1- بستن دستمالی که تمام سر را بپوشاند
سؤال: اگر محرم سر درد بگیرد و بدین جهت دستمالى بر سر ببندد، که تمام سر را بپوشاند، چه حکمى دارد؟
پاسخ: این کار در حال ضرورت جایز است; ولى بنابر احتیاط واجب کفّاره دارد.
2- پوشانده شدن سهوی سر و کنده شدن موی آن
سؤال: اینجانب در حج عمره بعد از محرم شدن در حین حرکت اتوبوس به مکه معظمه به دلیل تکان مداوم اتوبوس بی اختیار و با کراهت در بیداری از من منی خارج شد که این دوبار در طول مسیر رخ داد . لذا به محض ورود به هتل در مکه غسل جنابت بجا آوردم ولی فراموش کردم که نباید سر پوشانده شود و لذا با حوله سر خود را خشک نمودم که در حین خشک کردن سرم با حوله پوشانده شد و به دلیل ریزش زیاد موی سرم که بطور معمول ریزش دارد مقداری موی سرم نیز کنده شد. بفرمایید آیا حج من اشکالی داشته است؟ و آیا بر من کفاره ای واجب شده است؟
پاسخ: همچنین آیا می توانم برای جلوگیری از تکرار این رخداد در حج تمتع آینده (یا عمره) آلت تناسلی ام را با پارچه ای که از جلو و پشتم عبور می دهم مهار کنم و از تکان خوردنش جلوگیری کنم البته بدون گره؟ لطفا راهنمایی بفرمایید با این مشکل چه کنم؟
آنچه درباره عمره گذشته نوشته اید اشکالی نداشته و آنچه درباره حج آینده نوشته اید مانعی ندارد.
3- پوشاندن موی سر با کلاه دوخته شده
سؤال: اگر محرم سرش را با چیز دوخته ـ مانند کلاه دوخته شده ـ بپوشاند، آیا باید دو کفّاره بدهد، یا یک کفّاره کافى است؟
پاسخ: در مثل پارچه دوخته شده ـ که به صورت کلاه نیست ـ یک کفّاره دارد; ولى کلاه دوخته و مانند آن، بنابر احتیاط واجب دو کفّاره دارد.
4- خشک کردن موی سر با حوله برای شخص محرم
سؤال: مُحرمى سرش را شسته و موهایش خیس است. اگر صبر کند تا موها به طور طبیعى خشک شود و سپس وضو بگیرد، نمازش به تأخیر مى افتد. وظیفه اش چیست؟
پاسخ: مانعى ندارد سرش را با حوله خشک کند، و سپس وضو بگیرد، ولى حوله را آهسته بکشد، تا مویى جدا نشود، همچنین دقت نماید تا همه سر را نپوشاند