سؤال 627 :آیا مصرف زکات در خرید ظرف براى مسجد به این صورت که وقف مسجد باشد و کرایه دادن آن براى کارهاى خصوصى هم جایز باشد، جایز است؟
پاسخ: چنانچه مال الاجاره آن نیز صرف در مصالح مسجد شود، مانعى ندارد.
سؤال 628 :آیا مى شود به عنوان زکات، به فقرا مواد غذایى داد؟
پاسخ: مانعى ندارد.
سؤال 629 :مالک که باید زکات بپردازد، آیا مى تواند بدون اذن حاکم شرع جنس مورد تعلق زکات را بفروشد و سپس به مقدار پول زکات از ثمن آن جدا کرده وبپردازد؟
پاسخ: جایز است.
سؤال 630 :آیا مى شود از پول زکات به مردم براى کار خیر قرض داد؟
پاسخ: جایز نیست.
سؤال 631 :اگر انسان توانایى نداشته باشد که زکات غلاّت را از خود آنها بدهد و نیز نتواندپول آنها را بپردازد، آیا مى تواندجنس دیگرى مثل لباس و... پرداخت کند؟
پاسخ: در فرض سوال، جنس دیگررا به عنوان قیمت یکى از غلاّت چهارگانه حساب کرده و بپردازد. ان شاء الله مجزىاست.
سؤال 632 :از گذشته قبرى به عنوان امامزاده شهرت یافته، اما شجره نامه آن دقیقاً معلوم نیست، آیا تعمیر آن از زکات جایز است؟
پاسخ: اگر مقبره مزبوره در میان عامّه مردم محلّ، مورداحترام و تجلیل است و بعنوان امامزاده مى شناسند، صرف زکات در تعمیر آن بقدر حاجت مانع ندارد.
سؤال 633 :مصرف زکات اهالى روستاجهت ساختن انبار براى نگه دارى کالاهاى سهمیّه متعلّق به عموم روستا ـ با توجّه بهنیاز مبرم مردم براى آن و نبودن بودجه غیر از وجوهات ـ جایز است یا خیر؟
پاسخ: جایز است.
سؤال 634 :شخصى که حتی حدود 500 تومان پول ندارد. ولى از لحاظ خوراکى چندان در مضیقه نیست، آیا مى توان به او زکات داد یا خیر؟
پاسخ: میزان فقر عدم قدرت تأمین هزینه زندگى مطابق با شأن خودش در طول یکسال مى باشد.
سؤال 635 :شخصى که زکات باید بپردازد، اگر فرزند یا دامادش و یا یکى از بستگانش طلبه باشد، آیا مى تواند به صورت هدیه، لوازم خانه و یا کتاب مورد نیاز او را خریده و اززکات خود محاسبه کند یا خیر؟
پاسخ: مانعى ندارد، مگر اینکه طلبه مذکور فقیر نباشد.
سؤال 636 :آیا جایز است غیرسید کفارات و مظالم و صدقات خود را به سید بدهد یا نه؟
پاسخ: احتیاط واجب این است که غیر سید زکات مال و زکات فطره خود را به سید ندهد. بلىپرداخت صدقات واجب و مستحبى و نذورات به آنان جایز است، گرچه بهتر است حتى المقدوراز گرفتن صدقات هم خوددارى کنند