.
مرحوم میرمحمّد صالح خاتون آبادی شاگرد و داماد علامه در کتاب «حدائق المقربین» ولادتش را در رمضان المبارک سال 1037 هجری قمری و ارتحال ملکوتی اش را نیز 27 رمضان المبارک سال 1110 هجری قمری آورده است .(یعنی در سن هفتاد و سه سالگی از دنیا رفته است).
در بسیاری از کتب سال وفات علامه را 1111 هجری قمری آورده اند ولی محقق نامی معاصر مرحوم دوانی «رحمة الله علیه» در کتاب : «علامه مجلسی، بزرگ مرد علم ودین» ص 476و 477 تاریخ 1111 هجری قمری را معتبر نمی داند.
برخی از تألیفات ارزشمند مرحوم علامه مجلسی:
1- بحار الانوار (دائرة المعارف بزرگ تشیع)
2- مرآة العقول فی شرح أخبار الرسول (شرح اصول کافی)
3- حق الیقین
4- عین الحیاة
5- حلیة المتقین
6- حیاة القلوب
7- مشکوة الأنوار (آداب قرائت قرآن و دعا)
8- جلاء العیون
9- شرح دعای جوشن کبیر.
یک حکایت
علامه می نویسد شبی از شبهای جمعه در دعاهای خود مرور می کردم نظرم به دعاء قلیل اللفظ و کثیر المعنی افتاد، خاطرم بر آن قرار گرفت که در آن شب بخوانم، پس خواندم، بعد از هفته ای شب جمعه دیگر خواستم همان دعا را بخوانم ، ناگهان صدایی از سقف خانه شنیدم که: ایها الفاضل الکامل؛ هنوز کرام الکاتبین از نوشتن ثواب این دعاء که در شب جمعه قبل خوانده ای فارق نشده اند که تو دوباره می خواهی آن را بخوانی.
باید دانست که خواندن این دعاء در شب جمعه و در غیر شبهای جمعه، هر وقتی که باشد ثواب بسیار دارد، مرحوم والد ماجدم (پدرم) همیشه در شبهای جمعه برخواندن این دعا مواظبت داشت:
بِسٔمِ اللهِ الرّحٔمٰنِ الرّحیم
اَلٔحَمْدُ لِلِّهِ مِنْ أَوَّلِ الدَُّنْیا إِلٰی فَنٰائِهٰا وَ مِنَ الآخِرَةِ إلٰی بَقٰائِهٰا
اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلیٰ کُلِّ نِعْمَةٍ وَ اسْتَغْفِرُ اللهَ مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ وَ أتوبُ إِلَیْهِ یا أَرْحَمَ الرّاحِمینِ.
تاریخ تهیه مطلب: 1388/6/26