طلاق خلع بدون بخشیدن مبلغى از مهریه
سؤال:آیا صدور طلاق خلع بدون بخشیدن مبلغى از مهریه به گونهاى که رضایت مرد فراهم شود صحیح است؟
پاسخ: طلاق خلع، طلاق با عوض است که اگر عوض نداشته باشد، طلاق خلع نخواهد بود و لازم نیست عوض، مَهر یا جزئى از آن باشد.
شرایط طلاق خلع
سؤال:در حال حاضر بعضى دادگاهها به صرف دادن مبلغى از طرف زن به شوهر، طلاق را خلع محسوب مىکنند در حالى که زن کراهتى زیادى (که در طلاق خلع معتبر است) نداشته و یا با ادامه زندگى به معصیت دچار نمىشود ولى با وجود این، خواهان طلاق است آیا از جهت شرعى مىتوان گفت چنین طلاقى طلاق خلعى است و اگر مرد در عده به زن رجوع کند با توجه به اینکه زن نسبت به آن مبلغ رجوع نکرده، آیا رجوع مرد صحیح است؟
پاسخ: اگر کراهت از شوهر و ادامه زندگى با او از سوى زن نباشد، چنین طلاقى طلاق خلعى نخواهد بود و صِرف این که پولى به شوهر بدهد تا او را طلاق دهد براى ترتب احکام طلاق خلعى کافى نیست و در طلاق خلعى تا زن رجوع در بذل نکند مرد حق رجوع در طلاق ندارد و رجوع او بىاثر است.
مقدار بذل در طلاق خلع
سؤال:در طلاق خلع مقدار بذل باید چقدر باشد؟ اگر مقدار معتنابهى از مهریه زن هنوز بر ذمه شوهر باقیمانده باشد و بذل نشود آیا زن مىتواند با بذل مال بسیار اندکى طلاق رجعى را به خلع تبدیل کند؟
پاسخ: مقدار معیّنى ندارد بلکه هر چند مال کمى هم بذل شود، طلاق خلع محقق مىشود.از بین رفتن اثر دو طلاق با متعه
سؤال:اگر مردى زن خود را دوبار طلاق دهد و بعد از طلاق دوم و انقضاى عدّه، کسى او را متعه کند، آیا عقد متعه اثر دو طلاق سابق را از بین مىبرد که با طلاق سوم به محلل محتاج نباشد؟
پاسخ: متعه هادم نیست علىالاحوطالوجوبى.
موارد عسر و حرج در طلاق
سؤال:در طلاق مستوجب عسر و حرج، آیا صرف بخشیدن مهریه از طرف زوجه و اعلام تنفر مشارالیها از زوج، از موارد ایجاد عسر و حرج و حق طلاق برای زوجه خواهد بود یا خیر؟
پاسخ: صرف این مطالب ذکر شده، از موارد عسر و حرج نیست