سؤال 1645- در بعضی از سبکهای ورزشی، استاد ضمن آموزش فنون رزمی مطالبی را از عقاید غیر اسلامی، معمولًا به طور مرموز در پوشش آیات و روایت القاء مینماید. شرکت در کلاسهای این اساتید چه حکمی دارد؟
جواب: حرام است.
سؤال 1646- بر فرض سؤال قبل، اساتیدی فقط فنون ورزشی این سبکها را آموزش میدهند و از آموزش عقاید خودداری میکنند. شرکت در کلاسهای این اساتید چه حکمی دارد؟
جواب: اشکال ندارد.
سؤال 1647- چه نوع ورزشهایی برای جوانان مسلمان مناسب است؟
جواب: هر ورزش مشروعی که برای پرورش و تربیت قوای جسمانی و همچنین برای آمادگی نظامی و رزمی جوانان برای مقابله نظامی با دشمنان اسلام مفید باشد مطلوب و بلکه در بعض موارد تا حدودی لازم است.
سؤال 1648- افراط در ورزش بطوری که مسائل جدّی زندگی را تحت الشعاع قرار دهد چه حکمی دارد؟
جواب: بصورتهائی که رایج است و از حدود نظر به فوائد تربیت بدنی آن بیرون است رجحان ندارد و اگر مستلزم ترک کار و تحصیل معاش واجب و اختلال امور زندگی یا اخلاقی شود جایز نیست.
سؤال 1649- افراط یا عدم یادگیری درست بعضی حرکات ورزش باعث ناراحتیهای مفصلی یا عضلانی میگردد بخصوص در ورزشهای رزمی؛ حکم در افراط یا عدم توجه به تذکرات استاد چیست؟
جواب: در ورزشهای رزمی باید بتذکرات استاد توجه شود و در هر موردی که عدم توجه به تذکّرات استاد باعث ضرر و نقص در بدن بشود عدم توجّه حرام است.
سؤال 1650- بعضی جوانان مسلمان به ورزش کم توجهی دارند و تقویت عضلات خود را در دوران جوانی منظور نمیدارند ورزش برای جوانان چه حکمی دارد؟
جواب: اینگونه اشخاص کار مفیدی را ترک کردهاند.