سؤال1609:اینجانب با همسرممتارکه کردم. بعد از خارج شدن از محضر طلاق حدود نیم ساعت درباره مسائل گوناگونصحبت کردیم. آیا این حالت و گفتگو مصداق رجوع است؟
پاسخ:صرف گفتگو کافى نیست، بلکه به نظر اینجانب تحقق رجوع، به کارهایى مثل لمس و تقبیل، اگربه قصد رجوع نباشد، مشکل است، بلى اگر مواقعه انجام شود، رجوع محقق مى شود. اگرچهقصد رجوع هم نداشته باشند.
سؤال1610:زنى بابذل مهر طلاق مى گیرد و قبل از تمام شدن عدّه، از بذل رجوع مى کند، مرد با علم بهاینکه حق دارد رجوع کند، رجوع نکرده تا عدّه منقضى مى شود، آیا حق مهردارد؟
پاسخ:در فرض سؤال، زن حق مهر دارد.
سؤال1611:شخصى کسى را وکیل کرده که همسرش را طلاق دهد و همسر براىاینکه زوج، دیگر حق رجوع نداشته باشد، مهر خود را بذل کرده تا طلاق مبارات انجامشود و وکیل با کسب رضایت موکل خود طلاق مبارات داده است. آیا در فرض مسأله حق رجوعبراى زوج وجود دارد؟
پاسخ:در طلاق مبارات مانند طلاق خلع، اگر زندر بذل خود در عده رجوع کند، زوج مى تواند در طلاق رجوع کند و الاّ حق رجوعندارد.
سؤال1612:همین زن، در زمان عدّه طلاق،رجوع به یک هزار تومان که بنا شده بود بدهدو نداده، کرده است و شوهر هم رجوعکرده، آیا این رجوع صحیح است یا نه؟ حکم شرعى را بیان فرمایید.
پاسخ:بلى، بر فرض وقوع طلاق خلع، اگر زن در بین عدّه، از بخشش خود برگردد; شوهر مى تواند رجوع کند و بدون عقد دوباره او را زن خود قراردهد.
سؤال1613:آیا رجوع به صرف کتابت تحققپیدا مى کند؟
پاسخ:اگر به قصد رجوع بنویسد، ظاهراً رجوع محققمى شود.
سؤال1614:آیا نگاه شهوى به زوجه درطلاق رجعى، رجوع محسوب مى شود؟
پاسخ:بعید نیست رجوع محسوب شود،اگر قصد رجوع کرده باشد