سؤال: آیا زکات فطره را می شود برای آسفالت پشت بام مسجد صرف کرد؟
جواب: بله جایز است چون مصرف آن مصرف زکات مال است و از سهم سبیل الله مانعی ندارد/
سؤال: شخصی در شب اول شوال عده ی را در مسجد یا حسینیه دعوت کرده افطار می دهد آیا فطریه آنها بر او لازم است؟
جواب: بله لازم است هر چند در منزل ائ نباشد هر گاه صدق کند ضیف با عیلوله یا عائله چون در روایت فرموده : «من یعوله» (الفطرة واجبة علی کل من یعول من ذکر او انثی)
سؤال: فطریه سربازهایی که در سربازخانه ها از غذای جیره دولتی استفاده می کنند به عهده خود آنان است یا دولت آیا سربازان عائله دولت محسوب می شوند یا نه؟
جواب: اگر حقوق به آنها بدهد و پول غذا را بدهد عائله و ضیف صدق نمی کند و اگر غذا به آنها بدهد نیز صدق نمی کند و اگر شک کنیم به عموم آیه انما الصدقات ...» رجوع می کنیم چون آیه شامل زکات مال و فطره هر دو می شود و در مورد فطره ضیف که عیال باشد و تحت عیلوله باشد خارج شده و شبهه مفهمومی است و رجوع به عموم می شود در شبهه.
سؤال: زکاه فطره را به سنی می شود داد از سهم مولفه یا نه؟
جواب: احوط اقتصار بر فقرای شیعه است.
سؤال: آیا زکات فطره را می شود به کسی داد که مبالغ زیادی پی ش او جمع می شود و انها را روی هم می ریزد و بعدا با رعایت شرایط به مصرف شرعی می رساند با فرض اینکه در موقع پرداخت ممکن است زکات فطره یک نفر بین چند نفر تقسیم شده به هر یک مقداری از یک راس داده می شود؟
جواب: احوط ان است که به یک نفر فقیر کمتر از یک صاع داده نشود و زکات فطره یک نفر بین چند نفر تقسیم نشود.
سؤال: زید مقلد مجتهدی است که می گوید فطره ضیف که اول غروب وارد می شود و بعد خارج می شود به عهده میزبان است ولی میزبان مقلد کسی است که می گوید این مقدار کافی نیست برای صدق «عیال» و فطره او به عهده خود او است آیا فطره از ضیف ساقط می شود با فرض این که میزبان نیز با استناد به فتوای مجتهد فطره را نمی دهد.
جواب: در فرض سوال احوط ان است که ضیف فطره خود را بدهد چون احتمال دارد فطره ای ثابت بر ذمه ضیف است به عهده میزبان باشد و با اداء ذمه بری می شود و چون او ادا نکرده به عهده خود اوست.