سؤال: شخصي نماز طواف را بلافاصله بجا آورده، و بعد از سعي و تقصير چون قرائتش درست نبوده، براي نماز طواف نايب گرفت، آيا اين نماز صحيح است يا نه؟ و به حج او ضرر ميزند يا نه؟
پاسخ: شخص بايد خودش نماز را با قرائت صحيح بخواند و اگر قرائتش صحيح نيست بايد آنرا تصحيح نمايد و اگر عاجز از تصحيح قرائت است بهر نحو ميتواند بايد خودش بخواند و در اين صورت اگر احتياطاً خواست نايب بگيرد احتياط اين است كه نايب بعد از طواف نماز را بخواند. و در فرض مسئله كه بعد از تقصير بجا آورده خلاف احتياط عمل كرده ولي مضر به حج نيست و اصل رعايت اين احتياط لازم نيست.
سؤال: آيا در نيابت از چند نفر در يك عمره، يك نماز كفايت ميكند؟ و يا ميبايست به تعداد منوب عنه نماز طواف به جاي آورد؟
پاسخ: در فرض سوال، كه يك عمره به نيابت از چند نفر، انجام شده يك نماز به نيابت از آنها كافي است بلكه ممكن است در اين فرض اگر چند نماز بخواند به وظيفه عمل نكرده باشد.
سؤال: آيا نائب ميتواند نماز طواف منوب عنه را بعد از رفتن وي به مسعي و انجام سعي توسط منوب عنه، به جا آورد؟
پاسخ: نايب نماز را بايد قبل از سعي منوب عنه انجام دهد بلي اگر نايب نماز را فراموش كرده و وقتي كه منوب عنه فارغ از سعي شده يادش آمده همان وقت بخواند اشكال ندارد.
سؤال: اگر نايب، نماز طواف منوب عنه را با فاصله بجا آورد، چه صورت دارد؟
پاسخ: بايد بدون فاصله بجا آورد، ولي اگر با فاصله انجام داد مضر نيست.
سؤال: حاج هنوز نماز طواف خود را نخوانده، ميتواند نيابتاً نماز طواف ديگري را بخواند يا نه؟
پاسخ: نماز طواف را بنابر احتياط واجب بعد از طواف بايد فوراً بجا آورد، بنابراين، نيابت از ديگري در نماز، منافات با فوريت دارد، لكن اگر قبلاً خواند، نماز صحيح است.
سؤال: ـ آيا زن به نيابت از ديگري ميتواند نماز طواف بخواند؟
پاسخ: بلي متواند.
سؤال: زنيكه نايباست آيا ميتواند ازطرف ديگري نمازطواف بخواند؟
پاسخ: اگر مانع ديگري در بين نباشد زن بودن و نائب بودن مانع نيست.