انهار
انهار
مطالب خواندنی

(۳۹۶) بهترین ساعات برای خوابیدن و بیدار شدن و غذا خوردن

بزرگ نمایی کوچک نمایی
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الـــــسَّـــــلاَمُ عَـــــلَـــــى
مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
بهترین ساعات برای خوابیدن
و بیدار شدن و غذا خوردن

بهترین ساعت برای خوابیدن
{۱} ساعت ۹ تا ۱۱ شب؛ زمان از بین رفتن مواد سمی و غیرضروری توسط آنتی اکسیدان ها؛ و بهتر است در این وقت بدن در حال آرامش باشد.
{۲} ساعت ۱۱ تا ۱ شب؛ زمان از بین رفتن مواد سمی در کبد و ساعت ۱ تا ۳ نیمه شب؛ زمان سم زدایی در کیسه صفرا؛ و بهتر است در این اوقات در خواب عمیق بود.
{۳} ساعت ۳ به بعد یعنی تا ۵ صبح؛ زمان از بین بردن مواد سمی در ریه ها هست و دیده شده که افرادی در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند.
ضمناً از نصفه های شب به بعد یعنی تا ساعت ۴ صبح، مغز استخوان عملیات خون سازی را انجام می دهد.
بهترین ساعت برای بیدار شدن
بهترین ساعت برای بیدار شدن، قبل از نماز صبح {برای نماز شب} هست.
قرآن کریم میفرماید: «..شب را به جز کمی از آن به پا خیز»
آقا امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) میفرمایند: خوابیدن قبل از نماز صبح، پریشانی و فقر میآورد.
آقا امام باقر (علیه السلام) میفرمایند: بر حذر باش از خواب بین نماز شب و نماز صبح.
آقا امام رضا (علیه السلام) میفرمایند: خودت را عادت بده که ساعتی از شب را برخیزی.
در روایات خواص زیادی برای برخاستن در این ساعات و اقامه نماز شب مانند زیبایی و نیز نورانیت چهره و... آمده است.
یکی از حکما گفته: تمام موجودات (بجز سگ که بیدار بوده و تا صبح نگهبانی میداده) در این ساعت از شبانه روز بیدارند.
بیداری در این زمان است که موجب افزایش توان انسان برای فعالیت روزانه می گردد.
ازنظر علمی؛ خواب پس از نیمه شب که ظاهر بدن سرد و دمای محیط هم سرد است موجب سردی زیاد در بدن میشود بنابراین برخواستن از خواب پس از نیمه شب برای رفع این سردی مفید و موجب تعدیل دمای بدن میگردد و خواب در ساعات مقرره موجب سکون و آرامش است که در دیگر زمانها نمیتوان چنین آرامشی را به دست آورد.
اهمیت خوردن صبحانه و بهترین ساعت برای خوردن صبحانه
برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از اُفت قند خون، بویژه در وعده صبح، خوردن صبحانه از اهمیت زیادی برخوردار است. از مهم‌ترین دلایلی که متخصصان تغذیه بر خوردن صبحانه تاکید می‌کنند، مطالعاتی است که نشان می‌دهد صبحانه موجب افزایش توانایی حل مساله، تمرکز بیشتر و داشتن تفکری خلّاق در فرد می‌شود.
یکی از سفارشات نبیّ گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلّم) خوردن صبحانه هست آنجا که میفرمایند «لقمة الصباح مسمار البدن» یعنی صبحانه بدن را نیرومند می کند.
دکتر فراهی، متخصص گوارش میگوید: در مورد صبحانه نخستین نکته خوردن نان است، البته مصرف نان سبوس دار مانند نان سنگک در میان نان‌های سنتی و نان‌های تیره درمیان نان‌های حجیم امروزی، توصیه می‌شود.
خوردن صبحانه وعده بااهمیتی است زیرا پس از ساعتها ناشتایی صبحانه بسیار مهم هست بویژه برای کسانی که بالا و پایین بودن قندخون در آنها حیاتی است.
یکی از گروه های غذایی که حتما باید در وعده صبحانه گنجانده شود منابع غذایی پروتئین همچون: پنیر به همراه گردو، تخم مرغ، غلات و.. میباشد.
و این خوراکها از نظر متخصص تغذیه در وعده صبحانه یکی از بهترین الگوها برای وعده صبحانه است که در دنیا وجود دارد.
بهترین زمان خوردن صبحانه برای بیماران ساعت شش و نیم هست.
بهترین زمان خوردن صبحانه برای تناسب اندام ساعت هفت و نیم هست.
کسانی که صبحانه نمی خورند، بهتر است عادت خود را  تغییر دهند و صبحانه را به وقت بخورند.
پس: دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب، باعث می شود مواد سمی از بدن دفع نشوند، بنابراین همیشه، به وقت بخوابید و به وقت بیدار شوید.

  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  


پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -