١ – اگر نتواند گوشت قربانی را سه قسمت کند
سؤال: چنانچه استحضار دارید در سال های اخیر قربانی در منی توسط بانک اسلامی معامله و به وسیله متصدیان ذیربط ذبح می شود و بلافاصله پوست و گوشت و پاچه آنها با دستگاه های اتوماتیک جابجا می گردد و مجالی برای تثلیث باقی نمی ماند. تکلیف مقلدین چیست؟
جواب: در چنین صورتی تثلیث ساقط است.
٢ – مصرف پول قربانی در امور خیریه
سؤال: در صورتى که گوشتهاى قربانى در قربانگاهها نابود شود، و به مصرف فقرا و نیازمندان نرسد، آیا حاجى مى تواند از قربانى صرفنظر نموده، پول آن را به اماکن خیریّه بپردازد؟
جواب: باید از قربانى در منى صرف نظر کند; ولى صرف پول قربانى در جاى دیگر کافى نیست; بلکه لازم است در محلّ دیگرى، مانند شهر خودش، در ذى الحجّه قربانى کرده و به مصرف برساند.
٣ – پرداخت پول قربانی برای امور خیریه
سؤال: آیا حاجى مى تواند به جاى قربانى کردن،در صورت نابود شدن گوشت آن توسط بولدوزر در قربانگاه،پول آن را براى اماکن خیریّه در نظر گیرد؟
جواب: باید در محلّ دیگرى مانند شهر خودش در ذى الحجّه قربانى کند و صرف پول آن در جاى دیگر کافى نیست.
٤ – وکالت گرفتن از فقیر برای قربانی
سؤال: هرگاه در منى فقیر یافت نشود و گوشت قربانى تلف شود، آیا لازم است قبل از سفر از یک فقیر وکالت بگیریم که بعد از ذبح سهمى براى او در نظر بگیریم، سپس آن را در همان جا رها کنیم؟
جواب: در این صورت ـ که گوشت ها تلف مى شود ـ قربانى کردن در آنجا، چه با اخذ وکالت از فقیر و چه بدون آن، جایز نیست، و باید به روشى که در مسأله قبل گفته شد عمل گردد.