انهار
انهار
مطالب خواندنی

درد دل های یک جوان

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال با سلام و احترام خدمت مراجع معظم تقلید
اینجانب وحید خدادادی فرزند محمدرضا خدادادی درخواستهائی دارم
آیا در جامعه جمهوری ایران مسئولین به زیر دست خود نگاه می کنند؟
کسی که بخواهد برود شغلی انتخاب کند چرا این قدر جوان را دور میکنند؟
چرا این همه تکبر در جامعه ما زیاد هست؟
چرا صله رحم دیدار با قوم و خویشاوندان وجود ندارد؟
فرقی نمی کندکه فقیر باشیم ، رئیس باشیم و یا معاون باشیم ، چرا در یک لحظه حق خورده می شود؟
مگر فرموده نشده حق الناس بر او که نداده در قیامت و برزخ مانند آتش بر روی پشت آدم میزنند؟
مگر در گناهان کبیره فرموده نشده که ریا کار خیمه آتش است؟
مگر در برزخ نیست که آنهایی که چهچه خنده با نامحرم می زنند در برزخ مانند میمون میشود دم دارند این طرف و آن طرف می روند؟
مگر وجود ندارد آنهایی که دست رو شکم می گذاشتند و مسئولیت خود را بر دوش دیگران می گذاشتند در جهنم فقط می گویند یک کمک؟
مگر در برزخ وجود ندارد که غیب کردن و پشت هم دیگر حرف زدن سخن چینی کردن و پر توقع بودن آخر عاقبت خوبی ندارد؟
چرا هنوز آدم وجود دارد که با یک حرف تعزیه یا مجالس قرآن را ترک می کنند و موقعی که به آنها تحسین گفته میشود چاره ندارند روی دست بانی یا آن فردی که اشتباه قرآنی می گیرد، خم شود؟
چرا این همه باید در جامعه جمهوری اسلامی ایران ریا، میانجیگری ، ریا کاری وجود داشته باشد؟
چرا رفتن در ارگان نظامی سپاه پاسداران باید ریش را گذاشت تا بگویند این نفر مومن هست همین را انتخاب کنید؟
چرا باید خواهر فرد آن برادری را که پول دارد را به عنوان برادر صمیمی خود گرفته و فقط بخاطر پول با او صحبت کند؟
چرا خواهر فرد باید مانع رفتن سرکار برادر شود؟
چرا مردم هنوز فرد به جایی نرسیده می گویند فلان بسر بهتر از پدر ساخته؟
چرا این قدر مردم بد عقیده شده اند؟
چرا چشم چرانی در جامعه زیاد شده که مثال خودم می گم یک دختر که تازه به دنیا آمده باید مادر به من بگوید که این را میخواهی یعنی به عنوان نامزدی این دختر را می خواهی؟
چرا خداوند قهر وعذاب و قهر بر جمهوری اسلامی ایران وارد نکند؟
چرا موقعی که یک فرد یک حرف می زند مثال الاغ مرده را بر جوان تشبیه می کنند که می گویند الاغ مرده هم یک حرف زد می دانید چیست یک خانواده پدرشان تعذیه خوان بود و دختران او همین طور دور او دور می خوردند برای این که ریا کاری در آنها زیاد بود می گفتند پدر پدر امروز خیلی خوب خوندی ، این میرفت پسر می آمد ، پسر می رفت بانی تعزیه می آمد؟
چرا گفتند کسی که صدای او خوب هست باید اذان بخواند پس چرا هنوز یک کاری انجام نداده ایم چنان کار بزرگ را بزرگ می شمارند که وقتی برای کار کوچک تر نیست شاید همان کار کوچک برای مجامع اسلامی بهتر از صدها کار بزرگ هست . آخر می گویم این همه روی قانون و مقررات تاکید میکنند؟
آیا روی نماز خواندن و دعا خواندن و نیکی به پدر و مادر و نیکی به فرزند نیکی به همسایه و نیکی به اقوام در مردم جمهوری اسلامی ایران و مجامع عمومی این کشور تا حد محدود وجود دارد چرا باید در خانه پدر نسبت به فرزند خود متکبرباشد و با او صحبت نکند موقعی که فرزند درس خود را پاس نمی کند پدر تذکر خود را جلوی در همسایه به پسر ی که سن او بالا تر از 24 سال هست می گوید چه با شوق می گوید آیا این خنده دارد که بعد از صحبتی که گفته به حالت تمسخر به فرزند خود خنده می کند وقتی که به پدر می گویی می گوید به خدا حرف نزن که خوردت می کنم؟
چرا پدر باید لگد روی سر پسرخود که در حالت روزه هست بزند؟
چرا دوست شده که فقط برای اذیت کردن دوست هست که به او میپرسم می گویم که تو از چه بیزاری می گوید که خوشم میآید همین حالا بمیرم؟
چرا جوان باید خود و خانواده خود را نفرین کند که طوری شده جوان به فکر خدا خود امام و اولیا خدا و ائمه اطهار و عذاب قبر و فکر خوبی خدا نیستند و من خیلی ، خیلی نیاز به دعای خیر مردم و کلیه مراجع تقلید دارم به امید آن روزی که فردی خوبی برای خدای خود، فرد خوبی برای خانواده خود، فرد خوبی برای مراجع تقلید و جمهوری اسلامی ایران و فرد خو.بی برای مردم جمهوری اسلامی ایران باشم به امید اینکه خدا ازما راضی و خوشنود باشد با ذکر صلوات بر محمد وآل محمد التماس دعا

جواب پسرم، هرچند بنا نداشتم در بخش مشاوره فعلا بدلیل فرصت کم و مشغله زیاد پاسخگو باشم اما استثناءً نامه شما را پاسخ میدهم که گله از بنده به گله های دیگری که دارید اضافه نشود.
1- در جمهوری اسلامی مسئولین به زیر دست خود نگاه میکنند و از اول تشکیل نظام جمهوری اسلامی تاکنون خدمات زیادی در این زمینه انجام شده است که در هیچ کجای دنیا حکومتی با این وسعت خدمت وجود ندارد (هرچند البته برخی از زیردستان به حقوق حقه خود نرسیده اند ولی این مشکل نظام نیست بلکه مشکل اخلاقی و ضعف ایمان برخی از افراد مسئول در آن مجموعه بوده است).
2- برای جوانان شغل ایجاد میشود و جوانان زیادی به برکت همت مسئولین شاغل شده اند (هرچند البته برخی ازجوانان به شغل مناسب نرسیده اند ولی این مشکل نظام نیست بلکه مشکل اخلاقی و ضعف ایمان برخی از افراد مسئول در آن مجموعه بوده است).
3- البته تکبر در جامعه زیاد است ولی شما چرا افراد متواضع را نمیبینید؟ بحمدلله اولیاء دین علیهم السلام از پیامبر اکرم گرفته تا ائمه هدی علیهم السلام و مراجع معظم تقلید و ولی محترم فقیه چه مرحوم امام چه حضرت آقا و چه بسیاری از مسئولین کشوری و لشکری و نیز قوای سه گانه و مسئولین ارگانها و نهادها و سازمانها اهل تواضع و فروتنی هستند ولی شما نباید تکبر چند شخص از خود راضی را به حساب امت اسلام یا مسئولین نظام جمهوری اسلامی قرار بدهید.
4- صله رحم یکی از توصیه های اکید دین اسلام است و مومنین واقعی همه اهل صله رحم هستند و شما نباید چند نفر افرادی را که میشناسید که اهل صله رحم نیستند آنهارا به حساب بقیه امت اسلام قرار بدهید. حساب آنها را از حساب مومنین جدا کنید.
5- همانطوری که نوشته اید حق خورده میشود البته این را بدانید که در موارد زیادی هم حق گرفته میشود و شما باید همیشه نیمه پر لیوان را ببینید و نه نیمه خالی را و حساب کسانی را که حق دیگران را میخورند به حساب مومنین قرار ندهید. حق الناس موضوعی است که در اسلام بیشترین اهمیت را دارد و در قیامت قبل از اینکه پرونده حق الله باز شود ابتدا پرونده حق الناس باز میشود و خدای متعال ممکن است از حق خودش بگذرد اما از حق الناس نمیگذرد و کسیکه حق الناس به گردن دارد برنده نیست بلکه بازنده است و کسیکه حقش خورده شده بازنده نیست بلکه برنده است و اگر به هر دلیل و به هر راه و به هر وسیله مشروع نتواند حقش را در دنیا بگیرد در آخرت حقش ستانده میشود. بنابراین چنین کسی ضرر نکرده است. و گناه این کسان را هم نباید به گردن مومنین قرار داد.
6- البته گفتن و خندیدن با نامحرم و شادی و مزاح آنها با یکدیگر امری خلاف شرع است و هر مسلمانی وظیفه دارد کسانی را که این خلاف بیّن را انجام میدهند نهی از منکر کنند. (آیا شما تاکنون نهی ازمنکر کرده اید یا فقط گله میکنید؟)
7- کسانی که مسئولیتی را قبول میکنند و به عهده میگیرند موظفند به وظیفه خود عمل کنند ولی اگر کسانی بی تعهد باشند و قبول مسئولیتشان از سر تفریح و گرفتن مزد و حقوق باشد اما وظیفه شناس نباشند مدیون هستند و باید چنین کسانی به مسئولین مافوق و مسئولین مربوطه معرفی شوند تا مسئولیت از آنها گرفته و به افراد متعهد داده شود.
8- غیبت کردن و سخن چینی کردن و توقع زیاد داشتن شیوه انسانهای وارسته و عاقل و مومن نیست بلکه رفتار افراد زبون و بیچاره و ضعیف الایمان است و شما تلاش کنید با مطالعه کتابهایی که گناه غیبت و سخن چینی را تعریف کرده اند آشنا شوید و گنهکاران را نهی از منکر کنید. گله آنها به بنده فایده ای ندارد بلکه شما آنها را باید نهی از منکر کنید.
9- اگر ریاکاری در جامعه وجود دارد نباید آن را به حساب جمهوری اسلامی بگذارید مگر در قانون جمهوری اسلامی ریاکاری توصیده شده است که شما به حساب جمهوری اسلامی میگذارید و اتفاقا کسانیکه این اعمال زشت را مرتکب میشوند موجب بدنام کردن جمهوری اسلامی میشوند. شما اگر توان نهی از منکر دارید آنها را نصیحت کنید ولی صلاح نیست گناه آنها را به پای جمهوری اسلامی بنویسید. این بی انصافی است.
10- البته کسیکه به ارگان ارزشمند و مقدس سپاه پاسداران وارد میشود باید ظاهر او نیز اسلامی باشد و البته باید باطنش بهتر از ظاهر باشد ولی شما نباید توقع داشته باشید که یک آدم ریش تراش که شباهتی به مومنین ندارد در ارگان مقدس سپاه پاسداران وارد شود و ما توقع داشته باشیم که به خاطر تراشیدن ریشش به او ایراد گرفته نشود. شما که دارید از نادیده گرفتن بعضی از ارزشهای دینی گله میکنید چرا اینجا طور دیگری صحبت میکند و توقع دارید کسیکه ریش میتراشد و از سپاه تقاضای استخدام دارد! سپاه بدون ملاحظه حال و ظاهر نامناسبش به او اجازه ورود در سپاه بدهد. نباید شما چنین توقعی داشته باشید و البته داشتن محاسن یکی از علامتهای مومنین است. هرچند فقط ریش داشتن نشانه مومن بودن شخص نمیتواند باشد.
11- پسرم شما که از خواهرتان گله دارید چه ارتباطی با جامعه دارد و البته به شما حق میدهم که از خواهرتان با رفتار نامناسبش گله کنید ولی مراجع معظم تقلید یا مسئولین کشور یا مومنین هم وطن یا مثلا ما در سایت انهار در این زمینه چه گناهی داریم و چه قدمی میتوانیم برداریم؟ آیا کسی میتواند به منزل شما بیاید و خواهر شما را مواخذه کند؟!
12- نباید به راحتی به مردم جسارت کرد و آنها را بد عقیده دانست. اتفاقا خوش عقیده ترین ملت در دنیا بدون تعصب ملت ایران است زیرا ملت ایران با عقیده های محکم و قرآن و اهل بیت علیهم السلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی در دنیا ملتی پویا و با نشاط هست و به همین دلیل با زورگویان و مستبدان و مستکبران در عالم همیشه در جنگ و ستیز است و از مظلومین و مستضعفین دفاع میکند. وانگهی هر ساله در ایام ماه مبارک رمضان و محرم و صفر و ایام فاطمیه و اعیاد دینی و مناسبتهای اسلامی و ملی و ولادتها و شهادتهای ائمه اطهار علیهم السلام بیشترین تلاش و کوشش را دارد و گرم ترین مجالس را تشکیل میدهند.
ملت ایران ملی خوش عقیده و جوانمرد و پرتحرک است و ما باید به داشتن چنین ملت و هم وطن بودن و هم کیش بودن با چنین مردمی افتخار کنیم نه گلایه.
13- البته چشم چرانی یکی ازگناه های پلید است که موجب میشود انسان از ارزش واقعی دور شود و شخصیت انسان به خاطر انجام این گناه مخدوش گردد. اسلام نیز افراد چشم چران را شدیدا ملامت میکند و احادیث زیادی در زمینه چشم چرانی از اولیاء دین علیهم السلام رسیده است. قرآن میفرماید «والله یعلم خائنة الاعین» یعنی خداوند چشم های خیانتکار را میبیند.
البته چشم چرانی علاوه بر اینکه از دیگاه روایات و قرآن محکوم و حرام است از دیدگاه پزشکی نیز دارای اشکال و ایراد است. زیرا کسیکه به این گناه مبتلا شده است به برخی از بیماریهای جسمی مانند مشکلات عصبی، اختلال در دفع ادرار، سرگیجه، ضعف حافظه، کم خوابی و ضعف همت و اراده و ناراحتی های معده و دشواری های تنفسی و بالارفتن طپش قلب و کم اشتهایی و خستگی فکری و روانی و ضعف عمومی در بدن مبتلا میشود. (ولی باز هم شما این گلایه را از دیگران میکنید بلکه باید اگر توانایی دارید به خود چشم چرانها رجوع کنید و آنها را نهی از منکر کنید. زیرا بحمدلله در کشور مراکز فراوانی نسبت به این گناه هشدارها و اخطارها میدهند مانند سخنرانان، مداحان، صداو سیما و کتابهای متعدد و ...)
14- از شما که جوانی ظاهرا مومن هستید و ناراحتید که چرا برخی از گناهان در جامعه بوجود می آید توقع نبود که بگویید چرا خداوند قهر و عذاب بر جمهوری اسلامی ایران وارد نمیکند (واقعا این حرف بسیار سخیف و زشت است زیرا بدون تعصب باید گفت تنها کشوری که ام القرای جهان اسلام هست توانسته است مردم را به اسلام گرایش بدهد و اگر جمهوری اسلامی ایران در کشورمان تاسیس نمیشد یقینا دین اسلام مانند امروز شهره آفاق نمیگشت و همانطوری که بعضی از افراد پلید مطرح کردند شاید برخی محلی شبیه واتیکان در ایران تاسیس میکردند که کسانیکه میخواهند به اسلام عمل کنند فقط در همان محدوده واتیکان باشند ولی خارج از واتیکان نباید اسلام ار مطرح کنند اما امروزه دین مبین اسلام پرچمدار جهاد با دشمن شده و توانسته است لرزه بر اندام استکبار جهانی و صهبونیسم بین المللی بیندازد و البته ستمکاران و زورگویان نمیتوانند به راحتی در دنیای امروزه سر بلند کنند زیرا اسلام را یک قدرت در مقابل خود میبینند و ستگران از اسلام همیشه در هراس و وحشت قرار دارند). پسرم حفظ نظام جمهوری اسلامی بر هر کسیکه مسلمان باشد و اسلامش اسلام راکد و بی خاصیت و اسلام آمریکایی نباشد واجب است و کوتاه آمدن در مقابل نیش و نوشها و تهمتها و جسارتهایی که به نظام مقدس جمهوری اسلامی میشود خیانتی بزرگ به اسلام است و نشاندهنده اینکه شخصی که کوتاه می آید بوی اسلام را استشمام نکرده است و اسلامش یک اسلام بی خاصیت و بی ثمر است. (در تمام گلایه هایی که کردید به شما حق دادم و از شما تقریبا گله ای نکردم ولی در این مورد به شما حق نمیدهم و شما باید از گفتاری که داشته اید توبه و استغفار کنید.)
15- اهانتهایی که دیگران میکند به عهده خودشان است و این اهانتها نه ربطی به خدا دارد و نه ربطی به پیامبر دارد و نه ربطی به جامعه دینی دارد بلکه در تمام این موارد شما باید اهل نهی از منکر باشید.
16- اگر پدر در خانه متکبر باشد و به فرزندش جفا میکند و او را به باد تمسخر و آزار قرار میدهد یا پسر روزه دارش را با لگد آزار میدهد چه ربطی به دیگران دارد البته آن پدر حق چنین مزاحمتهایی را ندارد و فرزندش اگر نامناسب و ناخلف باشد نباید این چنین مورد آزار قرار بگیرد و پدر ا زطرف دین و قانون مجاز به چنین رفتارهایی نمی باشد و اگر فرزندش به او نفرین کند نفرین فرزند درباره او بی اثر نیست.
17- هیچکس نباید خود و خانواده اش را نفرین کند زیرا نفرین اثر معکوس دارد و اگر نفرین مستحق نفرین شونده نباشد به نفرین کننده برمیگردد بنابراین به شما تاکید و توصیه میکنم صبوری پیشه کنید و خود را کنترل کنید.
نکته آخر: پسرم، بسیاری از موارد که نوشته بودید را به شما حق دادم و راهکارهای آنها را برای شما ارائه دادم ولی علی رغم تمام مواردی که نوشته اید همت پیشه کنید. با کسب تقوا و حفظ عفت و پاکدامنی با همتی بالا و عزمی جزم برای خودسازی تلاش کنید تا بتوانید فردی مفید برای دین، جامعه دینی، پدر و مادر و نظام مقدس جمهوری اسلامی گردید و نیز پیرو خوبی برای آقا امام زمان علیه السلام باشید.
*****
عزیزم؛ توبه و قبولى توبه از نعمت‌های كم نظير الهى است و داراى آثار و نتايج بسيار درخشانى است.
توبه حقيقى طوری گنهكار را دگرگون مى‌كند، كه گويى اصلاً گناه نكرده است.
امام باقر (عليه السلام) میفرمايد: «التائب من الذنب كمن لا ذنب له»؛ توبه كننده از گناه مانند آن است كه گناهى نكرده است.
توبه حقيقى موجب پرده‌پوشى و نابودى آثار گناه مى‌گردد.
امام صادق (عليه السلام) میفرماید: «هنگامى كه بنده توبه حقيقى كرد، خداوند او را دوست مى‌دارد، و در دنيا و آخرت گناهان او را مى‌پوشاند، هر چه از گناهان كه دو فرشته موكل بر او برايش نوشته‌اند از يادشان ببرد و به اعضاى بدن وحى مى‌كند كه گناهان او را پنهان كنيد.و به نقاط زمين (كه او در آن گناه كرده) فرمان مى‌دهد گناهان او را پنهان كنيد.
فيلقى الله حين اَلقاه و ليس شَيى يَشهد عليه بشىء من الذّنوب؛ پس توبه كننده با خدا ملاقات كند به گونه‌اى كه هيچ چيز نيست كه در پيشگاه خدا گواهى بدهد كه او چيزى از گناه را انجام داده است.
توبه حقيقى انسان را محبوب خدا مى‌كند، آن هم به عنوان محبوب‌ترين بندگان.
امام كاظم (عليه السلام) میفرماید: «و اَحَبّ العِباد الى الله تعالى المُفَتَّنون التَّوابون»؛ و محبوب‌ترين بندگان در پيشگاه خدا، آنهايى هستند كه در فتنه (گناه) واقع شوند و بسيار توبه كنند.
امام سجاد (عليه السلام) در فرازى از مناجات خود از مناجات‌هاى پانزده‌گانه‌اش به پيشگاه خداوند چنين عرض مى‌كند: «الهى انت فَتَحت لِعبادك باباً الى عَفوِك، سمّيتَه التّوبه، فقلت: توبوا الى الله توبة نصوحاً، فما عذر مَن اغفل دخول الباب بعد فتحه؟» اى خداى من! تو آن كسى هستى كه درى به سوى عفوت براى بندگانت گشوده‌اى و نام آن را توبه نهاده‌اى و فرموده‌اى: به سوى خدا باز گرديد و توجه خالص كنيد، اكنون عذر كسانى كه از وارد شدن به اين در گشوده غفلت كرده‌اند، چيست؟
عزیزم؛ البته يكى از اركان مهم توبه، جبران گناه است، كه موجب شستن آثار گناه شده و زدودن رسوبات گناه مى‌گردد.از اين جبران، در اسلام با عنوان «كفارات و تكفير» «پوشاندن و پاك كردن» ياد مى‌شود.«تكفير» در مقابل «اِحباط» است، احباط يعنى انسان با ارتكاب گناه، كارهاى نيك خود را پوچ و بى اثر كند، ولى تكفير يعنى انسان با كارهاى نيك، آثار گناهان از چهره جان خود بزدايد، به عبارت روشن‌تر توبه داراى دو مرحله است:
1). قطع و ترك گناه؛
2) تقويت روح و جان با اعمال نيك.
عزیزم؛ در توبه کردن فقط ترك گناه و پشيمانى، كفايت نمى‌كند. بلكه بايد آثارى را كه گناهان در زندگى انسان پديد آورده‌اند با كارهاى نيك، جبران و اصلاح نمود !به همین دلیل به: 1). قطع و ترك گناه؛ و 2) تقويت روح و جان با اعمال نيك. توصیه شده است.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله و سلّم) میفرماید: کسی که از گناهش توبه کند :
1- خداوند برایش در دنیا و آخرت هزار در رحمت می گشاید؛
2- هر صبح و شب در رضایت خدا است؛
3- برای هر رکعت نماز مستحبی که می خواند عبادت یک سال نوشته می شود؛
4- هر آیه ای از قرآن را که قرائت می کند برایش نوری بر صراط خواهد شد؛
5- هر صبح و شام ثواب یک نبی برایش نوشته می شود؛
6- به عدد هر حرفی از استغفار و تسبیحش ثواب حج و عمره نوشته می شود؛
7- هر آیه ای برای او شهری در بهشت است؛
8- قبرش پر از نور و چهره اش سفید می شود؛
9- به عدد هر مویی در بدنش نوری خواهد بود؛
10- مانند آن است که به وزن خود طلا در راه خدا صدقه داده است؛
11- مانند آن است که به عدد هر ستاره ای بنده ای در راه خدا آزاد نموده است؛
12- شدت و سختی قیامت به او نمی رسد؛
13- مونسی در قبر خواهد داشت (که او را از وحشت قبر حفظ خواهد نمود؛)
14- قبرش روضه ای از روضه های بهشتی خواهد شد؛
15- هر روز هزار فرشته او را در قبرش زیارت می کنند؛
16- درقیامت از قبر خارج می شود درحالی که هفتاد لباس از حلّه برتنش، و تاجی از رحمت برسراوست؛
17- در قیامت زیر سایه عرش الهی همراه با انبیاء و شهداء خواهد بود و می خورد و می نوشد تا زمانی که خداوند از حساب خلایق فارغ شود سپس به سوی بهشت روانه می گردد.
در حدیث دیگری وارد شده که زنی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم رسید و عرض کرد: یا نبی الله! زنی فرزند خود را کشته است و مرتکب قتل شده است آیا راهی برای توبه دارد؟ حضرت فرمودند: قسم به کسی که جان من به دست اوست اگر آن زن هفتاد پیامبر را بکشد و سپس توبه کند و پشیمان شود و خداوند بداند که هرگز مجددا به معصیت باز نمی گردد خدای سبحان توبه اش را قبول می کند و اورا می بخشد! زیرا در توبه از بین مغرب تا مشرق باز است و کسی که توبه کند مانند آن است که اصلا گناهی انجام نداده است.
*****
عزیزم؛ برای رسیدن به خیر و خوشبختی و موفقیّت در زندگی و برکت و رزق و روزی فراوان و سلامتی؛ چند توصیه به شما دارم:
1- گناه نکنید.
گناه، دل را ويران مي‌كند، دلي كه حرم و خانة خداست؛ گناه آن را نابود و قواي معنوي را تضعيف و ريشه‌هاي درخت ايمان را مي‌سوزاند.
امام باقر (عليه السّلام) مي‌فرمايند: هيچ بنده مؤمنی نيست مگر اين كه در قلبش نقطه سفيدي است. پس هر گاه گناهي را مرتكب شود، نقطه سياهي در قلبش نمودار مي‌گردد و باعث تباهي دل مي‌شود».
امام صادق (عليه السّلام) می فرماید: همانا به درستي كه انسان گناهي را كه مرتكب مي‌شود با آن گناه رزق و روزي از او دفع مي‌گردد».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: هر گاه بنده گناهي را مرتكب شود، به خاطر آن گناه از نماز شب محروم مي‌شود.
امام صادق (عليه السّلام) مي‌فرمايند: «انّ ادني ما اصنع بالعبد اذا آثر شهوته علي طاعتي ان احرمه لذيذ مناجاتي؛ هر بنده‌اي كه خواهش نفس خود را بر طاعت من اختيار نمود كمترين كاري كه دربارة او انجام دهم اين است كه او را از لذّت مناجاتم محروم مي‌سازم.».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: بدانيد و هوشيار باشيد همانا در قيامت بنده‌ را به خاطر يكي از گناهانش صدسال حبس مي‌كنند در حالي كه او به حوراني نگاه مي‌كند كه در بهشت براي او آماده شده‌اند و به نماز و نعمت مشغولند.
2- نمازها، «خصوصاً نماز صبح» را حتماً اول وقت بخوانید.
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسكری(علیه السلام) روایت می كند كه فرمودند: "خداوند متعال با حضرت موسی تكلم كرد، حضرت موسی فرمود:خدای من. كسی كه نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود:حاجت و درخواستش را به او عطا می كنم و بهشتم را برایش مباح می گردانم.
آقا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلّم) کسی که نماز را سبک بشمارد خداوند او را به شش بلای در دنیا گرفتار میکند:
1-. خير و بركت را از عمر او برمى دارد.
2-. خير و بركت را از روزى اش برمى دارد.
3-. نشانه صالحان را از چهره او محو مى فرمايد.
4-. در برابر اعمالى كه انجام داده اجر و پاداش به او داده نمى شود.
5-. دعاى او به سوى آسمان بالا نمى رود و مستجاب نمى گردد.
6-. هيچ بهره اى در دعاى بندگان شايسته خدا نداشته و مشمول دعاى آنان نخواهد بود.
3- اول شبها صدقه بدهید و سوره «واقعه» بخوانید و هنگام خواب، پس از تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) 70 مرتبه استغفار کنید و بگوئید: «استغفرالله ربّی و أتوب إلیه».
هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند هیچ تنگدستی و گرفتاری به او نمی رسد.رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرموده اند: سوره واقعه را به زنانتان یاد دهید زیرا آن سوره بی نیاز کننده است.
در خبر است: عبدالله بن مسعود صحابی بزرگوار رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) بیمار شد. خلیفه وقت ، عثمان بن عفان، به دیدار او رفت و ناراحت و نگرانی در چهره او دید از او پرسید: چرا ناراحتی و آه و ناله می کنی؟ گفت: گناهکارم. پرسید: چه می خواهی؟ گفت: رحمت خداوند را، پرسید: آیا نیاز به پزشک داری؟ گفت: طبیب حقیقی مرا بیمار کرده است. پرسید: آیا می خواهی کمک مالی به تو بکنم؟ گفت: آن زمان که نیاز داشتم ندادی و اکنون نیازی ندارم. عثمان گفت: پول می دهم برای دخترانت باشد. ابن مسعود گفت: آنها نیازی ندارند. چون به ایشان گفته ام که همواره سوره واقعه را قرائت نمایند که هیچ گاه نیازمند نخواهند شد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: اگر سوره واقعه را بنویسند و در خانه بگذارند موجب افزایش خیر و برکت می شود و هر کس به قرائت آن مداومت ورزد، فقر از او برطرف می شود و در آن افزایش حفظ و توفیقات و وسعت در مال وجود دارد.
امام صادق (علیه السلام) فرموده است: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم می گرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسیدو از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین (علیه السلام) خواهد بود.و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیه السلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سوره واقعه دارای منافع و بهره های زیادی است که قابل شمارش نیست. از جمله فواید این سوره آن است که اگر برای مرده ای خوانده شود، خداوند او را می امرزد و اگر برای کسی که در حال احتضار و مرگ است بخواند، مرگ و خروج روحش به اذن خدا آسان می شود.
به همراه داشتن نوشته سوره واقعه موجب آسانی زایمان می شود.
4- اول روزها صدقه بدهید و سوره «یس» بخوانید.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) به آقا أمیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: یا علی! «یس» را بخوان که در آن ده اثر است، هر که آن را قرائت کند: 1) اگر گرسنه باشد سیرگردد؛ 2) اگر تشنه باشد، سیراب گردد؛ 3) اگر عریان باشد، پوشانیده گردد؛ 4) اگر عزب باشد، ازدواج کند؛ 5) اگر ترسان باشد، امنیت یابد؛ 6) اگر مریض باشد، عافیت یابد؛ 7) اگر زندانی باشد، نجات یابد؛ 8) اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود؛ 9) نزد میت خوانده نمی شود مگر اینکه خدا بر او آسان گیرد؛ 10) اگر گمشده داشته باشد، گمشده اش را پیدا کند.
شخصی به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) عرض کرد: بفرمایید وقتی چیزی یا کسی گم می شود چه باید بکنم؟ حضرت فرمودند: دو رکعت نماز بخوان و در هر دو رکعت بعد از حمد «یس» بخوان و بعد از آن بگو: یا هادی الضالّهِ رُدَّ عَلَیَّ ضالَّتی» ای هدایت کننده گمشدگان، گمشده ام را به من برگردان. آن شخص می گوید: من این کار را کردم و بعد از مدتی خداوند گمشده ام را به من برگرداند.
از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) نقل شده است: هر کس سوره «یس» را نوشته و پس از شستن از آب آن بنوشد در درونش هزار گونه دوا و نیز هزار گونه نور و یقین و برکت و رحمت را وارد کرده است و هر گونه دردی را از او دور میکند.
از حضرت سلمان فارسی (رحمة الله) روایت شده اگر کسی ده روز بعد از نماز صبح قبل از سخن گفتن با کسی، سوره «یس» را بخواند و این دعا را قبل از تلاوت سوره مزبور ده مرتبه بخواند بعد سوره را بخواند هر حاجتی را که بخواهد انجام شود انشاءالله؛ زیرا که اسم اعظم خداوندی در این دعا است ودعا است:
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا قدیم یا دائم یا حی و یا قیوم یا فرد و یا وتر یا واحد یا احد یا صمد یا من لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفواً احد و صلی الله علی محمد و اله اجمعین برحمتک یا ارحم الراحمین.»
5- به بزرگترها «خصوصا پدر و مادر» احترام کنید و بکوشید آنها را از خودتون خوشنود کنید.
قرآن در سوره اسرا آيه 23 می فرماید: و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر احسان كنيد! و در سوره لقمان آيه 15 می فرماید: اگر آنها به تو اصرار كنند كه مشرك شوي اطاعتشان مكن، ولي در زندگي دنيا به نيكي با آنها معاشرت نما!
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مردي نزد پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) آمد و عرض كرد من جوان با نشاط و ورزيده اي هستم و جهاد را دوست دارم ولي مادري دارم كه از اين موضوع ناراحت مي شود، پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: برگرد و با مادر خويش باش، قسم به آن خدايي كه مرا به حق مبعوث ساخته است، يك شب مادر با تو مانوس گردد از يك سال جهاد در راه خدا بهتراست.
در معارف اسلام احترام به پدر و مادر از مهمترين مسائل اخلاقي است و بي احترامي به پدر و مادر گناه بزرگي است كه خداوند به راحتي از آن نمي گذرد و تا روز قيامت صبر نمي كند و فرزند خطاكار را سريع مجازات مي نمايد. پيامبر بزرگ ما در اهميت اين موضوع مي فرمايد: «كيفر سه گناه تا قيامت به تاخير نمي افتد عاق پدر و مادر، ظلم و تجاوز به مردم و ناسپاسي در مقابل احسان و نيكي ديگران.».
امام صادق (علیه السلام) مي فرمايد: «حسن سلوك و نيكي به والدين از حسن شناخت و معرفت عبد به خداوند تعالي است، زيرا هيچ عبادتي انسان را به سرعت نيكي به پدر و مادر به خشنودي خداوند تعالي نمي رساند آن هم احساني كه محض تحصيل رضاي پروردگار باشد.».
امام باقر (علیه السلام) مي فرمايد: «خوشا به حال كسي كه به پدر و مادر خود نيكي كند، زيرا خداوند بر عمر او مي افزايد»
امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد: «خداوند دعاي سه كس را رد نخواهد كرد: دعاي پدر در حق فرزند در هنگام نيكي به او، دعاي پدر بر ضد فرزند(نفرين) هنگامي كه مورد عاق او واقع شود و دعاي مظلوم بر ظالم.»
کمیل بن زیاد مى‏گوید : امیر المؤمنین (علیه السلام) همواره به نیکى بر پدر و مادر تشویق مى‏کرد و مى‏فرمود : «فرزندان من! بر شما باد به نیکى بر پدر و مادر که در دعاى آنها هم بهبودى است و هم نابودى».
به برکت این اعمال حتماً مورد لطف خدای سبحان قرار میگیرید. یاحقّ.



  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات

 




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -