انهار
انهار
مطالب خواندنی

(۴۰۵) در باره دلستر

بزرگ نمایی کوچک نمایی

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الـــــسَّـــــلاَمُ عَـــــلَـــــى
مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
در باره دلستر
آبجو از پرمصرف ترین نوشیدنی های الکلی و غیر الکلی در جهان است که از جو و گاهی از گندم و ذرت تهیه می شود.
در طی فرآیند میکس کردن و تخمیر نشاسته ، قندهای موجود توسط  مخمر آبجو باعث تولید اتانول و کربناسیون می شوند. در آبجوسازی تجاری اثر کربناسیون طبیعی غالباً در حین فرآوری حذف شده و با کربناسیون اجباری جایگزین می شود.
از این نوشیدنی برای جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی استفاده می شود.
این ماده همچنین برای کاهش احتمال مرگ ناشی از حمله قلبی، جلوگیری از کاهش مهارت های تفکر در زندگی، بیماری آلزایمر و بسیاری از شرایط دیگر استفاده می شود، اما هیچ شواهد علمی خوبی برای حمایت از این موارد وجود ندارد.
تصور می شود که این نوشیدنی با افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) که به عنوان «کلسترول خوب» نیز شناخته می شود، از بیماری قلبی جلوگیری می کند. همچنین، ویتامین B6 (پیریدوکسین) موجود در آن می تواند به کاهش سطح هموسیستئین کمک کند، این ماده شیمیایی  یکی از ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی است.
 مضرات و فواید دلستر برای سلامتی بدن
هزاران سال است که مردم سراسر دنیا آبجو می نوشند و تولید این نوشیدنی قدمت تاریخی طولانی دارد.
این ترکیب یکی از نوشیدنی های الکلی محبوب است که از طریق میکس و تخمیر غلات  و دانه ها با مخمر، رازک و سایر طعم دهنده ها تهیه می شود. بیشتر انواع این نوشیدنی حاوی ۴-۶٪ الکل هستند اما درصد الکل ابجو می تواند از ۰.۵ تا ۴۰ % الکل داشته باشد.
بهترین مارک دلستر در هر کشوری متفاوت است مثلا ابجو الکل دار بهنوش یا ابجو اسلامی بهنوش یکی از مارک های این نوشیدنی در ایران است. طبع ابجو سرد و تر است و مناسب افرادی است که طبع گرم دارند. بهترین مزه آبجو نیز می تواند بر اساس سلیقه افراد متفاوت باشد.
اگرچه این نوشیدنی اغلب به عنوان فاقد کالری در نظر گرفته می شود  اما علاوه بر کالری حاوی برخی از مواد معدنی و ویتامین ها است. این نوشیدنی حاوی مقادیر کمی پتاسیم،  کلسیم، تیامین، آهن و روی هستند.
محتوای ویتامین B و مواد معدنی به این دلیل است که این نوشیدنی از غلات و مخمر غلات ساخته می شود. از فواید آبجو الکلی می توان به تامین این ریزمغذی ها اشاره کرد.
البته فواید آبجو بدون الکل {ماء الشعیر} بسیار بیشتر از فواید آبجو الکل دار است.
اگرچه این نوشیدنی حاوی مقدار کمی ریز مغذی است، اما در مقایسه با غذاهای کامل مانند میوه ها و سبزیجات منبع خوبی نیست. بنابراین برای دستیابی مواد مغذی روزانه باید مقادیر زیادی از آنرا بنوشید که می تواند سلامتی را به خطر بیاندازد.
از خاصیت ها و خواص ابجو برای پوست می توان بهبود وضعیت پوست به دلیل ریزمغذی های موجود در آن اشاره کرد. خواص آبجو برای مو نیز به همین دلیل است زیرا با دارا بودن محتوای بالای ویتامین B برای رشد موها مفید است.
نکته:
با همه ی خواص غیر مُحرز در نوشیدنی های فوق؛ همین درصد ناچیزی هم از الکل در آن وجود داشته باشد حرام است و علاوه بر حرام بودن، مضرّ هم هست.

  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -