كراهت همراه داشتن قرآن
سؤال 1033. همراه داشتن قرآن داخل غلاف براى حائض چه حكمى دارد؟
جواب: مكروه است.
كراهت رساندن بدن به حاشيه قرآن
سؤال 1034. دست زدن حائض به حاشيه قرآن و بين سطر ها چه حكمى دارد؟
جواب: مكروه است.
لمس قرآن برجسته توسط حائض نابين
سؤال 1035. آيا خانم هاى نابينا به هنگام عادت ماهانه مى توانند قرآن بخوانند؟ با توجه به اين كه قرآن براى آن ها به صورت برجسته نوشته شده و بايستى آن را براى خواندن لمس كنند.
جواب: لمس مزبور جايز نيست و مى توانند حايلى قرار دهند و يا دستكش به دست كنند و يا به همراه گوش دادن به مثل ضبط صوت به تلاوت بپردازند، البته در غير سوره هايى كه آيه سجده دارد و خواندن بيش از هفت آيه براى آنان مكروه است.
مراد از هفت آيه
سؤال 1036. اين كه زن حائض مى تواند هفت آيه از غير سوره هاى سجده دار بخواند، آيا مراد از هفت آيه در مجلس واحد يعنى به نحو مستمر است يا به صورت منفصل مراد است؟
جواب: ظاهرا به نحو مستمر مراد است.
منظور از كراهت قرآن خواندن
سؤال 1037. براى خانم ها كراهت قرائت سوره هايى كه آيه سجده ندارند را از جهت كم بودن ثواب آن دانستيد. آيا تحصيل ثواب كم بهتر است يا اصلاً قرائت را ترك كنند؟
جواب: كراهت خواندن قرآن، كراهت عبادتى است نه حقيقى. پس ترك خواندن نه احوط است و نه بهتر. پس خواندن با ثواب كمتر اولويت دارد.
شركت حايض در مجالس ختم قرآن
سؤال 1038. آيا زن حائض مى تواند در مجالس ختم قرآن كه معمولاً در ماه مبارك رمضان تشكيل مى شود شركت كند و قرآن را گوش بدهد با توجه به اين كه سوره هاى سجده دار را هم مى خوانند و اگر آيه سجده را استماع كرده اند وظيفه چيست؟
جواب: استماع قرآن اشكال ندارد و با شنيدن آيه سجده بايد سجده كند و طهارت در آن شرط نيست.
تلاوت سهوى آيه سوره ى سجده دار
سؤال 1039. آيه سوره ى سجده دار كه در دعاى كميل يا ادعيه ديگر وارد شده، اگر زن حائض ندانسته يا از روى غفلت تلاوت كند، آيا اشكال دارد؟
جواب: اشكال ندارد.
سوره سجده در دعاه
سؤال 1040. خانمى مى داند كه اگر دعاى كميل يا دعاهاى ديگر را شروع كند وقتى به آيه سوره سجده دار رسيد، از روى غفلت آن را قرائت خواهد كرد. آيا جايز است اصل دعا را بخواند؟
جواب: آن موضع را علامت بگذارد كه آن را نخواند.
تفحص از آيه هاى سوره سجده دار
سؤال 1041. آيا بر خانم ها لازم است كه قبل از خواندن دعاهاى وارده از و جود آيه يا آيات سوره هاى سجده دار تفحص كنند ويا آيا لازم است اطلاع كامل از متن سوره مذكور داشته باشند تا به جهل تقصيرى به تلاوت آن ها نپردازند؟
جواب: با ندرت وجود آن در ادعيه، ظاهرا فحص لازم نيست.
قرائت زيارت عاشورا در زمان عادت
سؤال 1042. آيا زنان در عادت ماهيانه ميتوانند زيارت عاشورا بخوانند؟
جواب: بله مى توانند.
رفتن حائض به حرم مطهر ائمه ـ عليهم السّلام ـ
سؤال 1043. آيا رفتن زن حائض به رواق هاى اطراف ضريح مطهر امام رضا ـ عليه السّلام ـ اشكال دارد؟ گرچه قبر را ببيند و به ضريح خيلى نزديك باشد؟
جواب: عبور، حتى از خود حرم مطهر اشكال ندارد، و نشستن در حرم شريف جايز نيست و در رواق خلاف احتياط است.