انهار
انهار
مطالب خواندنی

ارتباط زن شوهردار با نامحرم (مرجع تقلید امام خمینی)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال سلام زنی هستم که به دلیل مشکلات با همسرم طلاق عاطفی داشتیم زمانی که روحیه بدی داشتم و افسرده بودم با فردی مجرد آشنا شدم، صیغه محرمیت خواندیم او نمیدانست من متأهلم ارتباط داشتیم بعد از مدتی حقیقت رو  به او گفتم؛ از همسرم طلاق گرفتم الآن میتوانم با او که بی نهایت دوسش دارم ازدواج کنم؟ بابت گناهم چه کنم؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله امام خمینی (قدس سره)
اگر با آن شخص قبل از طلاق؛ آمیزش و دخول (از جلو یا پشت) داشته اید ازدواج با او دیگر حرام ابد هست. و البته دوستی بی نهایت به خدا اختصاص دارد نباید درباره غیر خدا بگویید بی نهایت او را دوست دارم زیرا موحد چنین حرفی به زبان جاری نمی کند.
جواب اگر با آن شخص قبل از طلاق؛ آمیزش و دخول (از جلو یا پشت) داشته اید ازدواج با او دیگر حرام ابد هست. و البته دوستی بی نهایت به خدا اختصاص دارد نباید درباره غیر خدا بگویید بی نهایت او را دوست دارم زیرا موحد چنین حرفی به زبان جاری نمی کند.
بابت گناهی که مرتکب شده اید توبه کنید و البته خدای سبحان بخشنده و مهربان است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم می فرماید، کسی که توبه کند :
1- خداوند برایش در دنیا و آخرت هزار در رحمت می گشاید؛
2- هر صبح و شب در رضایت خدا است؛
3- برای هر رکعت نماز مستحبی که می خواند عبادت یک سال نوشته می شود؛
4- هر آیه ای از قرآن را که قرائت می کند برایش نوری بر صراط خواهد شد؛
5- هر صبح و شام ثواب یک نبی برایش نوشته می شود؛
6- به عدد هر حرفی از استغفار و تسبیحش ثواب حج و عمره نوشته می شود؛
7- هر آیه ای برای او شهری در بهشت است؛
8- قبرش پر از نور و چهره اش سفید می شود؛
9- به عدد هر مویی در بدنش نوری خواهد بود؛
10- مانند آن است که به وزن خود طلا در راه خدا صدقه داده است؛
11- مانند آن است که به عدد هر ستاره ای بنده ای در راه خدا آزاد نموده است؛
12- شدت و سختی قیامت به او نمی رسد؛
13- مونسی در قبر خواهد داشت (که او را از وحشت قبر حفظ خواهد نمود؛)
14- قبرش روضه ای از روضه های بهشتی خواهد شد؛
15- هر روز هزار فرشته او را در قبرش زیارت می کنند؛
16- درقیامت از قبر خارج می شود درحالی که هفتاد لباس از حلّه برتنش، و تاجی از رحمت برسراوست؛
17- در قیامت زیر سایه عرش الهی همراه با انبیاء و شهداء خواهد بود و می خورد و می نوشد تا زمانی که خداوند از حساب خلایق فارغ شود سپس به سوی بهشت روانه می گردد.
در حدیث دیگری وارد شده که زنی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم رسید و عرض کرد: یا نبی الله! زنی فرزند خود را کشته است و مرتکب قتل شده است آیا راهی برای توبه دارد؟ حضرت فرمودند: قسم به کسی که جان من به دست اوست اگر آن زن هفتاد پیامبر را بکشد و سپس توبه کند و پشیمان شود و خداوند بداند که هرگز مجددا به معصیت باز نمی گردد خدای سبحان توبه اش را قبول می کند و اورا می بخشد! زیرا در توبه از بین مغرب تا مشرق باز است و کسی که توبه کند مانند آن است که اصلا گناهی انجام نداده است.
برای رسیدن به خیر و خوشبختی و موفقیّت در زندگی و برکت و رزق و روزی فراوان و سلامتی؛ چند توصیه به شما داریم:
1-. در زندگی و عمر ارزشمندتان کارهای حرام انجام ندهید و کارهای واجب را ترک نکنید.
گناه، دل را ويران مي‌كند، دلي كه حرم و خانة خداست؛ گناه آن را نابود و قواي معنوي را تضعيف و ريشه‌هاي درخت ايمان را مي‌سوزاند.
امام باقر (عليه السّلام) مي‌فرمايند: هيچ بنده مؤمنی نيست مگر اين كه در قلبش نقطه سفيدي است. پس هر گاه گناهي را مرتكب شود، نقطه سياهي در قلبش نمودار مي‌گردد و باعث تباهي دل مي‌شود».
امام صادق (عليه السّلام) می فرماید: همانا به درستي كه انسان گناهي را كه مرتكب مي‌شود با آن گناه رزق و روزي از او دفع مي‌گردد».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: هر گاه بنده گناهي را مرتكب شود، به خاطر آن گناه از نماز شب محروم مي‌شود.
امام صادق (عليه السّلام) مي‌فرمايند: «انّ ادني ما اصنع بالعبد اذا آثر شهوته علي طاعتي ان احرمه لذيذ مناجاتي؛ هر بنده‌اي كه خواهش نفس خود را بر طاعت من اختيار نمود كمترين كاري كه دربارة او انجام دهم اين است كه او را از لذّت مناجاتم محروم مي‌سازم.».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: بدانيد و هوشيار باشيد همانا در قيامت بنده‌ را به خاطر يكي از گناهانش صدسال حبس مي‌كنند در حالي كه او به حوراني نگاه مي‌كند كه در بهشت براي او آماده شده‌اند و به نماز و نعمت مشغولند.
2- نمازها، «خصوصاً نماز صبح» را حتماً اول وقت بخوانید.
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسكری(علیه السلام) روایت می كند كه فرمودند: "خداوند متعال با حضرت موسی تكلم كرد، حضرت موسی فرمود:خدای من. كسی كه نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود:حاجت و درخواستش را به او عطا می كنم و بهشتم را برایش مباح می گردانم.
3- اول شبها صدقه بدهید و سوره «واقعه» بخوانید و هنگام خواب، پس از تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) 70 مرتبه استغفار کنید و بگوئید: «استغفرالله ربّی و أتوب إلیه».
هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند هیچ تنگدستی و گرفتاری به او نمی رسد.رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرموده اند: سوره واقعه را به زنانتان یاد دهید زیرا آن سوره بی نیاز کننده است.
در خبر است: عبدالله بن مسعود صحابی بزرگوار رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) بیمار شد. خلیفه وقت ، عثمان بن عفان، به دیدار او رفت و ناراحت و نگرانی در چهره او دید از او پرسید: چرا ناراحتی و آه و ناله می کنی؟ گفت: گناهکارم. پرسید: چه می خواهی؟ گفت: رحمت خداوند را، پرسید: آیا نیاز به پزشک داری؟ گفت: طبیب حقیقی مرا بیمار کرده است. پرسید: آیا می خواهی کمک مالی به تو بکنم؟ گفت: آن زمان که نیاز داشتم ندادی و اکنون نیازی ندارم. عثمان گفت: پول می دهم برای دخترانت باشد. ابن مسعود گفت: آنها نیازی ندارند. چون به ایشان گفته ام که همواره سوره واقعه را قرائت نمایند که هیچ گاه نیازمند نخواهند شد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: اگر سوره واقعه را بنویسند و در خانه بگذارند موجب افزایش خیر و برکت می شود و هر کس به قرائت آن مداومت ورزد، فقر از او برطرف می شود و در آن افزایش حفظ و توفیقات و وسعت در مال وجود دارد.
امام صادق (علیه السلام) فرموده است: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم می گرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسیدو از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین (علیه السلام) خواهد بود.و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیه السلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سوره واقعه دارای منافع و بهره های زیادی است که قابل شمارش نیست. از جمله فواید این سوره آن است که اگر برای مرده ای خوانده شود، خداوند او را می امرزد و اگر برای کسی که در حال احتضار و مرگ است بخواند، مرگ و خروج روحش به اذن خدا آسان می شود.
به همراه داشتن نوشته سوره واقعه موجب آسانی زایمان می شود.
4- اول روزها صدقه بدهید و سوره «یس» بخوانید.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) به آقا أمیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: یا علی! «یس» را بخوان که در آن ده اثر است، هر که آن را قرائت کند: 1) اگر گرسنه باشد سیرگردد؛ 2) اگر تشنه باشد، سیراب گردد؛ 3) اگر عریان باشد، پوشانیده گردد؛ 4) اگر عزب باشد، ازدواج کند؛ 5) اگر ترسان باشد، امنیت یابد؛ 6) اگر مریض باشد، عافیت یابد؛ 7) اگر زندانی باشد، نجات یابد؛ 8) اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود؛ 9) نزد میت خوانده نمی شود مگر اینکه خدا بر او آسان گیرد؛ 10) اگر گمشده داشته باشد، گمشده اش را پیدا کند.
شخصی به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) عرض کرد: بفرمایید وقتی چیزی یا کسی گم می شود چه باید بکنم؟ حضرت فرمودند: دو رکعت نماز بخوان و در هر دو رکعت بعد از حمد «یس» بخوان و بعد از آن بگو: یا هادی الضالّهِ رُدَّ عَلَیَّ ضالَّتی» ای هدایت کننده گمشدگان، گمشده ام را به من برگردان. آن شخص می گوید: من این کار را کردم و بعد از مدتی خداوند گمشده ام را به من برگرداند.
از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) نقل شده است: هر کس سوره «یس» را نوشته و پس از شستن از آب آن بنوشد در درونش هزار گونه دوا و نیز هزار گونه نور و یقین و برکت و رحمت را وارد کرده است و هر گونه دردی را از او دور میکند.
از حضرت سلمان فارسی (رحمة الله) روایت شده اگر کسی ده روز بعد از نماز صبح قبل از سخن گفتن با کسی، سوره «یس» را بخواند و این دعا را قبل از تلاوت سوره مزبور ده مرتبه بخواند بعد سوره را بخواند هر حاجتی را که بخواهد انجام شود انشاءالله؛ زیرا که اسم اعظم خداوندی در این دعا است ودعا است:
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا قدیم یا دائم یا حی و یا قیوم یا فرد و یا وتر یا واحد یا احد یا صمد یا من لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفواً احد و صلی الله علی محمد و اله اجمعین برحمتک یا ارحم الراحمین.»
5- به بزرگترها «خصوصا پدر و مادر» احترام کنید و بکوشید آنها را از خودتون خوشنود کنید.
قرآن در سوره اسرا آيه 23 می فرماید: و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر احسان كنيد! و در سوره لقمان آيه 15 می فرماید: اگر آنها به تو اصرار كنند كه مشرك شوي اطاعتشان مكن، ولي در زندگي دنيا به نيكي با آنها معاشرت نما!
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مردي نزد پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) آمد و عرض كرد من جوان با نشاط و ورزيده اي هستم و جهاد را دوست دارم ولي مادري دارم كه از اين موضوع ناراحت مي شود، پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: برگرد و با مادر خويش باش، قسم به آن خدايي كه مرا به حق مبعوث ساخته است، يك شب مادر با تو مانوس گردد از يك سال جهاد در راه خدا بهتراست.
در معارف اسلام احترام به پدر و مادر از مهمترين مسائل اخلاقي است و بي احترامي به پدر و مادر گناه بزرگي است كه خداوند به راحتي از آن نمي گذرد و تا روز قيامت صبر نمي كند و فرزند خطاكار را سريع مجازات مي نمايد. پيامبر بزرگ ما در اهميت اين موضوع مي فرمايد: «كيفر سه گناه تا قيامت به تاخير نمي افتد عاق پدر و مادر، ظلم و تجاوز به مردم و ناسپاسي در مقابل احسان و نيكي ديگران.».
امام صادق (علیه السلام) مي فرمايد: «حسن سلوك و نيكي به والدين از حسن شناخت و معرفت عبد به خداوند تعالي است، زيرا هيچ عبادتي انسان را به سرعت نيكي به پدر و مادر به خشنودي خداوند تعالي نمي رساند آن هم احساني كه محض تحصيل رضاي پروردگار باشد.».
امام باقر (علیه السلام) مي فرمايد: «خوشا به حال كسي كه به پدر و مادر خود نيكي كند، زيرا خداوند بر عمر او مي افزايد»
امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد: «خداوند دعاي سه كس را رد نخواهد كرد: دعاي پدر در حق فرزند در هنگام نيكي به او، دعاي پدر بر ضد فرزند(نفرين) هنگامي كه مورد عاق او واقع شود و دعاي مظلوم بر ظالم.»
کمیل بن زیاد مى‏گوید : امیر المؤمنین (علیه السلام) همواره به نیکى بر پدر و مادر تشویق مى‏کرد و مى‏فرمود : «فرزندان من! بر شما باد به نیکى بر پدر و مادر که در دعاى آنها هم بهبودى است و هم نابودى».
به برکت این اعمال حتماً مورد لطف خدای سبحان قرار میگیرید. یاحقّ

سوال سلام. به زندگی قبلی ام برگشتم و با پدر بچه هایم دوباره ازدواج کردم سرو سامان گرفتیم همسرم خیلی خوشحال است ولی من همیشه در فکر سابقم، هر وقت با همسرم هستم یاد مردی که عاشقش بودم می افتم . در همه زمان و حال بخاطرش اشک میریزم . خیلی دوسش داشتم تو قلبم همیشه ی درد هست نمی تونم فراموشش کنم. ارتباطم را کاملاً باهاش قطع کردم ولی او گاهی تماس می گیره هرچی بهش می گم برگشتم به زندگیم باورش نمی شه. قلبم شکسته و درد می کند. من اگه عاشق اون شدم بخاطر با خدا بودنش بود همیشه آرزو داشتم همسری داشته باشم مثل اون اهل نماز و روزه باشه. اون باعث شد من نمازم اول وقت خونده شه و به خدا نزدیکتر شدم. مرد معتقدی بود اگه وسط بیابان بود با شنیدن صدای اذان نماز می خواند. عشق من به اون با خدا شروع شد و قلبم هنوز برای اون می تپه و اصلاً قادر به فراموش کردنش نیستم. برای همسرم احترام قائل هستم بخاطر اینکه پدر بچه هام هست ولی دوسش ندارم اعتقادش به خدا ضعیف است البته تلاش دارد اونجور که من میخوام بشه ولی نمی دونم چرا حسّم بهش عوض نمی شه و تو دلم جا نداره. بعضی وقتها دلم براش میسوزه ولی خودم خوب میدونم بخاطر بچه هام برگشتم پیشش. همش منتظر روزی هستم که خدا از راه درستش منو به رضا برسونه. اون روز هیچ غمی ندارم. من زن معتقدی هستم و دلم نمیخواد گناه کنم. نمی دونم چکار کنم که به احساسم و خواست قلبم غلبه کنم. افسرده شدم خودم و سرگرم می کنم کمتر عذاب بکشم.

جواب خانم خوب، البته دعا میکنم خدای سبحان تمام افکار واهی و غیر خدایی و اعمال خلاف شرع و غیر اخلاقی و رفتارهای ناپسند و بی ارزش را از زندگی ما و همه مومنین و نیز شما برطرف سازد.
اگر از مطالب دلسوزانه و پدرانه بنده رنجیده نمی شوید باید به شما تذکر دهم که تصور شما از شوهرتان و آن مرد اجنبی کاملا و 100% اشتباه است. زیرا:
1- شما وظیفه ای نسبت به همسرتان از ابتدای زندگی مشترک داشته اید که شاید کم و کاست در آن وظایف موجب شده است همسر شما مرد دلخواه شما نشود و شاید مقصر اصلی در این زمینه شما باشید. چون اگر زنی با رفتارهای علمی، اخلاقی، عاطفی و معنوی از همسرش دلجویی و دلبری کند به گمان قوی و اطمینان مرد ضعیف الایمان مومن میشود و زن نیز علاوه بر وظیفه همسری که دارد در کمک کردن به تقویت ایمان و تقوای مرد و رشد معنوی او کمک شایانی نموده است.
آقا امیرالمومنین علیه السلام قضاوتش راجع به همسرش فاطمه زهرا سلام الله علیها این است که میفرماید: «نعم العون علی الاخرة» یعنی فاطمه بهترین یاور من بود در امر آخرت!
خانم خوب! شما نوشته اید اهل ایمان و تقوا هستید چطور نتوانستید همسرتان را رشد معنوی بدهید و ایشان را در اصلاح شدن و به کمال رسیدن کمک کنید؟ زیرا هدف از زندگی مشترک این است که زن و مرد با هدف مقدس «بندگی خدا و رفتن به سوی خدا» مکمل یکدیگر باشند در حالیکه شما به تصور مومن بودن در نفس خود عُجب ایمانِ نداشته، داشته اید و به همین خیال واهی علاقه به همسرتان را از قلب خود خارج کرده اید، در حالیکه الان میفرمایید قلب شما برای آن مرد نامحرم می تپد و او را نمی توانید از قلب خود خارج کنید و حتی برایش اشک می ریزید!
خانم خوب! شما کاملا اشتباه میکنید که خود را زن معتقدی و مومن میدانید و اعتقاد همسرتان را به خدا ضعیف میدانید. زیرا بسیاری از گرفتاری هایی که امروزه دامن گیرمان میشود منشأش گناهانی است که خواسته یا ناخواسته انجام میدهیم. مثلا بیماری و کسالت شما در زمان جدا شدن و فاصله گرفتن از همسرتان را کوچک میدانید و گناه نمیدانید و فکر نمیکنید که همان روحیه بد و کسالت و افسردگی از گناهتان نشأت گرفته و بجای آنکه مشکل خود را از طریق ارتباط با خدا و ترک گناه و توکل به خدای مهربان و توسل به اولیاء دین علیهم السلام برطرف سازید، با مدیریت نفس اماره و شیطان، به دامن فردی گنهکار که او را مومن علی الاطلاق میدانید!! پناهنده شده اید و ایشان نیز با فریبکاری و تظاهر و ظاهرسازی به نماز اول وقت و لبیک گفتن به اذان موذن؛ شما را دست مایه سوء استفاده جنسی قرار داده و با زن متاهل شوهردار در کنار نماز اول وقتش و روزه هایش که می گرفته زنا میکرده و لب های خود را از معنویت و عشق به خدا خشک میکرده است و شما خانم ساده، ایشان را فرشته نجات خود دانسته اید و مدعی هستید که ایشان با عشقش شما را به خدا نزدیک کرده است!!!
خانم خوب! قرآن میفرماید: شیطان اعمال بد را در نظر انسان زینت میدهد یعنی شیطان کاری میکند که افراد گناهشان را سلوک الهی و خفت و خواری معصیتشان را عزت و شرافت بندگی تصور کنند و ارتباط شما از ابتدای زندگی با آن پسر مجرد گنهکار زناکار ارتباط شومی بوده است که متاسفانه شما به توهم باطل ارتباطی ملکوتی و خدایی دانسته اید!!
لذا واجب است علاوه بر اینکه ایشان را از قلب خود دور بیندازید و قلبتان برای ایشان نباید بتپد بلکه به شما واجب است خدا را در قلب خود قرار دهید و حاکمیت روح و روان خودتان را به خدای رحمان و رحیم بسپارید.
شما خیال نکنید که برای همیشه نشاط و جوانی و زیبایی دارید و خیال نکنید که این حالت برای شما تا ابدالدهر و لایزال باقی خواهد ماند. درآینده نزدیک چروکهایی هشدار دهنده به صورت و دستهای شما ظاهر میشود و موهای شما سفید میشود که یعنی خود را برای پاسـخگویی به گناهانی که مرتکب شده اید در قبر و برزخ و قیامت آماده کنید.
خانم خوب! از خدای سبحان بخواهید توفیق آگاهی و بیداری از خواب غفلت به شما عنایت فرماید و آینده خود را از این لحظه که پاسـخ دلسوزانه و پدرانه بنده را میخوانید در سایه قرآن و اهل بیت علیهم السلام دگرگون کنید.
2- لازم است حتما به شما محکم و قاطعانه متذکر شوم که آن پسر مجرد ابلیسی بیش نبوده است زیرا اگر او بنده خدا بود و بنده نفس اماره و شهوت و شیطان نبود حاضر نبود دست درازی به ناموس مردم بکند و خواهشا شما چنین کسانی را بنده صالح خدا ندانید زیرا اگر اینان بنده صالح خدا باشند پس بندگان صالح خدا را چه باید بدانیم؟!!
آن پسرک اگر ایمان داشته باشد زندگی مجردی اش را رها میکند و برای ترک معصیت ازدواج میکند. نه اینکه الان هم که شما به زندگی برگشته اید و در کنار همسر و فرزندانت قرار گرفته اید بدون ترس از خدا و بدون ملاحظه اینکه در ماه حرام معنوی رجب و ماه معظم شعبان قرار دارد به خانه مردم تماس بگیرد و با ناموس مردم خوش و بش کند و مجدداً او را به گناه زنا دعوت کند. شما مطمئن باشید که این پسر نه نمازش نماز است و نه روزه اش روزه. زیرا درباره نماز قرآن میفرماید: «ان الصلاة تنهی عن الفحشا والمنکر» و درباره روزه میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون» یعنی نماز انسان را از فحشا و منکر دور میکند و روزه انسان را به تقوا میرساند!
آن پسر مجرد که حاضر به زنا با زن متأهل شده کجایش نمازخوان و روزه گیر است که شما او را فرشته ای از فرشته های خدا بدانید و خیال کنید از آسمان، خدای متعال پیغمبری مخصوص، برای هدایت شما ارسال کرده است.
تقاضا دارم از سخنانم که کاملا ملامت آمیز است رنجیده نشوید زیرا تمام مطالب را از سر دلسوزی و خیرخواهی برایتان بیان کردم و هدفی جز اصلاح اشتباهات گذشته شما ندارم. بنابراین به شما قویا پیشنهاد میکنم در آستانه ماه مبارک رمضان از تمام افکار و اعمال گذشته توبه و استغفار کنید و البته بدانید حتما خدای مهربان توبه ما گنهکاران را میبخشد و می آمرزد.
3- اگر میخواهید ایمان خود را ثابت کنید و به خودتان معلوم کنید که بنده خدا هستید تلاش کنید مادر خوبی برای فرزندانتان و همسر خوبی برای شوهرتان باشید.
چند توصیه بشما دارم که یقیناً و حتماً عمل به آنها در شیرین شدن و اصلاح زندگی شما کاملاً مؤثر است:
1- حتماً در منزل خوش لباس باشید.و تلاش کنید در رقابت با خانم های جوان خارج از منزل کم نیاورید حتی اگر لباس گران قیمت ندارید ولی همان لباسها اگر کاملاً تمیز و شسته و مرتب و معطر و اتوکشیده باشد همان کاری را برایتان انجام دهد که لباس های گرانقیمت انجام میدهد.
2- حتماً در منزل خوش چهره و با آرایش ملایم و معطر باشید زیرا بانوی دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها در منزل برای آقا امیرالمؤمنین علیه السلام خود را تمیز و معطر می نمود.
3- حتماً در منزل خوش کلام و مؤدب باشید زیرا کلمات رکیک غیر مؤدبانه نامعقول سبک و غیر اخلاقی در ایجاد تنفرشوهرتان از شما صد در صد مؤثر است.
4- حتماً در منزل خوش اخلاق و مهربان باشید زیرا اخلاق خوب چهره را شاد و زیبا میکند و اخلاق بد چهره را کدر و زشت میکند لذا چه بسیارند کسانیکه ظاهراً زیبا نیستند ولی به دلیل خوش اخلاقی و داشتن چهره شاد در نظر همسر زیباترین جلوه میکنند. اخلاق خوش جاذبه ای دارد که پول وثروت و قدرت و شهرت نمیتواند آن جاذبه را داشته باشد.
5- حتماً در منزل صبور و بردبار باشید این صفت ارزشمند شما را در مقابل همسرتان مجذوب محبوب معشوق و دوست داشتنی میکند و در صورت صبوری وبردباری:
اولاً: خدا با شما میشود: (إن الله مع الصابرین) خدا با صابران است.
ثانیاً: همسرتان را شرمنده ی صبوری شما و وامدار بردباری شما میکند.
6- حتماً در منزل لازم است اهل تغافل تساهل تسامح و تجاهل باشید زیرا این صفات ارزشمند سرمایه ی گرانقیمت هر خانواده ای است که با داشتن این سرمایه ها محتاج نمیشوند ودر نتیجه به جای آنکه شما گدای عاطفه همسرتان باشید ایشان را گدای مهر شما میکند.
معمولاً مردانی که کم و کاستی در منزل داشته باشند با ترس و لرز و اضطراب نیازهای خود را به حرام، از نامحرمان عاجزانه و ذلیلانه گدایی میکنند.
7- حتماً در منزل از ورود و خروج همسرتان با آداب اسلامی برخورد کنید یعنی هنگام خروجش لباسش را آماده و دعایتان را بدرقه ی راهش کنید و به او بگویید: عزیزم مواظب خودت باش چون شما مرد زندگی من و همه امیدم و تاج سرم هستید. این جملات چراغ امید وشادی و رضایت را در دل شوهرتان روشن میکند که هرگز خاموش نمیشود.
و ورود همسرتان را استقبال کنید و حدأقل در زمستان با چای گرم و قهوه و نسکافه از ایشان پذیرایی کنید و در تابستان و هوای گرم با آب گوارا و سرد و شربت از ایشان پذیرایی کنید زیرا پذیرایی همسر موجب استراحت مغز و قلب مرد میشود و او را شیفته و عاشق همسر میکند.
8- حتماً در منزل و خصوصاً در میان اقوام خودتان و نیز همسرتان، از همسرتان تعریف تعظیم و اکرام کنید این کار ایشان را هم بزرگ میکند و هم بزرگوار!
بزرگ یعنی: ایشان به گونه ای ساخته میشود که بزرگی اش همیشه در نظرش مجسم است و حاضر نیست با ارتباط با نا محرم خود را سخیف و کوچک کند.
بزرگوار یعنی: ایشان به گونه ای تربیت میشود که خود را هم طراز ملائکه و فرشتگان میسازد و سر بر عرش میساید و حاضر نیست دستی را که به قنوت به سوی خدا بالا میبرد به تن نامحرمی بساید.
9- همیشه تلاش کنید درمنزل کم توقع و قانع باشید و زیاده خواهی شما موجب نشود تا همسرتان دست به کارهایی بزندکه نباید بزند بنابراین با قناعت اولاً کاری میکنید که همسرتان زندگی را به آسانی اداره کند و ثانیاً وامدار دیگران نشود و تن به قرض از دیگران ندهد.
در حدیث آمده:«الدین هم بالیل و ذل باالنهار» یعنی بدهی و قرض؛ غصه شب و ذلت روز است.لذا کسی که بدهکار نباشد آرامش خود را مدیون همسر قانعش میداند و این قاعده یکی از مهمترین امتیازات زندگی است.
چند پیشنهاد جزئی دیگر به شما:
1- سیم کارتتان را عوض کنید و رابطه آن پسر گنهکار را برای همیشه قطع کنید.
2- کتاب همسرداری نوشته آیة الله ابراهیم امینی را تهیه و مطالعه کنید و به دستورات آن همسرتان را از نظر عاطفی، اخلاقی و روحی مدیریت کنید.
3- هرچند الان نیز افسرده و بیمار باشید داروی شفابخش شما بندگی صحیح شما به خدای سبحان هست. با عمل کردن به آنچه به شما پیشنهاد شد مطمئن باشید حالتان خوب میشود.
4- بسیاری از خانم های واقعا معنوی و دینی وجود دارند که همسرانشان از نظر ایمان یا صفر یا ضعیف بوده اند در حالیکه خود خانم ها در قله ایمان و معنویت قرار داشته اند ولی عُجب و خودبزرگ بینی ایمانی پیدا نکرده اند مانند همسر فرعون، همسر حارث، قاتل دوطفلان مسلم، و همسر بسیاری از افراد پلید تاریخ (البته همسر شما را با اینگونه افراد مقایسه نمیکنم و هنر شما باید اصلاح مردتان و کمک کردن به تربیت معنوی ایشان هست زیرا پیامبر اکرم فرموده است: «جهاد المرأة حسن التبعل» یعنی جهاد زن خوب شوهر داری کردن است. بنابراین تربیت شوهرتان با شما. بنده رفیقی دارم که معترف هست اهل نماز نبوده و از ارازل و اوباش بوده و قمارباز و شرابخوار بوده ولی توسط همسر مومنشان اکنون نماز شبشان ترک نمیشود و یکی از خیرین شهر و نیز یکی از دوستداران مسجد و قرآن و اهل بیت و مومنین است و ارتباط خوبی با روحانیت دارد و اهل خمس و زکات می باشد. انشاءالله شما هم بتوانید کمر همت ببندید و همسرتان را اینگونه تربیت کنید. یاحق


  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  



پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -