سؤال1373: آیا پوشیدن لباسهایی که بر روی آن حروف و تصاویر خارجی چاپ شده، جایز است و آیا این لباسها ترویج فرهنگ غربی محسوب میشوند؟
جواب: اگر مفاسد اجتماعی نداشته باشند پوشيدن آنها فینفسه اشکال ندارد و امّا اينکه ترويج فرهنگ غربیِ معارض با فرهنگ اسلامی محسوب میشود يا خير، موکول به نظر عرف است.
سؤال1374: امروزه وارد کردن لباسهای خارجی و خرید و فروش و استفاده از آنها در داخل شهرها متداول شده است، با توجه به افزایش تهاجم فرهنگی غرب به انقلاب اسلامی، این کار چه حکمی دارد؟
جواب: واردات و خريد وفروش واستفاده از آنها به مجرّد اينکه از کشورهای غيراسلامی وارد شدهاند، اشکال ندارد، ولی آنچه که پوشيدن آن با عفّت و اخلاق اسلامی منافات داشته باشد و يا ترويج فرهنگ غربی که دشمن فرهنگ اسلامی است، محسوب میشود، واردات و خريد وفروش و پوشيدن آن جايز نيست و دراين مورد بايد به مسئولين مربوطه مراجعه شود تا از آن جلوگيری کنند.
سؤال1375: تقلید از مدهای غربی در کوتاه کردن مو چه حکمی دارد؟
جواب: معيارهای حرمت در اين موارد، شبيه شدن به دشمنان اسلام و ترويج فرهنگ آنهاست و اين موضوع با توجه به کشورها و زمانها و اشخاص مختلف، فرق میکند و اين امر مختص به غرب هم نمیباشد.
سؤال1376: آیا جایز است مربّیان مدارس موهای دانش آموزانی را که موهای سر خود را به شکلهای غربی که مخالف آداب اسلامی و تشبه به کفّار است، اصلاح و آرایش میکنند، بتراشند؟ با علم به اینکه راهنمایی و نصیحت آنان فایدهای ندارد؟ و آنان ظواهر اسلامی را در مدرسه رعایت میکنند ولی پس از خروج از مدرسه تغییر وضعیت میدهند، وظیفه ما چیست؟
جواب: تراشيدن موی سر دانش آموزان توسّط مربّيان شايسته نيست. اگر مسئولين مدرسه تشخيص دادند که بعضی از کارهای دانش آموزان با آداب و فرهنگ اسلامی تناسب ندارد، بهتر است آنان را نصيحت و راهنمايیهای پدرانه نمايند و در صورت نياز اوليای آنان را برای کمک به حل مشکل، از وضعيت دانش آموزان خود آگاه نمايند و البته مراعات قوانين آموزش و پرورش، لازم است.
سؤال1377: پوشیدن لباس آمریکایی چه حکمی دارد؟
جواب: پوشيدن لباسهايی که توسط دولتهای استعماری توليد شدهاند، ازاين جهت که ساخت دشمنان اسلام است، فینفسه اشکال ندارد، ولی اگر اين کار مستلزم ترويج فرهنگ غيراسلامی دشمن باشد و ياباعث تقويت اقتصاد آنان برای استعمار و استثمار سرزمينهای اسلامیشود و يا منجر به وارد شدن ضرر اقتصادی به دولت اسلامی گردد، دارای اشکال است و حتّی در بعضی از موارد جايز نيست.
سؤال1378: آیا برای زنان، شرکت درمراسم استقبال و خوشآمدگویی و تقدیم دسته گل که توسّط وزارتخانهها و ادارات دولتی و غیر آنها، ترتیب داده میشود، جایز است و آیا صحیح است که شرکت آنان را در این مراسم، این گونه توجیه کنیم که هدف ما نشان دادن حرّیت و احترام زن در جوامع اسلامی است؟
جواب: دعوت از زنان برای مشارکت درمراسم استقبال و خوش آمدگويی به مهمانان خارجی وجهی ندارد و در صورتی که موجب فساد و ترويج فرهنگ غيراسلامی شود، جايز نيست.
سؤال1379: پوشیدن کروات چه حکمی دارد؟
جواب: بهطور کلی پوشيدن کروات و ديگر لباسهايی که پوشش و لباس غير مسلمانان محسوب میشوند بهطوری که پوشيدن آنها منجر به ترويج فرهنگ منحطّ غربی شود جايز نيست.
سؤال1380: فروش کلیه عکسها و کتابها و مجلاتی که بهطور آشکار مشتمل بر امور قبیح و مبتذل نیستند ولی بهطور ضمنی باعث ایجاد جوّ فرهنگی فاسد و غیر اسلامی بهخصوص در بین جوانان می شوند، چه حکمی دارد؟
جواب: خريد و فروش و ترويج اموری از اين قبيل که منجر به انحراف جوانان و فساد آنان و باعث پيدايش جوّ فرهنگی فاسدی می شوند، جايز نيست و واجب است از آنها اجتناب شود.
سؤال1381: امروزه وظیفه زنان برای مقابله با تهاجم فرهنگی به جامعه اسلامی ما چیست؟
جواب: يکی از مهمترين وظايف آنان حفظ حجاب اسلامی و ترويج آن و پرهيز از لباسهايی است که پوشيدن آنها تقليد از فرهنگ دشمن محسوب میشود.
سؤال1382: بعضی از مسلمانان عیدهای مسیحیان را جشن میگیرند، آیا این کار اشکال ندارد؟
جواب: جشن گرفتن ميلاد حضرت عيسی مسيح(علی نبيّنا وآله وعليهالسلام) اشکال ندارد.
سؤال1383: آیا پوشیدن لباسی که تبلیغ و تشویق شراب روی آن وجود دارد، جایز است؟
جواب: جايز نيست.