سؤال 57 : لطفاً بفرمایید:
1-کسی که نذر کرده است چند عمل را با هم انجام بدهد، مثلاً سه روز هم روزه بگیرد و هم ا وضو باشد و مثلاً سه جزو قرآن هم بواند و به فقیر هم اطعام کند، حال اگر یکی از اینها را انجام ندهد مثلاً قرآن را نخواند در حالی که می توانسته بخواند چه کار باید بکند؟ آیا باید نر خود را بهم بزند و کفاره بدهد؟ کفاره اش چقدر است؟
2- کسی که موقع نذر کردن و خواندن صیغه، به تمام جوانب مأله توجه نداشته، مثلاً توجه داشته که وضوی همیشگی در طول این مدت امکان ندارد، و مواردی برایش پیش بیاید که طبق نذر عمل نکند تکلیف چیست؟
جواب 1 : حنت نذر شده و کفارۀ مخالفت نذر دارد که در رساله ذکر شده است.
جواب 2 : اگر نذری که کرده، امکان عمل بر طبق آن نبوده نذر صحیح نبوده ات.
سؤال 58 : اگر کی ذری کرده باشد (مثلاً روزه گرفتن ده روز اول ماه ذیحجه) و فراموش کند آیا قید زمان را مطرح کرده یا نه؟ در اولین سال فرا رسیدن آن ماه به واطۀ کسالت نتواند آن ر ادا کند این روزه ها را می تواند در سال های بعد از همان ماه بگیرد؟ ی می توان روزه ها را هر وقت که شد قضا کند؟ و آیا کفار بدهد؟
جواب: در فرض مرقوم کفاره واجب نیست، ولی سال بعد روزه ها را بگیرد و نیت اداء و قضاء نکند.
سؤال 59 : اگر شخصی نذر کند که اگر از زندان آزاد شود مادام العمر پنجشنبه و جمعه را روزه بگیرد، آیا در صورت تخلف یک کفاه لازم ات یا هر پنجشنبه و جمعه تخلف به شمار می رود و کفاره تکرار می گردد؟
جواب: یک کفاره بیشتر لازم نیست و در صورت تخلف در یک روز جنث نذر شده و بعد از آن عم به نذر واجب نیست.
سؤال 60 : دختری در خانۀ پدر به جهت حاجت شرعی نذر کرده و حاجتش برآورده شده اما به نذرش عمل ننموده و تمکن بر کفاره ندارد غیر از گوشوار طلا و دستبند طلا، آیا واجب است که آنها را فروخته و کفاره را ادا نماید یا خیر؟
جواب: گوشواره و دستبند اگر ملک خود او است و نذر با صیغه شرعی بوده لازم است کفاره بدهد ولو به فروش آنها، و در غیر این صورت فروش لازم نیست.
سؤال 61 : شخصی اظهار می دارد که در ابتدای تکلیف نذر کرده و با خدا عهد بسته و قسم خورده که اصلاً گناه انجام ندهد اما بعداً از روی گناه صادر شده با توجه به اینکه فرد مزبور هم صیغۀ عهد جاری کرده و هم صیغۀ نذر را و هم قسم خورده وظیفه وی را در مورد کفاره و اینکه در صورت تکرار گناه چه وظیفه ای خواهد داشت بیان فرمایید؟
جواب: اگر عمداً مخالف نذر یا عهد یا قسم نموده کفاره دارد ولی تکرار نمی شود.