بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ
وَ جَامِعِ الْكَلِمِ.
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِاللهِ الصالِحینَ
وَ رَحْمَةُ ٱللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
(۲۰) انجام سایر محرّمات حیض غیر از آمیزش قبل از غُسل حیض
سؤال:
اگر زن از خون حیض، پاک شد، قبل از غُسل حیض، میتواند کارهایی که بر او حرام بوده انجام دهد؟
پاسخ:
آیات عظام: امام خمینی، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، صافی گلپایگانی ، تبریزی، امام خامنه ای، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، سبحانی، جوادی آملی، مظاهری: کارهایی که در وقت حیض بر حائض حرام بوده مانند توقف در مسجد و مس خطّ قرآن3، تا غسل نکند بر او {مکارم: بنابر احتیاط واجب} حلال نمی شود.
آیةالله العظمی شبیری زنجانی: کارهایی که در وقت حیض بر حائض حرام بوده، مانند ورود در مسجد الحرام و مسجد پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم و نیز در سایر مساجد در غیر صورت عبور، و مسّ خطّ قرآن تا غسل نکند بر او حلال نمی شود.
آیةالله العظمی اراکی: کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده، به جز مسّ خطّ قرآن و اسم خداوند ومانند آن، پس از قطع خون، هر چند غسل نکرده باشد حرام نمی باشد؛ ولی مسّ خطّ قرآن و اسم خداوند ومانند آن چون بدون طهارت جایز نیست باید غسل کند.
آیةالله العظمی سیستانی: کارهای که در وقت حیض از جهت اشتراط طهارت بر او حرام بوده ـ مانند مسّ خط قرآن ـ تا غسل نکند بر او حلال نمیشود. و همچنین است ـ بنا بر احتیاط واجب ـ کارهایی که ثابت نشده که حرمت آنها از جهت اشتراط به طهارت باشد مثل توقف در مسجد.
آیةالله العظمی بهجت؛ این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.