بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ
وَ جَامِعِ الْكَلِمِ.
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِاللهِ الصالِحینَ
وَ رَحْمَةُ ٱللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
(۱۹) حکم طلاق زن یا آمیزش با زن قبل از غُسل حیض
سؤال:
پس از آنکه زن از خون حیض، پاک شد، اگر غسل نکرده باشد، آیا طلاق او صحیح است یا آمیزش با او جایز است ؟
پاسخ:
آیات عظام: امام خمینی، گلپایگانی، اراکی، فاضل لنکرانی، صافی گلپایگانی، امام خامنه ای، نوری همدانی، جوادی آملی: طلاقش صحیح است، و شوهرش هم می تواند با او جماع کند ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع با او خودداری نماید.
آیات عظام: خوئی، تبریزی: طلاقش صحیح است، و شوهرش هم می تواند با او جماع کند و أولی این است که جماع پس از شستن فرج باشد ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع با او خودداری نماید.
آیةالله العظمی شبیری زنجانی: طلاقش صحیح است، و شوهرش هم می تواند با او جماع کند و بهتر این است که جماع پس از شستن فرج باشد و جماع پیش ازغسل کراهت شدید دارد.
آیةالله العظمی سبحانی: طلاقش صحیح است، و شوهرش پس از شستن محلّ، می تواند با او نزدیکی کند ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع با او خودداری نماید.
آیةالله العظمی وحید خراسانی: طلاقش صحیح است، و شوهرش هم می تواند با او جماع کند و احتیاط واجب این است که جماع بعداز شستن فرج باشد، و احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل - خصوصا در جایی که شدّت میل نباشد - از جماع با او خودداری نماید.
آیةالله العظمی مکارم شیرازی: طلاقش صحیح است، و همسرش نیز می تواند با او نزدیکی کند هرچند هنوز غسل نکرده باشد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از نزدیکی کردن خودداری کند.
آیةالله العظمی مظاهری: طلاقش صحیح است، و شوهرش هم می تواند با او جماع کند.
آیةالله العظمی سیستانی: طلاق ش صحیح است، و شوهرش هم میتواند با او نزدیکی کند، ولی احتیاط لازم آن است که نزدیکی پس از شستن فرج باشد، و احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل، از نزدیکی با او خودداری نماید.
آیةالله العظمی بهجت؛ این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.