سؤال 1579- آیا دست زدن در مجالس مولودی ائمه اطهار (ع) جایز است و همچنین اگر در هنگام دست زدن، بدن و شانهها با ریتم شعر تکان بخورد، چه حکمی دارد؟
جواب: لهو است و اشکال دارد و مخصوصاً اشکالش در صورت دوّم بیشتر است و مشابه مجالس رقص و سماع بعض فرق باطله است و علاوه با احترام و قداست این مجالس عزیز مناسب نیست و معلوم نیست این چه گرایشی است که بعضی به امور لهویه و ملاهی پیدا کردهاند و چه شیطانی پشت ترویج این حرکات است.
سؤال 1580- چند صباحی است که در ایام موالید ائمه اطهار علیهم السلام مجالس با شکوه و با عظمتی جهت سرور و شادباش میگیرند، امّا در مجالس زنانه، خانم جلسه زنان حاضر در جلسه مکلف میکند که برخیزند و برقصند تا این که حاجت خویش را بگیرند زیرا استدلالشان این است که خود ائمه به ما گفتهاند در شادی ما شاد و در غم ما غمناک باشید.
جواب: رقص زن فقط برای شوهر به تنهائی جایز است و در سایر موارد حرام میباشد، و خوشنودی ائمه اطهار سلام اللّه علیهم اجمعین با عمل حرام انجام نمیگیرد و آنچه فرمودهاند یفرحون لفرحنا مقصود این نیست که مجلس معصیت گرفته شود و اعمال خلاف شرع در آن صورت بگیرد کما آن که سیره افراد لاابالی و غیر متشرع در مجالس چنین است خداوند متعال گویندگان و شنوندگان را به آنچه وظیفه شرعی آنهاست هدایت فرماید تا با برداشت غلط از آیات و روایات موجبات اضلال مردم را فراهم ننمایند.
سؤال 1581- در مجالسی که به عنوان تولی و تبری برای خشنودی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برگزار میگردد چنانچه در مجلسی که فقط بانوان شرکت دارند و صدای آنان به نامحرمان نرسد بخوانند و برقصند چگونه است؟
جواب: در مورد سؤال رقصیدن اشکال دارد و خوانندگی هم اگر غنا باشد حرام است و اگر غنا نباشد مانعی ندارد و کف زدن اگر به نحو لهوی باشد اشکال داردمجالسی که به عنوان تولی و تبری برگزار میشود هرچه از محرمات و مشتبهات منزه باشد اولی است.
سؤال 1582- معمولًا در مراسم عید الزهراء سلام اللَّه علیها کف زدن و پایکوبی و رقص را مستند بحدیث رفع القلم میدانند آیا صحیح میباشد؟
جواب: عید الزّهراء با سائر ایّام در این جهت فرقی ندارد و مورد رفع القلم نیست.
سؤال 1583- شرکت در مراسمی که بعنوان جشن ولادت ائمه معصومین علیهم السلام جهت شادی به کف زدن و دست زنی نسبتاً شدید مشغول میشوند چه حکمی دارد؟
جواب: اگر کف زدن با نحوه خاصی که تناسب با مجالس لهو دارد انجام شود جایز نیست و شرکت در آن مجلس هم جایز نیست بنحو کلی در اینگونه مراسم مناسب است به ذکر مدایح ائمه علیهم السلام بپردازید که هم موجب سرور است و هم ثواب و نیز یادآوری فضائل آن بزرگواران که موجب تشدید محبّت و ولایت و بالنتیجه تکمیل معرفت خواهد شد و دست زدن بر خلاف شأن اینگونه مجالس است علاوه بر اینکه ممکن است تدریجاً امور دیگری هم که قطعاً جایز نیست در این مجالس وارد شود.
سؤال 1584- ساز و دهل (و ساز نقاره) در روز تولد یکی از ائمه اطهار یا در جشن عروسی جایز است یا نه؟
جواب: استفاده از آلات مذکوره در هیچ روزی جایز نیست.
سؤال 1585- گوش دادن به نوار موسیقی در روز تولد ائمه اطهار یا در جشن عروسی اشکال دارد یا نه؟
جواب: در موارد مذکوره و غیر آن مطلقاً حرام است.
سؤال 1586- در مراسم تولد یا رحلت ائمه اطهار آیا زدن نی اشکال دارد یا نه؟
جواب: در موارد مذکوره و غیر آن مطلقاً حرام است.