سؤال 595. آيا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شرکت در نماز جماعت مساجد يا نماز جمعه تشويق فرموده يا اين که نماز خواندن آن ها در خانه بهتر است؟
جواب: شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
سؤال 596. در چه صورتى زن مى تواند امام جماعت شود؟
جواب: امامت زن در نماز جماعت فقط براى زنان جايز است.
سؤال 597. شرکت زنان (مانند مردان) در نماز جماعت از جهت استحباب و کراهت چه حکمى دارد؟ شرکت آن ها در صورتى که پشت سر مردان بايستند چه حکمى دارد؟ آيا در حالى که پشت سر مردان براى نماز جماعت ايستاده اند، احتياج به پرده و ساتر است؟ اگر در نماز کنار مردان بايستند، از جهت حائل چه حکمى دارد؟ با توجه به اين که پشت پرده بودن زنان هنگام نماز جماعت و سخنرانى ها و مراسم ديگر، موجب تحقير و اهانت به آن ها مى شود.
جواب: حضور و شرکت زنان در نماز جماعت اشکال ندارد، و اگر پشت سر مردان بايستند، احتياجى به حائل و پرده نيست، ولى اگر در کنار مردان بايستند سزاوار است که حائلى بين آن ها باشد تا کراهت کنار هم ايستادن مردان و زنان در نماز برطرف شود، و اين که وجود حائل بين زنان و مردان در نماز موجب تحقير و توهين به شأن و کرامت زنان مى شود، توهم و خيالى بيش نيست و اساسى ندارد، بعلاوه دخالت دادن نظرات شخصى در فقه صحيح نيست.
سؤال 598. کيفيت اتصال و عدم اتصال صفوف زنان و مردان در نماز در صورت نبودن پرده و حائل چگونه است؟
جواب: زنان مى توانند پشت سر مردان بدون فاصله بايستند.
استفتائات جدید
سؤال: اين كه مىگويند زن در نماز مىتواند به شوهرش اقتدا كند، آيا به اين معنى است كه لازم نيست شوهر تمام شروط امام جماعت را داشته باشد؟
جواب: در اقتداى زن به شوهر مثل ساير نمازهاى جماعت، تمام شرايط معتبر است.
سؤال: بانوان در بالكن مسجدى كه به وسيله ديوارى آجرى كه تا سقف ادامه يافته و تنها سه باب پنجره يک متر در يک متر آن را از شبستان عمومى جدا مىکند، نماز جماعت را به جا مىآورند، اين در حالى است که امام جماعت و نمازگزارانِ مرد، قابل رؤيت نيستند. خواهشمند است نظر مقام معظم رهبرى (دام ظله) را در اين مورد اعلام فرماييد.
جواب:در صورتى كه شبستان و بالكن مذكور عرفاً يك محل حساب شوند، نماز صحيح است.