جمع كثيرى به درك واصل شدند و اين جنگ ۱۴ماه به طول انجاميد که سرانجام با حيله عمرو عاص و نفاق عده‌اى مثل اشعث بن قيس كندى كار به حكميت كشيد.
۱۲ صفر:
ماجرای حکمیت (۳۸ ق)
صبح دوازدهم يا سيزدهم ماه صفر سال ۳۸ قمری لشكر اميرالمومنين عليه السلام مهياي جنگ شدند، اما عمروعاص حيله نمود و دستور داد تا قرآن ها را بر نيزه كنند. صفوف جلو لشكر كفر، ورق هايي از قران و در ديگر صفوف هر كس هر چه داشت سر نيزه كرد! و فرياد مي زدند: «لا حكم الا لله» منافقين مانند اشعث بن قيس، با تضعيف روحيه لشكر حضرت آنان را به اختيار حكمين ترغيب كردند. هر چه اميرالمومنين فرمودند كه اين نيرنگ است و من كلام الله ناطق هستم نتيجه نداد، سرانجام قرار شد هر لشكر حكمي از جانب خود معين كند تا حكم ايشان را هر دو طرف بپذيرند.
معاويه عمرو عاص را معرفي كرد و اميرالمومنين عليه السلام فرمود: «اگر ناچار هستيم، عبدالله بن عباس و الا مالك اشتر نخعي حكم باشد.»
اشعث و جماعت قرّاء و حافظين كه بعداً جزء خوارج شدند راضي به هيچكدام از اين دو نشدند و گفتند: فقط عبدالله بن قيس يعني ابوموسي اشعري. نفاق منافقين نتيجه داد و ابوموسي و عمروعاص در «دومه الجندل» كه قلعه اي است بين مدينه و شام جمع شدند و با توجه به عداوتي كه هر دو نسبت به اهل بيت عليهم السلام خصوصاً اميرالمؤمنين عليه السلام اشتند و با مكر و حيله عمروعاص حضرت را به ظاهر عزل كردند.
بدين ترتيب فرداي آن روز در بين جمعيت ابوموسي به عمرو گفت: تو بايست و معاويه را از امارت خلع كن، تا من هم علي بن ابيطالب عليه السلام را خلع نمايم. عمروعاص گفت: من هرگز بر تو كه عامل ابوبكر و عمر بوده اي و در ايمان و هجرت بر من تقدم داشته اي سبقت نمي گيرم! ابن عباس گفت: ابوموسي! پسر نابغه تو را فريب ندهد. ولي او به گفته ابن عباس گوش نداد و ايستاد و انگشتر از دست بيرون كردو گفت: من علي و معاويه را از خلافت عزل نمودم و ساكت شد.
عمروعاص ملعون ايستاد و گفت: مردم شنيديد كه ابوموسي، علي را از خلافت عزل كرد من هم او را از خلافت عزل نموده و آن را براي معاويه بن ابي سفيان ثابت مي نمايم كه سزاوارتر است، و من به عنوان منصوب كردن معاويه، انگشتر به دست مي كنم.
حكمين براي عوامفريبي فحش و دشنام بسياري به هم دادند و دست به گريبان يكديگر شدند و شريح بن هاني تازيانه اي بر سر عمروعاص زد.
ابوموسي از ترس ياران اميرالمؤمنين عليه السلام به مكه پناهنده شد. اميرالمومنين عليه السلام پس از اين واقعه در قنوت نماز ابوموسي و سه نفر ديگر را اين گونه لعن مي فرمود:
اللهم العن معاويه و عَمراً و اباالاعور السلمي و اباموسي الاشعري.


  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  



پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -