سؤال 694- اگر كسي كفارهاي در ايام حج بر ذمّهاش وارد شده باشد و عمداً يا سهواً او را تأخير بياندازد تا به وطن خود برگردد آيا ميتواند اين كار را بكند و آيا واجب است شرايط ذبح در مني را رعايت كند يا خير؟ (يعني گوسفند بدون عيب باشد).
جواب: در كفاره غير صيد مختار است آن را هر جا بخواهد ذبح كند ولي در كفاره صيد لازم است در مكه يا مني انجام نمايد، و در گوسفندِ كفاره صدق گوسفند بر آن كافي است (در حصول وظيفه) آن را ذبح كند. واللََّه العالم.
سؤال 695- آيا چند تظليل يك كفاره دارد يا متكرر ميشود؟
جواب: اگر همه وقوع آن در يك احرام بود مثلاً فقط در احرام عمره بود يا همه فقط در احرام حج واقع گرديده باشد يك كفاره كافي است. واللََّه العالم.
سؤال 696- اگر جاهل به مسئله اينكه كفارهء احرامِ عمره، بايد در مكه ذبح شود و آمد به بلد آيا ميشود در بلد خود انجام دهد؟
جواب: كفاره غير صيد را در هر مكاني كه بخواهد ذبح كند مجزي است ولي براي مرتكب صيد اگر در احرام عمره بود، محلش مكه و اگر در احرام حج بود محل آن مني است لا غيرهما. واللََّه العالم.
سؤال 697- زيدي در حال احرام عملي انجام داده كه وظيفهاش ذبح گوسفند و تقسيم بين فقرا بوده گوسفندي هم ذبح نموده و به فقرا داده لكن مقداري از گوشت يا كله يا جگر اين گوسفند را عمداً يا سهواً يا جهلاً خودش و يا زن و فرزندش خوردهاند، آيا وظيفه زيد چيست؟
جواب: مقدار ارزش آنچه كه خورده است به فقير بدهد. واللََّه العالم.
سؤال 698- اگر مرتكب شود محرم به يكي از محرمات احرام مثل تظليل نمودن و اراده نمايد كه گوسفندي كفاره بدهد به چه مصرف برساند اين گوسفند را؟
جواب: صرف نمايد در فقرا.
سؤال 699- آيا جايز است در اين صورت براي او خوردن از آن؟
جواب: بله يك مقدار كمي جايز است با ضمانت نمودن قيمت آن براي فقير.
سؤال 700- هنگامي كه محرم ملزم به ذبح كفاره خود ميشود براي خاطر انجام بعض محذورات احرام، آيا جايز است براي او خوردن از آن، يا واجب است دفع نمودن تمام آن به فقير، و آيا شرط است فقير مؤمن باشد يا جايز است دادن آن به مطلق فقير؟ و آيا جايز است براي او تأخير بياندازد ذبح كفاره را تا يك سال يا بيشتر.
جواب: جايز نيست خوردن از آن براي او، و واجب است دفع نمودن آن به فقير مؤمن و اشكال ندارد تأخير در ذبح اگر منجر به اهمال نگردد؟
سؤال 701- كفارات حج و عمره كه حاجي در بلد خود قرباني ميكند به چه مصرفي بايد صرف شود، آيا خود حاجي ميتواند از آن بخورد يا خير؟
جواب: بايستي تمام را در فقرا صرف نمايد، و خود نبايد بخورد