قنوت نماز وتر و ذكر اسم افراد
سؤال795. در قنوت نماز وتر هنگامى كه مى خواهيم براى فرد خاصّى دعا كنيم، آيا به خاطر جهل به اسم مى توانيم او را به صورت ضمير ياد كنيم؟ يا به نحو ديگرى توصيه مى فرماييد؟
پاسخ:به صورت ضمير اشكال ندارد و يا به نحو «اللّهم اغفر للمنظورين من المؤمنين و المؤمنات».
سؤال796. در قنوت نماز وتر، آيا كسانى كه به زبان عربى مسلّط نيستند، مى تواند چنين بگويند: «اللهم اغفر لبابا، اللهم اغفر لمحمّد آقا و...»؟
پاسخ:مادامى كه ذكر اسم باشد و غلط به حساب نيايد، اشكال ندارد.
فراموشى قنوت نماز غفيله
سؤال797. قنوت نماز غفيله را فراموش كردم و در حال ركوع و يا بعد از سجده يادم آمد، وظيفه ام چيست؟ آيا بايد نماز را اعاده كنم؟
پاسخ:اعاده مانعى ندارد، هر چند لازم نيست و تدارك آن رجاءا پس از آن مانعى ندارد.
تداخل دو نماز مستحبّى
سؤال799. آيا دو نماز مستحبّى (مانند نماز نافله مغرب با نماز غفيله يا نماز جعفر طيّار با نماز شب) را مى توان به نحو تداخل به جا آورد؟
پاسخ:اظهر جواز تداخل است در نماز غفيله و نافله ى مغرب (جامع المسائل، ص 249) و نيز هر مورد كه تداخل وارد شده باشد، هم چنين است مثل نماز جعفر ـ عليه السّلام ـ و نوافل ليل و نهار، و در غير آن، تداخل، موافق اصل نيست و به قصد رجا مانعى ندارد؛ در حالى كه قصد اصلى را بر يكى قرار مى دهد.
چگونگى نماز خواندن مستحبى
سؤال802. كيفيت خواندن نمازهاى مستحبى را بيان فرماييد؟
پاسخ:نمازهاى مستحبى زياد است و آن ها را نافله گويند. در بين نمازهاى مستحبى به خواندن نافله هاى شبانه روز بيشتر سفارش شده كه جهت اطلاع از آن ها به مسأله ى 638 رساله رجوع شود.
كيفيت نماز شب
سؤال803. لطفا كيفيت خواندن نماز شب را توضيح دهيد؟
پاسخ:از يازده ركعت نافله ى شب، هشت ركعت آن بايد به نيّت نافله شب و دو ركعت آن به نيّت نماز «شفع» و يك ركعت آن به نيّت نماز «وتر» خوانده شود و دستور كامل نافله شب در كتاب هاى دعا گفته شده است.
روش آسان تر براى خواندن نماز شب
سؤال804. آيا براى خواندن نماز شب، روش آسان ترى وجود دارد؟
پاسخ:به اين كه اقتصار بر واجبات آن كند.
نافله خوانى به جاى نماز قضا
سؤال810. آيا مى شود به جاى نماز قضا نافله بخوانيم؟ و اگر كسى نماز قضا بر عهده داشته باشد، مى تواند نافله بخواند؟
پاسخ:مى تواند نافله بخواند؛ ولى جاى نماز قضا را نمى گيرد.