سؤال 1 : اگر كسي گناهي كرده كه حد شرعي دارد، آيا لازم است خود را به دادگاه معرفي كند تا بر او حد جاري شود ؟ يا اين كه مخفي باشد؟
جواب : لازم نيست، بلكه در بعضي موارد جائز نيست.
سؤال 2 : كسي كه هم به عنوان «دزد» بر او صادق است و هم «محارب» حدش چيست؟
جواب : اگر سارق بوده اولاً حد سرقت و بعد از آن حد محارب بر او جاري مي شود ؛ ولي در لص (يعني راهزن) اگر محارب بوده فقط حد محارب دارد.
سؤال 3 : پول و سرگين گاو ، گوسفند و شتر موطوءة نجس مي شود، و آشاميدن شير آنها حرام است، و بايد بدون آنكه تاخير بيفتد آن حيوان را بكشند و بسوزانند ، و كسي كه باحيوان و طي كرده پول آن را به صاحبش بدهند. لطفاً بفرمائيد: اگر كسي با گاو و گوسفند و شتر نزديكي نمايد ولي مني از او بيرون نيايد آيا باز هم حكم مسألهٔ فوق را دارد؟
جواب : فرقي در بين نيست.
سؤال 4 : زنا كار و غير او قبل از قيام بينه و اقرار گر توبه كرده باشد حد بر او جاري نمي شو. آيا توبهٔ او به چه چيز ثابت مي شود؟
جواب : اگر بعد از گرفتاري مدعي توبه است تا توبهٔ خود را ثابت نكند رها نمي شود.
سؤال 5 : يك ديوانه اي ادواري در حال عقل زنا كرده، ولي اگر حد بخورد خوف آن است كه هميشه ديوانه بشود . آيا مي شود حد را بر او جاري كرد؟
جواب : به نحوي كه در تحرير مذكور است حد زده مي شود.
سؤال 6 : چنانچه زني به اتهام زنا محكوم به اعدام گردد و او حامله بوده و حمل نيز نامشروع باشد، آيا اجراء حكم بلافاصله صحيح است يا پس از وضع حمل و پايان ايم رضاع بايستي حكم اجراء گردد؟
جواب : اجراء حكم اعدام بايد تاخير بيفتد تا بعد از وضع حمل و خروج از نفاس ؛ و در صورتي كه مرضعه اي براي بچه پيدا نشود تا بعد از تمام شدن ايام رضاع.
سؤال 7 : پسري دختر باكره اي را اجباراً إزالهٔ بكارت نموده ، حد شرعي پسر متجاوز چيست؟
جواب : اگر به وجه شرعي نزد حاكم شرع ثابت شو كه ب دختر به عنف و اكراه زنا كرده كيفر زاني علاوه بر ضمان أرش بكارت، قتل است.
سؤال 8 : در مواردي كه حد يا تعزير به خاطر توبه ساقط است، اگر شك در توبه يا ظن به احدالطرفين باشد، آيا جاي استصحاب عدم توبه است؟ يا از مصاديق شبهه بوده و حد ساقط خواهد بود؟ و در صورتي كه شخص متهم، ادعاء توبه نمايد چه صورتي دارد؟
جواب : مجرد احتمال كه در هر مورد هست موجب سقوط حد مي شود، ولي چنانچه خصوصيتي در بين باشد كه موجب شبهه شده ثبوت حد محل اشكال است.