سؤال865- در جشنها و اعياد مذهبى و عروسىها كف زدن و دايره زدن و وسايل ديگر از قبيل تار و طنبور و موسيقى چطور است و تا چه حد كف زدن مجاز است؟
جواب: كف زدن فى نفسه مانعى ندارد در صورتى كه مقرون به محرمات ديگر نشود، و اما دايره زدن جايز نيست.
سؤال 866- در مجالس عروسىهاى مذهبى گاهى دايره مىزنند يا كف مىزنند در زنها زنها مىرقصند و در مردها مردها مىرقصند يا گاهى به قابلمه يا ته دلو مىزنند، چگونه است؟
جواب: دايره زدن حرام است ولى بقيه سؤال مانعى ندارد. واللََّه العالم
سؤال 867- در مجالس عروسى دايره بىحلقه زدن و در مجالس مذهبى به آهنگ اشعار مذهبى كف زدن چطور است؟
جواب: دايره زدن مطلقاً حرام است و اما بقيه سؤال مانعى ندارد.
سؤال 868- كف زدن مطلق بدون تكلم به باطل يا به خصوص كف زدن در خواندن اشعار مولودى و مدح و فضايل ائمه جايز است يا نه به عنوان اظهار شادى؟ و همچنين در عروسىها دايره زدن يا كف زدن با اينكه اشعار غير مهيج مىخوانند يا اصلاً اشعار هم نمىخوانند، آيا جايز است يا نه و مرحوم آية اللّه حكيم قدس سره در باب مكاسب محرمه منهاج مسئله 17 غناء النساء فى الاعراس را با شرايطى جايز دانستهاند، شما چه مىفرمائيد؟
جواب: كف زدن تنها بدون تكلم به باطل مانعى ندارد و دايره زدن و غير دايره از آلات لهو جايز نيست و آنچه آقاى حكيم طاب ثراه مرقوم فرموده صحيح است.
سؤال 869- آيا رقص بعنوانه محرّم است يا بايد داخل تحت عنوان محرّم باشد و آيا آنچه از سرودها خوانده مىشود حتى سرود فلسطينى اشكال ندارد؟ كما نقل عنكم و آيا استماع صوت آلات لهو حرام است؟
جواب: مادامى كه به نحو غناى لهوى معدود نباشد استماع آن مانعى ندارد.