١ – توصیه به استفاده از کاندوم برای پیشگیری از بیماری های آمیزشی
سؤال: آیا توصیه به استفاده از کاندوم، براى پیشگیرى از بیمارى هاى واگیردار آمیزشى، در رده هاى مختلف سنّى، بدون اطّلاع از مجرّد یا متأهل بودن آموزش گیرنده جایز است؟
جواب: ممکن است این مطلب به صورتى که ذکر کرده اید سبب بد آموزى باشد، و مسأله فحشا یا سایر انحرافات جنسى را یک مسأله عادى جلوه دهد، لذا جایز نیست.
٢ – آموزش مسائل جنسی
سؤال: با توجّه به معضلات کنونى اجتماع، که بعضاً نتیجه عدم آگاهى صحیح جوانان از مسائل جنسى است، آیا آموزش مسائل جنسى را در جامعه، براى پیشگیرى از بیمارى هاى واگیردار، با رعایت حریم خانواده، و با توجّه به سنّ نوجوانان و جوانان، و با استفاده از متون آموزشى مناسب، مجاز مى دانید؟
جواب: تجربه نشان داده که آموزش مسائل جنسى به سبک غربى، که فعلا مطرح است، مفاسد زیادى در بر دارد، و در بسیارى از اوقات نتیجه معکوس مى دهد.
٣ – پیشگیری از بیماری واگیردار با تجویز داروی خوراکی به معتادین
سؤال: آیا تجویز داروى اعتیاد آور خوراکى به جاى داروى اعتیادآور تزریقى، جهت پیشگیرى از بروز بیمارى هاى واگیردار جایز است؟
جواب: در صورتى که هدف ترک اعتیاد باشد، و این معنا به طرف نیز تفهیم گردد، مانعى ندارد.
٤ – پیشگیری از بیماری واگیردار با توزیع سرنگ بین معتادین
سؤال: آیا توزیع سرنگ بین معتادین، براى پیشگیرى از بروز بیمارى هاى واگیردار مجاز است؟ (لازم به ذکر است که این روش تغییرى در اعتیاد آنها ایجاد نمى کند.)
جواب: درصورتى که به معتادان تفهیم شود که هدف کمک به اعتیاد آنها نیست، بلکه منظور جلوگیرى از آلودگى به بیمارى هاى خطرناک است، مانعى ندارد.
٥ – آموزش راه های پیشگیری بیماری ایدز
سؤال: با توجّه به مصیبت بار بودن بیمارى ایذر، آیا آموزش گروهاى مختلف سنّى در مورد راههاى انتقال و نحوه پیشگیرى از این بیمارى را جایز مى دانید؟
جواب: جایز است; ولى باید به شکلى باشد که بد آموزى یا مفسده دیگرى بر آن مترتّب نشود.
٦ – تراشیدن موهای زائد بدن با تیغ
سؤال: تراشیدن مو های زاید بدن مثل موی زیر بغل و یا موهای اطراف آلت با تیغ اشکال دارد یا خیر؟
جواب: اشکالی ندارد.
٧ – زایل کردن موهای زاید بدن
سؤال: آیا زدن موهای زاید بدن درست است یا خیر؟
جواب: مانعی ندارد و در بعضی روایات این کار هر دو هفته یک بار توصیه شده است.