کارهایی که بر حائض حرام است
*ورود زن حائض به حرم امامان (علیهم السلام)
[23] سؤال: آیا داخل شدن زن حائض به رواقهاى اطراف ضریح مطهّر امام رضا(علیه السلام) اشکال دارد گرچه قبر را ببیند و به ضریح نزدیک باشد؟
پاسخ: مانعى ندارد، ولى وارد حرم نشود.
*ورود زنان حائض به زیرزمین مسجد
[24] سؤال: مسجدی در محل ما قرار دارد که فعلا در زیر زمین آن به مدت۱۳ سال است نماز جماعت برگزار می شود و در آینده که مسجد ساخته شد زیر زمین آن به عنوان سرویس بهداشتی مسجد استفاده خواهد شد، یکی از روحانیون گفته که چون قرار است در آینده این محل سرویس بهداشتی شود فعلا حکم نماز خانه را دارد و ورود زنانی که دوره عادت ماهانه را دارند اشکال ندارد. می خواستیم ببینیم نظر حضرت عالی در این مورد چیست؟ با توجه به اینکه از این مکان به نام مسجد حضرت سجاد نام برده میشود وتابلوی مسجد نیز دارد.
پاسخ: اگر به هنگام وقف فقط طبقه همکف وقف مسجد شده باشد زیرزمین و طبقات دیگر حکم مسجد ندارد ولی اگر مقید به طبقه همکف نبوده همه طبقات حکم مسجد دارد.
*محدوده ورود افراد حائض و جنب به حرم امامان (علیهم السلام)
[25] سؤال: حد ورود حائض و جنب به حرم امام رضا (علیه السلام) چه مقدار است؟ آیا صحن ها هم جزء حرم حساب می شوند؟
پاسخ: ورود حائض و جنب تنها به قسمتی که ضریح مطهر در آن قرار گرفته جایز نیست و قسمت های دیگر اگر مسجد نباشد اشکال ندارد.
*حکم ورود زن حائض به حرم امامزادگان
[26] سؤال: آیا رفتن زن حایض به حرم امامزادگان (رواق، حیاط، صحن، ضریح و....) اشکال دارد؟
پاسخ: در جایی از حرم ها که نام مسجد بر آن گذاره نشده مانعی ندارد.
*دلیل عدم حضور بانوان حائض در حرم امامان
[27] سؤال: چرا ورود بانوان حائض به حرم امامان و مساجد حرام است؟ با توجه به این نکته که ائمه هم دارای زن و فرزند بودند که در زمان حیات در کنارشان بودند و دچار این حالت می شدند. در حالیکه وقوع این حالت بی اختیار است، آیا آنها هم در آن موقع از امام دوری می کردند؟
پاسخ: بانوان حائض مانند مردان جنب هستند که در آن حالت تناسبی با حضور در حرم های مقدسه معصومین ندارند. البته این حکم عام استثنائاتی هم دارد از جمله که نوشته اید درباره عادت ماهانه و جنابت همسران.