سؤال 71- آبی که کمتر از کر باشد و نجس شود بمجرد اتصال با کر و یا آب جاری پاک میشود و یا امتزاج لازم است؟
جواب: امتزاج لازم است همانطور که در رساله مرقوم است.
سؤال 72- آب مضاف حتی اگر به اندازه یک رودخانه باشد (گلآلود) حکمش چیست؟
جواب: مجرّد گلآلود بودن موجب مضاف بودن آب نیست بلی اگر طوری باشد که بآن آب گفته نشود مضاف است و در فرض سؤال که خیلی زیاد است اگر یک قسمت از آن با نجس برخورد کند نجس شدن قسمت دیگر محل تأمل است.
سؤال 73- اگر به واسطه بمبهای بارانزا ایجاد ابر و باران نمایند در طهارت همان حکم باران طبیعی را دارد یا خیر؟
جواب: مورد اشکال است.
سؤال 74- مستدعی است بیان فرمائید که اولًا پس آبهای تصفیه شده فاضلاب منازل که اثری از نجاست همراه ندارد حکمشان از جهت نجاست و طهارت چگونه است؟اگر نجس است از چه طریقی پاک میشود؟
جواب: در صورت نجس بودن تصفیه آن را پاک نمیکند باید بوسیله آب جاری و یا کر و یا باران تطهیر شود با شرائطی که در رساله عملیه ذکر شده.
سؤال 75- اگر از پس آبهای تصفیهشده فاضلاب منازل برای مشروب نمودن سبزیجات و پرورش آبزیان نظیر ماهی و میگو بهرهبرداری شود، در این صورت استفاده از محصولات بعمل آمده چگونه است؟
جواب: استفاده از آب مذکور در کشاورزی و پرورش آبزیان اشکال ندارد.
سؤال 76- مردم محلهای در کوچهای دارای جوی باریکی هستند و آبهای حمّام و حیاط منازل این محله به جوی میرود و آنهایی که بچه کوچک دارند نجاسات بچه را در حمّام یا حیاط میشویند آیا این گناه است و باعث ضمان است (در ضمن آب در این جوی خیلی کم جریان دارد).
جواب: اگر این کار موجب اذیّت دیگران بشود گناه دارد و اگر در فاضلابها خون یا بول یا هر چیز نجسی وجود داشته باشد آن جوی نجس میشود بلی اگر آب جاری یا کر به مقداری که فاضلاب نجس، رنگ یا بو یا طعم آن را تغییر ندهد جریان داشته باشد جوی نجس نمیشود. و اللّه العالم.