1- پرداخت پول قربانی برای امور خیریه
سؤال: آیا حاجى مى تواند به جاى قربانى کردن،در صورت نابود شدن گوشت آن توسط بولدوزر در قربانگاه،پول آن را براى اماکن خیریّه در نظر گیرد؟
پاسخ: باید در محلّ دیگرى مانند شهر خودش در ذى الحجّه قربانى کند و صرف پول آن در جاى دیگر کافى نیست.
2- مصرف پول قربانی در امور خیریه
سؤال: در صورتى که گوشتهاى قربانى در قربانگاهها نابود شود، و به مصرف فقرا و نیازمندان نرسد، آیا حاجى مى تواند از قربانى صرفنظر نموده، پول آن را به اماکن خیریّه بپردازد؟
پاسخ: باید از قربانى در منى صرف نظر کند; ولى صرف پول قربانى در جاى دیگر کافى نیست; بلکه لازم است در محلّ دیگرى، مانند شهر خودش، در ذى الحجّه قربانى کرده و به مصرف برساند.
3- مصرف پوست و روده قربانی حج
سؤال: هرگاه شخصى به قصد ما فى الذمّه در ماه ذى الحجّه در وطن خود قربانى کند، آیا پوست و روده آن باید به طور کامل به فقیر داده شود، یا ممکن است بر اساس تقسیم و مصرف گوشت قربانى، بین فقرا و دوستان و خودش تقسیم کند؟ و چنانچه بر خلاف دستور شرع عمل کرده، و اکنون بخواهد پول آن را به مصرف شرعى اش برساند، آیا ملاک قیمت آن در روز ذبح قربانى است، یا زمان اداى دین؟
پاسخ: مى تواند آن را به عنوان سهم خود بردارد، یا به دوستانش، یا به فقرا و نیازمندان بدهد، ولى دادن آن به قصّاب ـ به عنوان اجرت کارى که انجام داده ـ اشکال دارد، و احتیاط مستحب آن است که اگر خودش از آن استفاده کرده، قیمت آن را صدقه بدهد، و ملاک قیمت روز ذبح قربانى است.
4- اگر نتواند گوشت قربانی را سه قسمت کند
سؤال: چنانچه استحضار دارید در سال های اخیر قربانی در منی توسط بانک اسلامی معامله و به وسیله متصدیان ذیربط ذبح می شود و بلافاصله پوست و گوشت و پاچه آنها با دستگاه های اتوماتیک جابجا می گردد و مجالی برای تثلیث باقی نمی ماند. تکلیف مقلدین چیست؟
پاسخ: در چنین صورتی تثلیث ساقط است.