سؤال 119:احنراماً معروض مي دارد : بعضي از اشخاص خيّر، قرآن كريم را به صورت جزوه به مساجد براي قرائت اهدا مي كنند و در جلد جزوه ها وقفنامه ها يا عكس واقف را مي چسبانند، بعضي از اشخاص اين وقفنامه ها يا عكس اشخاص را پاره كرده و بيرون مي ريزند، در شرع مقدس اسلام اين كار چه حكمي دارد؟
جواب: اهداء جزوه ها مانع ندارد و كسي حق ندارد وقف نامه را پاره كند و بيرون بريزد.
سؤال 120 : هر گاه كسي روي خانه اي مسجدي بسازد و آن مسجد خراب شود ومقداري از ديوارهاي آن باقي باشد ومفيد نباشد آيا مي شود خاك ديوارهاي آن را به جاي پاكيزه اي بريزند وتحت آن مسجد را كه پشت با خانه ديگري است كه وقف نبوده است راهرو براي مردم عابر بدهند يا خير؟
جواب: بردن خاك مسجد به محل ديگر اگر به مصلحت مسجد و براي تعمير آن نباشد مانع ندارد ولي تبديل مسجد به راه رو براي عابرين جايز نيست.
سؤال121:خياباني احداث شده كه در مسير آن حسينيه اي واقع است، چنانچه اجازه فرمائيد اين حسينيه خراب شود ونزديك آن حسينيه اي ديگر وبهتر وكامل تر بسازند؟
جواب:تخريب حسينيه جايز نيست.
سؤال122:مقداري زمين مخروبه كه به گفته اهالي روستا جزء حسينيه مي باشد و با در نظرگرفتن رشد شهرسازي و راه سازي گوشه اي از اين زمين مذكور محل عبور ومرور وسيلهٔ نقليّه قرار گرفته آيا مي شوديك مقدار خيلي كمي از آن را خراب كرده وبه جاده جهت رفت و آمد كه واقعاً مورد لزوم اين روستا است اختصاص داديانه؟
جواب:جايز نيست.
سؤال123:روستائي است كوهستاني ، اهالي آن با خود ياري و وسائل اوليه جاده اي در دل كوه و رودخانه احداث كرده در فصل زمستان هر ساله سيل آن را تخريب مي كند و در نتيجه در وضع بسيار طاقت فرسا زندگي مي كنند و فاقد جاده هستند اخيراً در اثر تلاش اهالي از طرف ادارهٔ راه سازي قرار شده جاده اي براي آنها احداث كنند ومسيري كه عيين شده از وسط باغهاي آنها مي گذرد ضمناً يك قطعه باغ بادامي كوچك كه وقف بر حضرت سيد الشهداء عليه السّلام مي باشد هم در مسير قرار گرفته وطبق نظريه كارشناس ونقشه بردار چون منطقه كوهستاني است وامكانات محدود مي باشد فعلاً مسيري غير از اين نيست آيا اجازه مي فرمائيد كه آن قطعه باغ وقفي در مسير واقع شود و به جاي آن باغ ديگري در جاي ديگر خريداري گردد يا خير؟
جواب:خريد وفروش وتغيير وقف جايز نيست ولي اجارهٔ آن از متولي شرعي با مراعات جهت ومصلحت وقف اشكال ندارد.
سؤال124:در يك [مكان] بلندي از قديم حسينيه اي ساخته شده است كه اقامه عزاداري در موسم سرما مستلزم عسر وحرج است و در تابستان از جهت بلندي، افراد سالخورده از فيض مججلس محروم مي مانند آيا مي توان آن حسينيه را خراب كرده و در عوض حسينيه اي در وسط قريه كه اين محذورات را نداشته باشد ساخت؟
جواب: خراب كردن حسينيه جايز نيست.