سؤال 174- دختری 5 یا 6 ماهه از مادر سقط شده و والدین واقف به مسائل شرع نبوده لذا، بدون غسل و کفن او را در پارچهای پیچیده و دفن کردهاند و اکنون 3 سال از این جریان میگذرد تکلیف آنان چیست؟
جواب: در مورد سؤال که سه سال است از دفن گذشته فعلًا تکلیفی ندارید. و اللّه العالم.
سؤال 175- اگر از میّت فقط دست و یا پا مانده باشد در دفن باید رعایت قبله شود یا هر جور میشود دفن کرد؟
جواب: در فرض سؤال وجوب مراعات قبله معلوم نیست گرچه خوب است بهمان نحوی که دست و پا در دفن بدن واقع میشود بهمان نحو قرار دهند.
سؤال 176- میّت را قرار است به مشاهد مشرفه نقل دهند ولی او را در زمین دفن نمیکنند بلکه او را در بنائی میگذارند و روی او بنا میکنند جایز است یا خیر؟
جواب: واجب است میت را در زمین دفن کنند و میّت را روی زمین گذاشتن و با بناء او را پوشاندن جایز نیست.
سؤال 177- شخصی را در زمین دفن میکنند که بعد به مشهد مقدس منتقل کنند بعد از یک سال و نیم آن جسد را در آوردند بوی تعفن میداد کفن از بین رفته کفن را عوض کردند و به مشهد بردند آیا این کار جایز است یا خیر؟
جواب: در صورت مرقوم با احتمال عرفی بقاء تعفن، نبش قبر معرض هتک است و جایز واقع نشده است ولی دفن آن در مشهد مقدس بیاشکال واقع شده است.
سؤال 178- مادر این جانب حدود 10 روز قبل برحمت ایزدی پیوست درحالیکه بارها گفته بود مرا بهشت زهرا دفن نکنید نزد برادرم در علی بن جعفر ببرید لکن در آن شرایط غیر عادی او را در بهشت زهرا به صورت امانت سپردیم اما در آنجا او را دفن نمودند آیا میتوانیم او را به قم انتقال دهیم؟
جواب: بطور کلی اگر وصیت کرده باشد که در مکان خاصی مثل قم او را دفن نمایند اگر خلاف وصیت عمل شده باشد و در محل دیگر دفن کرده باشد در صورتی که نبش موجب هتک میت نشود باید نبش نمایند و طبق وصیت عمل کنند.