. 1) نوشتن صحيفه ملعونه
در اين ماه در سال 11 هجري صحيفه ملعونه دوم نوشته شد و به امضاء منافقين رسيد
محتواي آن چنين بود كه نگذارند خلافت و امامت مسلمين بعد از پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم به علي عليه السلام برسد، و براساس آن مقدمات و زمينه هاي غصب خلافت و گرفتن بيعت از آن حضرت به هر صورت ممكن را فراهم نمودند، با نوشتن آن صحيفه اساس ظلم و ستم به اهل بيت عليهم السلام را بنا نهادند، كه به فرموده امام صادق عليه السلام:
«اذا كتب الكتاب قتل الحسين» «هنگامي كه صحيفه ملعونه نوشته شد امام حسين عليه السلام به شهادت رسيد.»
2) وفات ام المؤمنين ماريه قبطيه سلام الله عليها
در ماه محرم سال 15 هجري ماريه قبطيه در مدينه رحلت فرمود.
ماريه دختر شمعون قبطي بود كه همراه خواهرش شيرين و يك خواجه كه برادر ماريه و نامش ماپور بود و هزار مثقال طلا و بيست جامه حرير و درازگوشي به نام يعفور و قاطري به نام دلدل ، در سال هفتم هجري از سوي پادشاه اسكندريه به رسم هديه خدمت رسول خدا صلي الله عليه و آله وسلم فرستاده شد. پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم ماريه را به همسري خود برگزيد و در محله «عاليه» كه آن را مشربه «ام ابراهيم» مي گويند منزلي براي آن حضرت تهيه كرد و خداوند جناب ابراهيم را از اين بانو به آن حضرت عنايت فرمود.
حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام به خاطر ولادت ابراهيم بسيار اظهار شادي و سرور مي فرمود و به آنان خدمت مي كرد و بدين جهت عايشه از حضرت بسيار ناراحت بود. از عايشه نقل شده كه گفت: من به ماريه حسد مي بردم چون زني بسيار زيبا بود.
سرانجام اين حسادت باعث شد كه تهمتي به جناب ماريه زد و آيه اي در تقبيح اين كار عايشه نازل شد.
تاریخ تهیه مطلب: 1388/10/26