سؤال 39 - اگر انسان كفر بگويد و استغفار نكند حكمش چيست؟
جواب: مسلمانى كه كفر گفته اگر قبلا كافر بوده و بعد مسلمان شده و بعد از اسلام كفر گفته مرتد ملى است و اگر توبه كند شرعا توبه او قبول است و اگر مسلمانى است كه در حال انعقاد نطفه او پدر و مادر او مسلمان بوده مرتد فطرى است كه شرعا سه حكم دارد: يكى آن كه زن او بدون احتياج به طلاق از او جدا مىشود و ديگرى آن كه اموال او منتقل به ورثه مسلمان او مىشود و سومى اجراء حد است بر او كه قتل باشد و به هر حال اگر توبه كند توبه او نيز قبول است.
سؤال 40 - شخصى با برادرش درباره يك قطعه زمين مشاجره نموده شخص ثالثى گفت
اين قطعه زمين حق برادر تو است از نظر مذهب و شخص مخاطب گفت من از اين مذهب دست برداشتم و قبول ندارم در اين صورت از نظر اسلام حكم اين شخص چيست و وظيفه مسلمانان نسبت به اين شخص چيست؟
جواب: اگر محتمل باشد كه در حال عصبانيت و عدم التفات به لازمه كلامش گفته است حكم به كفر او نمىشود.
سؤال 41 - شخصى نه اهل نماز و نه روزه است در حين صحبت با همكارانش نعوذ بالله نسبت به خداوند متعال فحاشى خواهر نموده است و بار دوم تكرار نموده و گفته است كه چه كسى آخرت را ديده، تكليف شرعى ما در اين باره چيست؟ مرقوم فرمائيد.
جواب: از موضوع شخصى اطلاع ندارم بطور كلى اگر كسى با قصد و التفات و اختيار نسبت به خداوند العياذ بالله فحاشى كند هر چند بنحو مفروض در سؤال فحش بدهد مرتد و قتلش واجب مىشود لكن تا به مطالب مذكوره يقين حاصل نشود قتل جايز نيست.
سؤال 42 - حكم خدا را راجع به مسئله زير بيان فرمائيد مرد مسلم با زن مسلمه ازدواج مىكند بعدا زن مسيحى مىشود تكليف مرد با اين چنين زن چيست؟
جواب: زوجه مزبوره از نظر حد شرعى در صورت امكان حبس مىشود و در مواقع نماز او را مىزنند به مقدارى كه صدق ضرب كند چنانچه قبل از انقضاء عده توبه كرد و برگشت عقد صحيح است و زوجيت باقى و الا عقد باطل و كشف مىشود كه از حين ارتداد زوجيت زائل شده است.