سؤال 54 - چنانچه مخدرهاى كه بنا به اظهار شهود عينى دچار اختلال حواس بوده با تصميم قبلى خود را زير ماشين بيفكند ومنجر به فوت وى گردد و شهود قبل از وقوع حادثه اظهاراتش را مبنى بر اين كه قصد خودكشى دارد استماع كرده باشند و پس از وقوع حادثه شهادت خود را بيان نمايند آيا راننده ضامن است يا خير؟ و ضمنا متذكر مىشود تا كنون كه دو سال از واقعه گذشته و از رسانههاى گروهى هم استمداد شده ورثهاى براى او پيدا نشده است، بفرمائيد تركه او را چه كنند؟
جواب: در فرض سئوال اگر طورى خود را به زير ماشين انداخته كه براى راننده به هيچ وجه امكان جلوگيرى از تصادف نبوده راننده ضامن ديه نيست و اگر امكان جلوگيرى از تصادف را داشته و مراعات نكرده ديه بر عهده خود راننده است و تركه او را به مجتهد جامع الشرائط بدهند تا مطابق حكم شرعى عمل نمايد و در فرضى كه ديه بر عهده راننده است آن را نيز بايد به مجتهد جامع الشرائط بدهند تا بر طبق حكم شرعى عمل نمايد.
سؤال 189 - اگر كسى به قصد خودكشى، خود را وسط خيابان بيندازد و راننده ماشين او را از چند مترى به بيند، بطورى كه ديگر نتواند خود را كنترل نمايد و آن فرد كشته شود آيا خونش هدر است يا بايد ديهاش پرداخت شود و در فرض لزوم ديه، آيا قتل خطائى است و يا شبه عمد مىباشد و مقدار ديه، تمام ديه است يا نصف ديه؟
جواب: در فرض سئوال، با احراز قصد خودكشى، ديه او بر كسى نيست، بنابر اين موضوع سئوالات بعدى منتفى است
سؤال 843 - وصيت شخصى كه خود كشى كرده نافذ است يا نه.
جواب: اگر وصيت قبل از اقدام به خودكشى بوده صحيح است اگر چه در حين وصيت بنابر خودكشى داشته باشد.
سؤال 844 - بعضى از آيات فرمودهاند اشخاصى كه زخمى به خود زدهاند و يا سمى خوردهاند و يقين به موت دارند وصيت ايشان نافذ نيست بعد از بيان فتوى و جهش را مرقوم فرمائيد.
جواب: - شخصى كه به قصد خود كشى سم خورده يا زخمى به خود زده و بعد وصيت كرده وصيت او نافذ نيست و دليل آن نص معتبر معمول به است.