سؤال: ـ زني در حال طواف، مستحاضه قليله ميشود، وظيفه او چيست؟
پاسخ: اگر بعد از تمام شدن دور چهارم باشد، پس از تجديد وضو و تطهير بدن و لباس، طواف را تمام كند، و اگر در بين سه و نيم و چهار شوط باشد، به احتياط واجب پس از تجديد وضو و تطهير، آن را اتمام و نماز آن را بخواند و سپس طواف و نماز آن را اعاده نمايد، و اگر قبل از سه و نيم شوط باشد، اعاده لازم است.
سؤال: مستحاضه كثيره هر گاه براي نماز يوميه وظيفهاش را انجام داد، تجديد غسل براي طواف لازم است يا نه؟ و بر فرض لزوم غسل ديگري براي طواف، آيا همان غسل براي نماز طواف هم كافي است يا نه؟
پاسخ: اگر بعد از غسل براي نماز يوميه خون نبيند تجديد غسل، لازم نيست، و اگر خون ببيند براي هر كدام از طواف و نماز طواف، يك غسل احتياطاً بجا آورد، و اگر فاصله بين غسل و طواف زياد ميشود مثل اينكه در نزديك مسجد الحرام نتواند غسل كند، احتياطاً در موقع ورود به مسجد تيمم بدل از غسل هم بنمايد.
سؤال: زن مستحاضه كه بايد براي هر نماز و طواف غسل كند طبق وظيفهاش غسل كرد و يا وضو گرفت و طواف را شروع كرد، بين طواف نماز ظهر شروع شد، نماز را خواند، و با همان طهارت اول، بعد از نماز، طواف را ادامه داد، آيا طواف و نماز آن صحيح است؟
پاسخ: اگر از هنگام غسل تا آخر طواف خون قطع بوده، طواف صحيح است، و در غير اين صورت احوط آن است كه اين طواف را تمام كند و نماز آن را بخواند، و پس از غسل طواف را با نماز آن اعاده نمايد.
سؤال: زن مستحاضهاي بعد از غسل و وضو مشغول طواف ميشود، در اثناء طواف لك ميبيند، وظيفه او چيست؟
پاسخ: اگر خون او مستمر است و به وظيفه عمل كرده، با تحفظ ازخروج خون چيزي بر او نيست، و در غير اين صورت حكم حدث جديد را دارد.
سؤال: هر گاه زن قُرَشيه پس از شصت سال، و غير قرشيه پس از پنجاه سال، چند روز متوالي خون ببيند كه همه به اوصاف حيض باشد در طواف و نماز چه كند؟
پاسخ: حكم مستحاضه را دارد، و حكم حيض بر خون مزبور مترتب نيست، حتي در صورت توالي يا داشتن صفات.
سؤال: زني به حساب شناسنامه، بيش از پنجاه سال شمسي دارد، و يك سال و نيم خون نديده است، ولي در عرفات خون ميبيند، و بنابراين آيا در يائسگي او ميتوان ترديد داشت يا نه، و وظيفه او چيست؟
پاسخ: اگر اطمينان دارد كه پنجاه سال قمري او تمام شده، و سيّده نيست، حكم مستحاضه را دارد.
سؤال: زني كه حيض نميشود، ولي هر دو ماه يكبار دو سه روزي لك و ترشحات ميبيند، وظيفهاش چيست؟
پاسخ: اگر خون تا سه روز استمرار ندارد، و لو به اين نحو كه پس از خارج شدن تا اين مدت باطن فرج آلوده باشد، حكم استحاضه را دارد.
سؤال: تكليف مستحاضه كثيره و متوسطه و قليله در طواف و نماز طواف چيست؟
پاسخ: بنابر احتياط براي هر يك از طواف و نماز آن، جداگانه اعمالي كه براي نماز لازم است انجام دهند. بلي اگر بعد از غسل و وضوئي كه براي نماز يوميه انجام دادهاند تا هنگام طواف يا اينكه بعد از غسل و وضوئي كه براي طواف انجام دادهاند تا هنگام نماز طواف خون قطع شده باشد حتي مجري هم آلوده نباشد تجديد غسل لازم نيست و اگر حدث اصغر سر نزده باشد تجديد وضو هم لازم نيست.
سؤال: آيا نماز و طواف، براي زن مستحاضه يك حكم دارند يا هر كدام از طواف و نماز جدا و مستقل هستند؟
پاسخ: بنابراحتياط براي هر كدام مستقلاً اعمال مستحاضه را انجام دهد.
سؤال: زني در حال طواف مستحاضه قليله ميشود وظيفه او چيست؟
پاسخ: اگر بعد از تمام شدن دور چهارم باشد پس از تجديد وضو و تطهير بدن و لباس طواف را تمام كند و اگر در بين سه و نيم و چهار شوط باشد به احتياط واجب پس از تجديد وضو و تطهير آن را اتمام و نماز آن را بخواند و سپس طواف و نماز آن را اعاده نمايد. و اگر قبل از سه و نيم شوط باشد اعاده لازم است.
سؤال: زن مستحاضه كه بايد غسل كند و وضو بگيرد و با اين كار فاصلهاي بين اعمال پيش ميآيد كه شايد طولاني; مثلاً برود منزل غسل كند و بر گردد، آيا اين فاصله اشكال ندارد؟
پاسخ: اگر نتواند در نزديك مسجد الحرام غسل كند، احتياطاً در موقع ورود به مسجد تيمم بدل از غسل هم بكند.
سؤال: اگر مستحاضه متوسطه براي نمازهاي يوميّه غسل انجام داده باشد آيا ميتواند با آن غسل طواف را بجا بياورد؟
پاسخ: اگر بعد از غسل تا هنگام طواف خون قطع نشده باشد بايد براي طواف هم غسل كند.
سؤال: آيا مستحاضه قليله بدون انجام وظيفه ميتواند طواف مستحبي انجام دهد؟
پاسخ: وضو لازم نيست ولي تطهير بدن لازم است و براي نماز آن، وضو هم لازم است.
سؤال: آيا مستحاضه متوسطه يا كثيره جهت انجام طواف مستحبي نيز بايد به وظيفه عمل كنند؟ و بفرمائيد بدون غسل ميتوانند داخل مسجد الحرام شوند؟
پاسخ: تطهير بدن لازم است ولي غسل براي طواف مستحب لازم نيست لكن براي دخول به مسجد بنابراحتياط لازم است