انهار
انهار
مطالب خواندنی

حکم نمازهایم با وسواسم مرجع تقلید آیةالله امام خامنه ای (مدّظلّه)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال سلام
بنده بعد از زایمان دوم دچار افسردگی و وسواس های مختلفی شدم که بحمدالله بیشتر وسواس با اراده خودم خوب شد ولی مانده یک وسواس که همچنان ۱۰ سال هست بامن همراه است و نتوانسته ام خودم را درمقابل این وسواس بشکنم. بنده قبل از نماز های واجبم با خودم کلنجار میرم که باید حتما اذان گفته ششود باید حتما استغفر الله گفته شود و یکسری اذکار دیگه که متاسفانه فکر میکنم اشتباه میگم و این کار باعث تاخیر درنماز ها میشه و مسئله دوم اینکه بعد از متوقف شدن اذکار موقع نماز خواندن تا به دلم نیوفتن نیت نمیکنم و این مسئله شاید زمان زیادی رو از من بگیرد واقعاخسته کننده شده برام. سابق اصلاا به این صورت نبودم ودلم میخواهد مثل تمام افراد دیگه نماز را به راحتی و درست بخوانم انشاالله.
لطف بفرمائید راهنمایی کنید.
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
 
جواب:بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
با تشکر از اعتمادتان به سایت انهار
بزرگوار
اولاً: گفتن اذان و اقامه و استغفار که در پیام خود نوشته‌اید واجب نیست بلکه مستحب است و بسیاری از افراد؛ اذان و اقامه و استغفار را هرچند از نظر معنوی ارزش زیادی دارند اما انجام نمی‌دهند و فقط به واجبات نمازاکتفا می‌کنند و واجب نماز از تکبیر تکبیرة الاحرام شروع می‌شود و به سلام آخر تمام می‌شود و اذان و اقامه و استغفار و دعاهای بعد از سلام که همه مستحب هستند را اما انجام نمی‌دهند.
ثانیاً: یک توصیه اخلاقی در اسلام به مؤمنین است که، زمانی که مردم مشغول انجام کارهای مستحب هستند، شما باید به انجام واجبات بپردازید تا از عواقب ترک واجب در امان باشید.
در روایتی از آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) خطاب به آقا أمیرالمؤمنین علی (علیه السلام) آمده است: «یا علی إذا رأیت الناس یشتغلون بالفواضل فاشتغل أنت بإتمام الفرائض» یعنی: ای علی، هنگامی که دیدی مردم به کارهای مستحب مشغولند، تو به اتمام واجبات بپرداز.
به طور خلاصه، این توصیه بر تقدم واجبات بر مستحبات تأکید دارد و به افراد توصیه می‌کند که در صورت وجود تضاد بین انجام واجبات و مستحبات، واجبات را در اولویت قرار دهند.
برخی از نکات قابل توجه:
واجبات:
یعنی کارهایی که انجام آنها واجب و ضروری است و ترک آنها دارای عقوبت است.
مستحبات:
یعنی کارهایی که انجام آنها ثواب دارد اما ترک آنها عقوبت ندارد.
تقدم واجبات:
در صورت تعارض بین واجب و مستحب، واجبات بر مستحبات تقدم دارند.
و اما اینکه نوشته‌اید:
«بعد از متوقف شدن اذکار موقع نماز خواندن تا به دلم نیوفتد نیت نمی‌کنم و این مسئله شاید زمان زیادی رو از من بگیرد واقعاخسته کننده شده برام».
چیزی که شما به دنبال آن هستید نه در قرآن وجود دارد و نه در روایات و نه در رفتارهای مؤمنان هست.
بنابراین ترک این رفتارها واجب است و خواندن نماز به صورت عادی و معمولی مانند سایر مؤمنین بر شما واجب هست.
به طور کلی وسواس حرام است زیرا وسواس ریشه در هدایت‌های شوم شیطان دارد و پرهیز از هدایت‌های شیطان بر همه مؤمنان واجب است آقا امام صادق علیه السلام) وسواسی را مرید و عمله شیطان می‌داند.یا حق.

تاریخ به روزرسانی: دوشنبه, ۱۶ تیر ۱۴۰۴

  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

مطالب پیشنهادی
 

تابلو اعلانات

پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -