سؤال: در صورت نجس شدن فضاى داخل بينى، آن را چگونه بايد تطهير کرد؟
جواب: داخل بينى تطهير لازم ندارد و با زوال عين نجاست پاک مىشود.
سؤال: در قسمت استريليزاسيون (C.S.R)، پس از استريل چنانچه خونى در برخى از وسايل استريل شده مشاهده شود آيا همان لباس و وسيله نجس است يا تمام وسايل و لباسها محکوم به نجاست مىباشد؟
جواب: اگر در موقع ملاقات وسايل طاهر، با وسايل نجس رطوبت سرايتكننده وجود نداشته باشد نجاست منتقل نمىشود.
سؤال: اگر عصا، پاى مصنوعى، و لاستيکهاى چرخ ويلچر نجس باشند، آيا به وسيله زمين پاک مىشوند؟
جواب: پاک شدن آن، محل اشکال است.
سؤال: لباسها و وسايل اتاق عمل که نجس مىشوند، در قسمت استريليزاسيون (C.S.R) با فشار و بخار آب تحت شرايط خاصى استريل مىگردند، آيا اين وسايل، علاوه بر استريل شدن، پاك نيز مىشوند؟
جواب: چيز نجس با بخار پاک نمىگردد.
سؤال: آيا با راه رفتن روى کاشى و موزائيک و سراميک هم پاى نجس پاک مىشود؟
جواب: با راه رفتن روى کاشى و سراميک، پاى نجس پاک نمىشود ولى با راه رفتن روى موزائيک ـ با رعايت شرايط ـ پاى نجس پاک مىشود.
سؤال: آيا آبهايى كه بواسطه باران در روى زمين جمع مىشود پاك كنندهى ته كفش پس از طى چند قدم مىباشد؟
جواب: اگر موقع باريدن باران در آن آبها قدم بزنيد، در صورتى که عين نجاست از آن برطرف شود، پاک مىشود.
سؤال: اگر دندانها به وسيلهى موادى پر شده باشند كه قابل جدا شدن از آنها نيستند، در صورتى که داخل دهان نجس شود، آيا نياز به آبکشى آن وجود دارد يا به صرف زوال عين نجاست، پاك مىشود؟
جواب: اگر جزو دندان محسوب شود، پس از زوال عين نجاست پاك مىشود و آب كشيدن لازم نيست.
سؤال: افرادى که داراى دندان پر شده يا با روکش ثابت هستند، در صورتى که داخل دهانشان با خون نجس شود آيا با از بين رفتن خون دهانشان پاک مىشود يا نياز به آب کشيدن دارد؟
جواب: اگر بگونهاى باشد كه جزو دندان طبيعى محسوب شود، حكم دندان طبيعى را دارد و آب كشيدن داخل دهان لازم نيست.
سؤال: اگر سه بار دستمال مرطوب را روى محل نجس بکشيم آن قسمت پاک مىشود يا خير؟
جواب: اگر آب زير دستمال جارى نشود پاك نمىشود.
سؤال: كيفيت تطهير زمينى را كه محل خروج آب ندارد و ناچار محل رفت و آمد نيز هست بيان فرماييد.
جواب: به يكى از دو نحو مىتوان كف اتاق را تطهير نمود: 1ـ آب لوله را به جاى نجس وصل كند بگونهاى كه همه آن محل را فرا بگيرد، بعد آن غُساله را با پارچه و مانند آن جمع كند. 2ـ آب قليل را به جاى نجس بريزد كه قهراً آب در گوشهاى جمع مىشود و باقى مىماند، سپس آب غُساله را با پارچه و مانند آن بردارد و دوباره آب بريزد و غُساله را با پارچه و مانند آن بردارد و پاك مىشود.
سؤال: اگر لباس، پارچه و مانند اينها را با آب کر تطهير کنيم و آب قبل از اينکه مضاف شود به آن برسد ولى آب جدا شده از آن مضاف باشد يا مثلاً آبى که درون ظرف بوده و لباس را در آن تطهير کردهايم مضاف شده باشد آيا اين آب مضاف شده نجس است؟ آبى که پس از فشردن از لباس جدا مىشود و مضاف است آيا نجس است؟ در اين سؤال آيا فرقى دارد که لباس مذکور با آب کر تطهير شده باشد يا با آب قليل؟
جواب: اگر لباس و پارچه و مانند آن قبل از رنگ پس دادن و آب را مضاف نمودن با آب كرّ تطهير شود، كفايت مىكند اگرچه بعد از پاك شدن آب را مضاف نمايد و پس از پاك شدن لباس، آبى كه بعداً با رنگ پس دادنِ لباس مضاف مىشود، پاك است. اين در صورتى است كه با آب كرّ يا با آب لولهكشى لباس را تطهير كنند ولى اگر قصد تطهير لباس يا مانند آن با آب قليل را داشته باشند چنانچه آب قليل در موقع تطهير لباس مضاف گردد آن لباس پاك نمىشود.
سؤال: در فرض اينکه چيز نجس را با آب قليل يك مرتبه بايد شست تا پاك شود، براى يك مرتبه حساب شدن، آيا كافى است كه بعد از زوال عين نجاست زير آب قليل، جريان آب ادامه يابد يا بايد بعد از زوال عين نجاست آب قطع و دوباره وصل شود تا يك مرتبه حساب شود؟
جواب: استمرار آب بعد از زوال عين، کافى است.
سؤال: اگر بعضى از قسمتهاى فرش نجس باشد و انسان دقيقاً محل آنها را نداند آيا اگر شيئ خيسى با آن فرش ملاقات كند مىتواند بگويد آن شيئ نجس نشده است؟ چون محل دقيق نجاست فرش را نمىدانسته است؟
جواب: در فرض مرقوم شيئ ملاقات كننده محكوم به طهارت است.
سؤال: رنگ خون اگر بر لباس بماند ولى عين آن باقى نباشد، آيا پاك است؟
جواب: در صورتى كه جرم خون از بين برود و رنگ باقى بماند، پاك است هر چند با شستنهاى بعدى از بين برود و در اين مورد ملاك نظر مكلف ولو با رجوع به عرف است.
سؤال: آيا دندان پر شده در دهان جسم خارجى محسوب مىشود و اگر كسى با داشتن دندان پر شده دندان ديگر را بكشد بايد با آب جارى دهان را پاک كند يا خير؟ و اگر بچه باشد و نشود اينكار را كرد يا بزرگسال باشد و نداند، حكم چيست؟
جواب: اگر به گونهاى است كه جزو دندان طبيعى محسوب مىشود، حكم دندان طبيعى را دارد و آب کشيدن داخل دهان لازم نيست، و در مورد دندانى که کشيده شده همان قدر که عين نجاست از داخل دهان زايل شود، دهان پاک است؛ و در اين مورد فرقى بين بچه و بزرگسال و جهلِ به حکم نيست.
سؤال: چگونه مىتوان عسل، شيره و مانند آن را که در آن نجاستى افتاده پاک نمود؟
جواب: اگر مايع نباشد، فقط همان قسمت نجس را با مقدارى از اطرافش برداريد و بقيهاش پاک است و اگر مايع باشد، قابل تطهير نيست.
سؤال: اگر يک قطره ادرار به بدن يا به لباس بچکد و آن را نجس کند به چه صورتى پاک مىشود؟
جواب: با آب قليل پس از زوال عين نجاست با دو بار شستن پس از خروج غُساله، پاک مىشود و با آب کر پس از زوال عين نجاست با يک بار شستن بطورى که آب به همه محل نجس برسد و از آنجا حرکت کند، پاک مىشود