سؤال 1 - شخصى در غير اشهر حج با احرام عمره مفرده، وارد مكه شد و اعمال عمره مفرده را بجا آورد و در مكه ماند تا ايام حج آيا براى احرام عمره تمتع مىتواند از تنعيم، محرم شود يا بايد به يكى از مواقيت برود؟.
جواب: بايد به يكى از مواقيت پنجگانه برود و از آنجا محرم شود.
سؤال 2 - كسى كه براى عمره مفرده، عازم مكه است آيا جايز است كه از جده - با نذر يا بدون نذر - احرام ببندد؟ و بر فرض جواز آيا جايز است از حديبيه و يا ادنى الحل احرام ببندد؟، صور مسأله را بيان فرمائيد.
جواب: عبور از ميقات يا محاذى آن براى قاصد مكه، بدون احرام جايز نيست هر چند بخواهد عمره مفرده بجا آورد و لكن اگر معصيت نمود و از ادنى الحل كه ميقات عمره مفرده است محرم شد عمره او صحيح است و كسى كه عازم عمره مفرده است جايز است قبل از رسيدن به ادنى الحل، نذر كند و محرم شود خواه در جده باشد و يا قبل از آن و همچنين است اگر عابر، قاصد مكه نبوده و بعد از عبور از ميقات يا محاذى آن قصد نمايد به مكه مشرف شود جايز است با نذر، از جده مثلا براى عمره مفرده محرم شود و اما اعمال حج واجب در مناسك مذكور است.
سؤال 3 - اگر كسى در مكه، زندانى شد و موقعى آزاد گشت كه نمىتواند به ميقات برود از كجا بايد محرم شود؟.
جواب: فعلا وظيفه اين شخص بنابر احتياط اين است كه از هر جائى كه نزديكترين نقطه به ميقات است و ممكن باشد احرام عمره تمتع ببندد، محرم گردد و
حج را تمام كند و پس از مراجعت اگر سال اول استطاعت او بوده و استطاعتش تا سال بعد باقى نباشد حج مزبور، كافى است و چيزى بر او نيست و اگر تا سال بعد، استطاعتش باقى باشد يا قبلا حج بر او مستقر شده بوده مجددا حج تمتع را بنابر احتياط لازم بجا آورد.
سؤال 4 - اگر كسى نذر احرام پيش از ميقات كرده باشد و پيش از ميقات، محرم شود و بعد از ورود به جده وسائل حركت او به مدينه فراهم شود آيا مىتواند محل شود و به مدينه برود و بعد از آن از ميقات محرم شده و وارد مكه شود؟.
جواب: انصراف از نيت احرام، سبب بيرون آمدن از احرام نمىشود و با آن كه احرام بسته تجديد احرام، بنحو جزم، مشروع نمىباشد بلى رجاءا بخواهد در مسجد شجره تجديد نيت كند مانعى ندارد.
سؤال 5 - كسى كه در ميقات براى عمره تمتع و يا در مكه براى حج، محرم شد اگر بى اختيار او را از ميقات يا از مكه بيرون ببرند و برگردانند چه صورت دارد؟.
جواب: فعلا مانعى به نظر نمىرسد لكن در عمره تمتع، احتياط آنست كه در مراجعت و مرور به ميقات يا محاذى آن، نيت و تلبيه را تكرار كند.
سؤال 6 - آيا احرام در هر جاى مسجد فعلى شجره جائز است يا خير؟.
جواب: احرام در تمام نقاط مسجد بلكه در مقدارى از اطراف و جوانب آن جائز است.