
1- بشرط آن كه (شبیری زنجانی : بنابراحتياط) آبي كه براي پاك شدن محل نجس مي ريزند به آن اطراف هم جاري شود و آب كشيدن اطراف، مستقلا لازم نيست بلكه اطرا ف و محل نجس، به آب كشيدن با هم پاك مي شوند (بهجت: و در صورتي كه بيش از يك مرتبه بايد شسته شود آب دوم [هم] بايد به تمام جاها يي كه آب اول رسيده و با آن نجس شده بود برسد).
مکارم شیرازی و مظاهري: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.
2- بشرط آن كه (شبیری زنجانی : بنابراحتياط) آبي كه براي پاك شدن محل نجس مي ريزند به آن اطراف هم جاري شود و آب كشيدن اطراف، مستقلا لازم نيست بلكه اطرا ف ومحل نجس، به آب كشيدن با هم پاك مي شوند .(بهجت: و در صورتي كه بيش از يك مرتبه بايد شسته شود آب دوم [هم] بايد به تمام جاها يي كه آب اول رسيده و با آن نجس شده بود برسد).پس اگر براي آب كشيدن يك انگشت نجس، روي همه انگشتها آب بريزند و آب نجس و آب پاك به همه آنها برسد، بعد از پاك شدن انگشت نجس، تمام انگشتها پاك مي شود.
مکارم شیرازی و مظاهري: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.
3- خوئي، تبريزي، سيستاني: آب شيري كه متصل به كر است حكم كر را دارد.
مکارم شیرازی : شيري كه متصل به كر مي باشد آبي كه مي ريزد حكم آب كر و جاري را دارد، بنابراين هر چيز نجسي را با آن بشويند همين كه عين نجاست برطرف شد پاك مي شود.
شبیری زنجانی و مظاهري: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.
4- وحید خراسانی : بو، رنگ يا مزه آن بواسطه نجاست تغيير نكرده باشد.
5- اما اگر آبي كه از آن مي ريزد (بهجت: در اول زمان اتصال) بو، رنگ يا مزه نجاست گرفته باشد (وحید خراسانی : بو ، رنگ يا مزه آن بواسطه نجاست تغيير كرده باشد) بايد به قدري آب شير روي آن بريزند تا درآبي كه از آن جدا مي شود، بو، رنگ يا مزه آن بواسطه نجاست نباشد (وحید خراسانی : و تغيير بواسطه نجس نباشد).
خوئي،تبريزي، سيستاني: آب شيري كه متصل به كر است حكم كر را دارد.
مکارم شیرازی : شيري كه متصل به كر مي باشد آبي كه از آن مي ريزد حكم آب كر و جاري را دارد، بنا براين هر چيز نجسي را با آن بشويند همين كه عين نجاست برطرف شد پاك مي شود.
شبیری زنجانی و مظاهري: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.