سؤال 679- بوئيدن فواكه خوشبو عمداً عند الاكل كفاره دارد يا خير؟
جواب: كفارهاى براى آن نيست. واللََّه العالم.
سؤال 680- امساك از روايح كريهه عمداً كفاره دارد يا خير؟
جواب: كفاره ندارد. واللََّه العالم.
سؤال 681- كسى كه نفس خود را نگه مىدارد از بوهاى بد در حالت احرام بدون اينكه دماغ خود را بگيرد حكم او چيست؟
جواب: آنچه ممنوع است دماغ گرفتن است نه چيز ديگر.
سؤال 682- انداختن پتوى حاشيهدار (كه طرفين آن را با نخ دوختهاند) و پتو و حوله گرهدار روى دوش براى مُحرِم جايز است يا خير؟ و در صورت عدم جواز كفاره دارد يا خير؟
جواب: مانعى ندارد اگر چه اولى، ترك است. واللََّه العالم.
سؤال 683- در حال احرام، بستن كمربند غير مخيط براى محكمى، روى لنگ جايز است يا خير؟ البته منظور كمربند معمولى است كه در حال عادى روى شلوار مىبندند نه هميان پولى.
جواب: كمربند مفروض مانعى ندارد. واللََّه العالم.
سؤال 684- احوط براى زن گفتهاند تستر نمودن صورت است از اجنبى آيا جايز است براى او در حال احرام، يا آن احتياط، در حالت غير احرام فقط است؟
جواب: جايز نيست براى زن پوشاندن صورت حالت احرام به برقع و نقاب بلكه بنابر احوط عدم ستر نمودن با ساترى است و اشكال ندارد براى زن بپوشاند خود را از اجنبى به چيزى كه مس ننمايد صورت او را، بلكه واجب مىشود على الاحوط.
سؤال 685- حكم تظليل نمودن به سايبان يا در ماشين در حال احرام چيست؟
جواب: 1 - در مكه اشكال ندارد،
2 - در عرفات اشكال ندارد،
3 - در مزدلفه اشكال ندارد،
4 - در منى اشكال ندارد.
سؤال 686- آيا جايز است براى محرم سوار شدن ماشين سقفدار يا سايبانى بالاى سر خود بگيرد در حال سير نمودن داخل مكه و قبل از اتيان اعمال عمره و آيا سوار شدن ماشين سقفدار و سايبان براى محرم در عرفات و منى و مشعر در حال سير نمودن و رفتن و برگشتن براى انجام اعمال منى از رمى و ذبح با اينكه مىداند كه ذبح او خارج منى است چه مسكنى اخذ نموده باشد و چه اخذ ننموده باشد؟
جواب: در اين صور اشكال ندارد چنانچه در منازل خود باشند در آنجاها.
سؤال 687- آيا جايز است تظليل نمودن، زمانى كه آفتاب نباشد و نه حرارت و سردى و نه باران و هوايى بوده باشد، و تظليل نمودن با نكردن آن مساوى باشد اما ماشين در حال سير نمودنش هوا در آن راه خواهد يافت به طورى كه جو، اختلاف پيدا مىكند به سبب سرعت ماشين آيا جايز است تظليل نمودن در اين صورت؟
جواب: در اين صورت جايز نيست سوار ماشين شدن در حال اختيار و اگر مضطر گردد تظليل نمايد و كفاره بدهد.
سؤال 688- در تظليل الجايى و اجبارى، نه اضطرارى مثل آنكه با راننده قرار گذاشتهايم كه از راه تونلدار مسقف نرود، ولى راننده خلاف قرارداد نموده و مسافر را از آنجا برد كه امكان ايقاف سياره نشده، آيا كفاره واجب است يا خير؟
جواب: اگر مىتوانست در اين حال پياده شود ولو به وادار كردن سائق سياره تا پياده شود، كفاره دارد و اگر از اختيارش خارج بود، كفاره بر او نيست. واللََّه العالم.
سؤال 689- استظلال در فرض شك در اينكه مظلّه ، وجود و عدمش يكسان است يا نه، جايز است يا خير؟
جواب: در فرض شك جايز است. واللََّه العالم.
سؤال 690- احتمالاً مشعر تا منى را اگر سقف بزنند، حكم مرور محرم تحت سقف چيست؟
جواب: در صورتى كه ناچار باشد حرمت ندارد، ولى با مرور از آن كفاره حتمى است كه براى آن يك گوسفند ذبح كند.
سؤال 691- عقد ازار، و ردا و تغريز بابره ، كفاره دارد يا خير؟
جواب: كفاره ندارد. واللََّه العالم.
سؤال 692- در صورتى كه مسجد تنعيم از طرفى متصل به شهر مكه باشد و از طرفى مختصرى فاصله داشته باشد آيا محرمى كه در مكه منزل نموده مىتواند از راهى كه مقدارى از آن بيابان است در ماشين سرپوشيده براى اعمال عمره مفرده به مكه برود؟
جواب: مادامى كه به مكه يقينى سابق نرسيده باشد استظلال نكند. واللََّه العالم.
سؤال 693- مسجد تنعيم كه معمولاً براى عمره مفرده از آنجا احرام مىبندند، فعلاً در داخل مكه قرار گرفته آيا معتمرين مىتوانند از آنجا محرم شده و با ماشين مسقف به مسجد الحرام بيايند، و در صورت عدم جواز تا كجا بايد از استظلال خوددارى كنند؟
جواب: استظلال براى محرم است تا حد وصول به مكه قديمه. واللََّه العالم.