بسم الله الرحمن الرحیم
سر زدن حَدَث اصغر در بین غُسل
سؤال: اگر از کسی در بین غُسل حَدَث اصغر سر زند، {مثلاً: بول کند یا باد معده و روده از او خارج شود} آیا غسل باطل میشود؟
پاسخ ۱۷ مرجع معظّم تقلید:
آیات عظام امام خمینی اراکی: غسل باطل نمي شود، ولی اگر غسل جنابت باشد بايد مانند ساير غسلها برای نماز وضو هم بگيرد.
آیةالله العظمی خوئي: بايد غسل را رها كرده و غسل ديگري بنمايد؛ و چنانچه بخواهد غسل ترتيبي نمايد بنابراحتياط مستحبي وضو هم بگيرد.
آیات عظام: گلپايگاني، فاضل لنکرانی، صافي گلپایگانی: مي تواند غسل را تمام نمايد و بعد وضو بگيرد، و بهتر آن است كه غسل را احتياطاً از سر بگيردبه قصد آنچه بر ذمّه او است از اتمام يااعاده؛ لكن وضو بعد از غسل در اين صورت هم واجب است.
آیةالله العظمی امام خامنه ای: به صحت غسل ضرر نمیرساند و لازم نیست که غسل را از نو شروع کند و باید آن را ادامه دهد، ولی چنین غسلی اگر غسل جنابت باشد مانند سایر غسلها کفایت از وضو برای نماز و سایر اعمال مشروط به طهارت از حدث اصغر نمیکند.
آیةالله العظمی جوادی آملی: بنا بر احتياط لازم بايد دوباره غسل كند.
آیات عظام: نوري همدانی، مظاهری: {غسل باطل نمي شود،} ولي بعد از غسل براي نماز [باید] وضو بگيرد.
آیةالله العظمی شبیری زنجاني: غسل او صحيح است، ولي بايد پس از غسل وضو هم بگيرد و احتياط مستحب آن است كه غسل را نيز دوباره بجا آورد.
آیةالله العظمی سيستاني: لازم نيست غسل را رها كرده و غسل ديگري بنمايد، بلكه مي تواند غسل خود را تمام نمايد و بنابراحتياط لازم بايد وضو هم بگيرد، ولي اگر از غسل ترتيبي به ارتماسي و يا از ارتماسي به ترتيبي عدول نمايد، لازم نيست وضو هم بگيرد.
آیةالله العظمی بهجت: بنابراحتياط به قصد وظيفه واقعيّه (اعمّ از تمام يا اتمام) غسل را دوباره از سر شروع كند و بنابراحتیاط براي نماز و كاري كه وضو لازم دارد وضو بگيرد.
آیةالله العظمی مکارم شیرازی: ضرری به غسل او نمي زند ولي براي نماز و مانند آن، بايد وضو بگيرد.
آیت الله العظمی تبریزی: بنابراحتياط بايد غسل را از سر بگيرد و براي نماز وضو هم بگيرد.
آیةالله العظمی وحید خراسانی: بنابر احتیاط واجب غسل را تمام کند و اعاده نماید و وضو هم ضمیمه کند مگر اینکه از غسل ترتیبی به غسل ارتماسی عدول کند.
آیةالله العظمی سبحانی: غسل را از سربگیرد و بعد از غسل برای نماز وضو لازم است.