. 10 ربيع الاول: ازدواج پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم با حضرت خديجه كبري سلام الله عليها
پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله وسلم 15 سال قبل از بعثت با حضرت خديجه كبري سلام الله عليها ازدواج نمودند. از احاديث شيعه و اخبار عامه معلوم مي شود كه حضرت خديجه بنت خويلد بن اسد در علم و اطلاع به كتب آسماني آن زمان معروف بوده است. او از زنان قريش، علاوه بر كثرت اموال و املاك و تجاراتي كه داشت، به عقل و كياست نيز مزيت داشت و در ان زمان او را طاهره، مباركه، سيده نسوان و ملكه بطحاء مي گفتند.
او از كساني بود كه انتظار قدوم پيامبر صلي الله عليه و اله وسلم را مي كشيد و هميشه از علماء علائم نبوت آن حضرت را جويا مي شد.
هنگامي كه خدمت پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم شرفياب شد، اول از مهر نبوت سؤال كرد و آن را زيارت كرد و اشعار فصيح او در مدح رسول گرامي اسلام و كمال محبتش به ال عبدالمطلب مشهور است كه كاشف از علم و ادب و محبت او است. در همان روزي كه آن حضرت مبعوث به رسالت شد جناب خديجه سلام الله عليها به آن حضرت ايمان آورد.
حضرت خديجه سلام الله عليها از مال خويش و ميراثي كه به او رسيده بود به صورت مضاربه تجارت مي نمود. چندي نگذشت كه از بزرگان تجار شد به گونه اي كه هشتاد هزار شتر زير بار تجارت او بودند و هر روز اموال او زيادتر مي شد. بر بام خانه او قبه اي از حرير سبز با طناب هاي ابريشم با تمثالي چند بود كه اين علامت جلالت آن مخدره بود.
افراد زيادي مانند عقبة بن ابي معيط و ابن ابي شهاب كه هر يك چهار صد كنيز و غلام و خدمتكار داشتند، و ابوجهل و ابوسفيان و ديگر عرب آن روز به خواستگاري آن حضرت آمدند؛ ولي آن حضرت قبول نفرمودند و هيچ شوهري اختيار نكردند و باكره و عذراء بودند تا سرانجام خودشان در سن 25 يا 28 سالگي پيشنهاد ازدواج به پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم دادند و اين ازدواج مبارك با آداب و مراسم خاصي انجام شد.
خداوند دو پسر به نام هاي قاسم و عبدالله كه به آنها طيب و طاهر هم مي گفتند، به آن دو بزرگوار عنايت فرمود و تنها دخترشان فاطمه سلام الله عليها بود و ديگران دختر خوانده هاي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم و دختران خواهر حضرت خديجه بودند كه بعد از فوت پدرشان ، حضرت خديجه احتياجاتشان را برطرف مي نمود تا اينكه مادرشان هاله فوت كرد، كه تحت سرپرستي پيامبر صلي الله عليه و آله وسلمو حضرت خديجه سلام الله عليها در خانه خديجه قرار گرفتند. اذا در بين مردم مشهور شد كه آنها دختران رسول خدا صلي الله عليه و له وسلم هستند.
حضرت خديجه 24 سال و يك ماه با پيامبر اكرم زندگي كرد و تا آن حضرت زنده بود پيامبر همسر ديگري اختيار نفرمود. حضرت خديجه سلام الله عليها جميع اموال خود را به پيامبر صلي الله عليه و آله واگذار كرد.
عايشه مي گويد: كمتر اتفاق مي افتاد كه پيامبر از خانه بيرون رود و خديجه را به خير ياد نكند. چندانكه يك روز آتش حسد من مشتعل شد و گفتم: يا رسول الله، تا كي خديجه را ياد كي كني؟ او پيرزني بيش نبوده! خداوند بهتر از او را به تو مرحمت كرد! پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم از سخن من در غضب شد و فرمود: نه به خدا قسم! بهتر از خديجه سلام الله عليها نصيب من نشده. به من ايمان آورد هنگامي كه مردم كافر بودند و تصديق نبوت من نمود در وقتي كه مردم مرا تكذيب مي كردند و اموال خود را در اختيار من گذارد در وقتي كه مردم مرا از خود دور مي كردند. خداوند متعال از خديجه عليهاالسلام به من فرزنداني روزي كرد و رحم تو را عقيم قرار داد.
تقويم شيعه، ص 108و 109
تاریخ تهیه مطلب: 1388/12/5