حرمت موسيقي هاي آرامش بخش
سؤال:من با موسیقی آرامش پیدا می کنم و احساس می کنم روحیه گرفته ام .آیا صرف گوش دادن به چنین موسیقی های ساده ای که انسان را آرام کند نیز حرام است؟
جواب: بسمهتعالي
تخدير غير آرامش است. شما از موسيقي مخدّر ميشويد؛ زيرا جواب غريزهي جنسي را دادهايد و بر فرض كه لذت حرام، شما را آرام كند؛ نظير خوردن شراب يا خوردن مال مردم، باز حرام است.
استفاده از الات موسيقي در جشن ها
سؤال:استفاده از دف و ني و آلات موسيقي و دست زدن به همراه آن در جشن ميلاد اهل بيت تا چه حدّ جايز است؟ خصوصاً اگر استفاده از اين ابزار باعث جذب بيشتر مردم به جلسات مذهبي گردد.
جواب: كليه آنچه نوشتهايد و مانند آن در اين گونه مجالس ديني و مانند آن نظير مساجد توهين به ساحت مقدّس آنها است و علاوه بر اين كه استفاده از آنها فينفسه حرام است از اين جهت نيز حرام است.
تفاوت غنا و موسيقي
سؤال:لطفاً فرق بين «غنا» و «موسيقي» را بيان فرماييد.
جواب: غنا مربوط به صوت است و هر صوتي كه مخصوص به مجالس لهو و اهل معصيت باشد و به عبارت ديگر محرّك شهوت در عموم باشد به آن غنا ميگويند و حرام است و موسيقي مربوط به آهنگهاست و هر آهنگي كه مربوط به مجالس لهو و اهل معصيت باشد و به عبارت ديگر محرّك شهوت براي عرف مردم باشد به آن موسيقي گفته ميشود و حرام است
استماع آواز بصورت ترجيع
سؤال:افرادي كه به صورت ترجيع آواز ميخوانند و گاهي هم بدون آهنگ است، گوش دادن به آنها چگونه است؟
جواب: اشكال ندارد مگر اين كه آهنگ با آن باشد ولي چون بعضي از بزرگان استماع صوتي را كه فقط ترجيع داشته باشد حرام ميدانند احوط در استماع نكردن است.
تاریخ به روزرسانی: سه شنبه, ۶ مرداد ۱۳۹۴