احکام غسل ( آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدظله)
شرایط غسل
وجوب شستن تمام بدن در غسل
سؤال: سوالم این بود که با توجه به کمبود منابع آب در کشور و اهمیت آن در قرن آینده میتوان در این نکته در غسل که حتمآ باید آب به تمام بدن برسد تجدید نظر کرد و همان شستن بدن به اندازه ای که مثلآ بگویند آن شخص خود را شسته کفایت کرد.
پاسخ: غسل چیزی جز این نیست که تمام بدن را طبق آدابی که در رساله آمده بشوید و در این مسئله نباید وسواسی به خرج داد و نگران وضع آیندگان نباشید.
حکم شستن دیگری در وضو و غسل
سؤال: اگر شخص دیگرى انسان را وضو یا غسل دهد صحیح است؟
پاسخ: وضو و غسل او باطل است مگر این که هنگامى که دیگرى آب بر بدن او مى ریزد خود او خودش را شستشو دهد، ولى این کار در غیر موارد ضرورت مکروه است.
بافته بودن مو هنگام غسل
سؤال: با سلام لطفا به من بگویید که با موی بافته شده میتوان غسل کرد یا خیر؟
پاسخ: احتیاط آن است که آن را باز کنید.
وضو و غسل با ناخن های لاک دار
سؤال: آیا لاک زدن ناخنهای پا باعث باطل شدن وضو و غسل میشود؟ لاک زدن چه تعداد از ناخن های پا جایز است؟
پاسخ: اگر یکی از ناخن های پا (غیر از ناخن انگشت کوچک) تمیز باشد وضو اشکال ندارد ولی برای غسل باید همه ناخن ها را تمیز نمایید.
حکم پرداخت قبوض آب مصرفی از پول شبهه ناک
سؤال: در زمان فعلی که از طریق قبض پول آب مصرفی خانه را در بانک پرداخت می کنیم، اگر به صورت غیر عمد با پول شبهه ناک یا پولی که خمس به آن تعلق گرفته مبلغ آن پرداخت شود، آیا غسل جنابت باطل است؟ در صورتی که این کار صورت گرفته حکم اعمال انجام داده شده چیست؟
پاسخ: اگر یقین به وجود پول حرام یا خمس نداده در حساب شخصی خود داشته باشید می توانید از آن استفاده کنید مشروط بر اینکه تصمیم بگیرید خمس واجب را داده و تکلیف پول حرام را نیز روشن سازید.
خشک بودن بدن هنگام غسل
سؤال: در هنگام غسل واجب آیا حتما باید مثل وضو گرفتن بدن را خشک کنیم و سپس غسل کنیم یا با بدن خیس هم می توان غسل کرد؟
پاسخ: خشک بودن بدن برای غسل لازم نیست و با بدن خیس هم می توان غسل کرد
|