انهار
انهار
مطالب خواندنی

چه زمان هایی برای زیارت آقا امام رضا (علیه السلام) بهتر است؟

بزرگ نمایی کوچک نمایی
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ.
وَ اَلسَّلاَمُ عَلَى عِبَادِ اَللَّهِ اَلصَّالِحِين وَ رَحمَةُ الله
چه زمان هایی برای زیارت آقا امام رضا (علیه السلام) بهتر است؟
     
به زیارت آقا امام رضا (علیه السلام) در ایام مبارک ماه رجب سفارش اکیدی شده است. به گونه ای که حتی زیارت ایشان در این ماه بر اساس روایتی از آقا امام جواد (علیه السلام) برزیارت خانه خدا هم برتری داده شده است. {با اینکه افضل ایام برای زیارت مستحبی خانه خدا در ماه رجب است}.
اما به جز ماه رجب که در اولویت ایام زیارتی حضرت رضا علیه السلام قرار دارد، زیارت ایشان در ایام دیگری نیز از شرافت و ارزش بیشتری برخوردار است.
علامه مجلسی در جلد نود و نهم کتاب بحارالانوار که ویژه زیارت آقا امام رضا (علیه السلام) است می نویسد: «زیارت آقا امام رضا (علیه السلام) در تمامی روزهای مقدس اسلامی تاکید بیشتری شده است به ویژه ایامی که اختصاص به آن حضرت دارد. مانند روز ولادت و روز شهادت آن حضرت و روزی که با ایشان برای خلافت بیعت گردید.»
     
سپس از کتاب اقبال مرحوم سید بن طاوس نقل می کند که مومنین شایسته است در ششم ماه مبارک رمضان، به خاطر حقوقی که آقا امام رضا (علیه السلام) بر گردن ما دارد، شش رکعت نماز (هر رکعت یک حمد و بیست و پنج مرتبه توحید) به جای آورند.علامه مجلسی می فرمایند بسیار خوب است این نماز در حرم ایشان و پس از زیارت آن بارگاه منور خوانده شود.
بحار الانوار،ج۹۹،صص۴۳و۴۴.
به جز ایام مذکور ، مرحوم سیدبن طاوس از « بعض اصحابنا العجم » نقل می کند که روز بیست وسوم ذی القعده روز زیارتی مخصوص زیارتی ایشان است و مستحب است در این روز ایشان را از دور و یا نزدیک زیارت کرد.
اقبال الاعمال، اعمال ماه ذی القعده؛فصل هفتم.
با توجه به حضور چندین ماهه و شهادت آقا امام رضا (علیه السلام) در ایران ، تعبیر «بعض اصحابنا العجم» (برخی از ایرانیان) در سند این روایت، مایه ی تقویت آن است زیرا که دم خوری ایرانیان با آقا امام رضا (علیه السلام) باعث می شود که آنها روایاتی را از امام شنیده باشند. به ویژه درباره ی شهادت و زیارتشان که به دست سایر علماء جهان اسلام نرسیده باشد. همچنین می دانیم سید بن طاووس از کتابخانه غنی و بزرگی برخوردار بوده است که متاسفانه بسیاری از آن کتاب ها اکنون به دست ما نرسیده است لذا نقل سید در این گونه موارد همواره از اعتبار فراوانی برخوردار می باشد.
     
ما ایرانیان از دیر باز تا کنون به زیارت آقا امام رضا (علیه السلام) در این روز اهمیت فراوان می دهیم و آن را مهمترین روز زیارتی ایشان می دانیم. شاید دلیل ما بر این عمل به جز فرمایش سیدبن طاووس، روایاتی است که این روز را روز شهادت آن حضرت می داند.
بحار الانوار ،ج۴۹،ص۲۹۳.
   


  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات

 




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -