سؤال: اگر لباسهاى پاك با لباسهاى نجس با هم در يك آب شسته شوند، لباسهاى پاك هم نجس مىشوند. حال اگر هر دو گروه لباسها به طور درست و صحيح با آب پاك شسته نشوند (و همچنان نجس بمانند) و بواسطه باد خشك شوند، اگر آن لباسهاى نجسى كه بواسطه شسته شدن همراه لباسهاى نجس، نجس شده بودند با يك شىء تر تماس پيدا كنند، آيا آن شىء تر نجس مىشود؟
جواب: اگر لباسهاى نجس اول در اثر تماس با عين نجس، نجس شدهاند، آن شئ تر سوم بنابر احتياط واجب نجس مىشود ولى چيز ديگرى را نجس نمىكند.
سؤال: اگر يک پارچه به علت مجاورت با عين نجس تغيير رنگ دهد ولى جِرم نجاست در آن مشاهده نشود (مثل آلودگى به آب انار) و با شستن زياد (هرچه بيشتر شسته شود آلودگى بيشتر از بين مىرود) بتوان آن رنگ را از بين برد آيا قبل از شستن زياد آن پارچه نجس است؟
جواب: صِرف مجاورت بدون سرايتِ نجاست، موجب نجاست نيست و در فرض سرايت هم، چنانچه عين نجس موجود نباشد با يکبار شستن بوسيله آب کر و يا دوبار شستن با آب قليل پاک مىشود.
سؤال: اگر كودك دو و نيم ساله اقرار به نجس شدن جايى بنمايد در صورتى كه ما نيز شك داشته باشيم نظر شريف جنابعالى را خواستارم.
جواب: قول كودك حجّت نيست.
سؤال: آيا اگر چوب نجس شود ديگر پاک نمىشود؟ كوزه چطور؟
جواب: اگر سطح ظاهرى چوب نجس شده باشد با شستن پاک مىشود و اگر نجاست به عمق آن رفته باشد، بايد آن را در آب کُر گذاشت تا آب مطلق (غير مضاف) به عمق آن برسد تا عمقش نيز پاک شود والا فقط ظاهر آن پاک مىشود و كوزه نيز همين حكم را دارد.
سؤال: اگر قسمتى از يک لباس نجس شده باشد و انسان نداند که دقيقاً کجاى آن است و سپس جسم ترى به قسمتى از آن لباس برسد آيا نجس میشود يا خير؟
جواب: نجس نمىشود.
سؤال: در هنگام شستشوى لباس با آب متصل به كر، آبى كه موقع فشار دادن لباس از آن خارج مىشود، چه حكمى دارد؟
جواب: اگر آب شير متصل به كرّ به همه جاى لباس متنجّس برسد و پس از زوال عين نجاست از آن بريزد و از آن عبور كند و خارج شود، لباس پاك است و احتياج به فشار دادن ندارد و چنانچه پس از خصوصيات ذكر شده لباس را فشار دهند، آبى كه از آن مىريزد، پاك است.