سؤال 3 : بعد از ذبح حیوان، اگر معلوم شود که «اوداج اربعه» بریده نشده و حیوان هم حیات داشته باشد اگر وراً از محل ذبح ببرند آیا پاک و حلال می شود یا نه؟
جواب: حلال می شود.
سؤال 4 : سر حیوانی را برید اند و حیوان هم مرده است، سپس معلوم می شود که مقداری از اوداج اربعه، مثلاً ربع یا ثلث یا نصف یا کمتر ی بیشتر در بدن باقی مانده است آیا پاک است و خوردن آن جایز است یا نه؟
جواب: جایز نیست حکم میته دارد.
سؤال 5 : مرغی را ذبح نموده اد، به علت تیزی کارد سرش جدا می شود، در حالی که مرغ زده است و رگ همه به طرف بدن مرغ رفته باشد، آیا تا مرغ زنده است می توان مقدار رگ را به طف سر مرغ برید یا خیر؟
واب : اگر تا زنده است اوداج اربعه بریده شود، حلال می شود ولی سر که قبل از ذبح شرعی جدا شده حرام است.
سؤال 6 : برادارن اهل تسنن در هنگام سر بریدن، پیشان گوسفند را رو به قبله قرار می دهند و محل کارد و دست و پا را رو به قبله قرار نمی دهند، خوردنش برای ما اشکال دارد یا نه؟ خودشان سر می برند و همۀ علمایشان حلال می دانند نمی دانم فتوایشان همین است یا طور دیگری است؟
جواب: فرض مذکور، حکم جهل به حکم را دارد، که ذبیحه حلال است.
سؤال 7 : آیا می توان گاو را قبل از ذبح کردن به وسیله چوب یا سنگ یا چکش با زدن به سرش بی حس کرد و سپس آن را ذبح کرد؟
جواب: حیوان اگر در موقع ذبح کردن جان داشته باشد، گر چه با ذبح کردن حلال می شود، ولی زدن حیوان برای بی حس کردن آن، جایز نیست.
سؤال 8 : با توجه به اینکه کلّیّۀ مرغ استان هران که دارای بیش از هشت میلیون جمعیت می باشد، در بیست و دو کشتارگاه مرغ ذبح می شود، و لذا کارگران کشتارگاه نا چارند که سرعت عمل داشته باشند تا جائی که یک کشتارکننده، در دو سه ساعت، چندین هزار مرغ ذبح می کند و چون جاری شدن اسم مبارک خدا در ذبح هر مرغ مشکل است تا به حال در موقع شروع کشتار یک بار بسم اللّه می گفتند. لذا این مرکز ( مرکز تأمین و توزیع گوش مرغ ) به کشتارگاه ها ابلاغ نموده که برای هر مرغ یک بار بگوید و کشتارکنان هم مشکلاتی را که بطو اختصار عرض شد مطح نموده اند. لذا اسدعا می شود رانمائی لازم را مرحمت فرمائید.
جواب: تنها کلمۀ «بسم اللّه» کافی است و برای هر مرغ جداگانه باید «بسم اللّه» بگوید. مگر آنکه چند مرغ ا یکجا بخواباند برای ذبح کردن، که یک بسم اللّه برای آن چند مرغ کافی است به شرط صدق واقع شدن نام خدا بر آن.
سؤال 9 : آیا یک بسم اللّه در موقع ذبح چندین مرغ در یک زمان کفایت می کند یا خیر؟
جواب ک مانع ندارد مگر آنکه طوری باشد که صدق وقوع تسمیه بر ذبیحه نکند، و در هر صورت احتیاط مطلوب است.
سؤال 10 : ذبح حیوانات با چاقو یا کارد استیل و همچنی با کاردهای فولادی صحیح است یا خیر؟ چون اکثر کاردهایی که باید با آنها ذبح می کنند (چنانچه گفته شده) استیل یا فولاد است.
جواب: ذبح باید با آهن باشد.