١ – حکم نماز جماعت در صورت شکسته بودن نماز اطرافیان
سؤال: اگر در نماز جماعت تمام کسانی که اطراف من ایستاده اند و من بواسطه آنها به صفوف جماعت اتصال دارم نمازشان شکسته باشد و در رکعت دوم تمام شود جماعت من اشکال دارد؟ اگر این افراد یا بعضی از آنها بلافاصله در رکوع رکعت سوم به نیت نماز قضا اقتدا کنند چطور؟
سؤال: اگر کسی را که در نمازجماعت بواسطه ی او من به صف جماعت متصلم و از جهات دیگر اتصال وجود ندارد میدانم که به دلیل جهل به مساله ای نمازش را غلط میخواند جماعت من چه حکمی دارد؟
جواب: با توجه به اینکه این کار در رکعت سوم واقع شده نماز شما باطل نمی شود اگر از صفوف جدا شوید خود به خود نماز شما فرادا خواهد شد.
جواب: 2ـ فاصله شدن یک نفر و حتی 2و3 نفر لطمه ای به جماعت نمی زند.
٢ – نماز جماعت کسانی که روی تخت یا ویلچر نماز می خوانند
سؤال: برخى از بیماران مجبورند روى تخت یا ویلچر نماز بخوانند، آیا این امر موجب به هم خوردن اتّصال صفهاى نماز جماعت نمى شود؟
جواب: اتّصال صفوف به هم نمى خورد.
٣ – امامت شیعه برای نماز تراویح
سؤال: با توجه به اینکه بنده در محل سنی نشین (شافعی مسلک) زندگی می کنم و از طرف آن ها درخواست شده که بنده به عنوان امام جماعت نماز تراویح، این نماز را برپا کنم، آیا بنده که شیعه هستم، می توانم چنین کاری را انجام دهم هر چند در حالت تقیّه باشم؟
جواب: در حالت تقیّه مانعی ندارد.
٤ – عدم ضرورت موازی بودن صف زنان با صف مردان
سؤال: در ایوان زنانه که تنها با یک پنجره با فضای مسجد اتصال دارد و نمازها را به امامت پیش نماز آن مسجد می خوانند، آیا موازی بودن صفوف زنان در ایوان با صفوف مردان در کف مسجد ضرورت دارد؟ یا معیار تنها عدم تقدم بر امام است؟
جواب: موازی بودن شرط نیست.
٥ – وجود دو ویلچری در صف اول
سؤال: دو نفر با ویلچر در صف اول نماز می خوانند، آیا به نماز بقیه اشکال می رساند؟
جواب: اشکالی ندارد.
٦ – ملاک در عقب تر ایستادن از امام جماعت
سؤال: در نماز جماعت ظاهراً اگر مأموم فقط چند سانتیمتر عقب تر از امام جماعت بایستد کفایت می کند. آیا ملاک سجده گاه است یا محل ایستادن هر دو؟
جواب: احتیاط این است که هر دو را رعایت کند.