انهار
انهار
مطالب خواندنی

غسل جنابت از حرام با آب سرد؟ (مرجع تقلید آیةالله نوری همدانی)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال باسلام زنی متأهل و جوانم که همسرم بدلیل بیماری توانایی مساىل جنسی را ندارد. گاهی که به دلیل نیاز شدید تحت فشار قرار میگیرم. خودم نیاز خود را با دست برطرف میکنم (خودارضائی) که مبادا در برخوردهای اجتماعی به گناه بیفتم! اما مدتی است که در شکم که آیا این کار معصیت است یا نه؟ و شنیده ام که غسل را با آب سرد باید انجام داد و من به دلیل این که زود مریض می شوم نمیتوانم چه کار کنم؟ و آیا با این غسل بدون گرفتن وضو میتوانم نماز بخوانم؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مدظله)

جواب دخترم البته حتماً باید گناه استمناء را ترک کنید زیرا گناه بزرگی هست و باید خود را کنترل کنید.
يکی از نيرومندترين غرايز بشر، نيروي شهوت و غريزه جنسی است. نيروی شهوت هنگام هیجان همچون اسب سرکش انسان را در قعر مشکلات قرار میدهد.
راههای کنترل شهوت:
1. برنامه ريزي کاری:
کار و تلاش مداوم میتواند تا حدودی از هیجانات شهوت و غريزه جنسی شما بکاهد و موجب شود جسم و روانتان متعادل شود. زیرا کار نيرو و انرژی را قبل از آن که به چربی های اضافی مخرب تبديل گردد از طريق سوخت و ساز مفيد و سالم به مصرف میرساند.
2. تنظيم دقیق زمان خواب:
سعی کنید زمانی به رختخواب برويد که کاملاً خسته باشید تا بلافاصله به خواب روید. لازمه اين کار اين است که در طول روز با کار و تلاش کافي خسته شده باشید زیرا اگر با خستگی به رختخواب نروید، در بستر بيدار میمانید و افکار شهوانی و تحريک آميز شما را وسوسه و کلافه میکند.
3. دور شدن از محيط هاي آلوده:
برخی از عناصر محیط (مانند: محیط بد و شهوی، اختلاط نامحرمان، دیدن برخي از فیلمهای نامناسب، دوستهای آلوده خصوصاً اينترنت و...) مهیّج شهوت و غریزه جنسی است!!! و کسانی که در فکر سلامت خويش و رعایت مسايل اخلاقی و دينی میباشند و روحيه مذهبی دارند لازم است برای سلامت خود از چنین محیطهای آلوده دوری کنند.
4. کسب تقوا و پرواپیشگی:
آن چه موجب ساخته شدن شخصيت و رفتار سالم میشود کسب تقوا و تقويت ايمان است. بنابراین اگر از ته دل باور کنید اعمال و رفتار را خدا می بيند به احتمال قوی کمتر مرتکب گناه میشوید و یا شاید اصلاً مرتکب گناه نشوید. بنابراین: سعي کنيد نيروی ايمان و تقوا را در وجود خود بارور کنيد و دائم متوجه خدا باشد و نمازتان را اول وقت انجام دهيد تا خداوند متعال به وسیله نماز شما را ياري کند تا از هر گناهی مصون بمانيد و تحت تأثير شهوت و غريزه جنسی قرار نگيريد. در قرآن سوره عنکبوت آیه 45 آمده: «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهَى‏ عَنِ الْفَحْشَآءِ َالْمُنكَرِ؛ به درستی كه نماز انسان را از هرگونه آلودگی و عمل زشت و گناه دور باز می‎دارد».
چند توصیه معنوی و مؤکد دیگر:
1- مراقب نگاه تان باشيد.
2- از خلوت با نامحرم، سخن گفتن و شوخی کردن با آن ها جداً خودداري کنيد.
3- از فکر کردن، تصور و تخيل جنس مخالف و مسايل جنسی خودداري کنيد.
4- از نگاه کردن به تصاوير و فيلم های تحريک کنند جداً خودداري کنيد.
5- از شوخي های جنسی و محرک پرهيز کنيد.
6- در صورت شدت شهوت، خوردن غذاهای محرک و داراي کالري زياد مانند خرما، پياز، فلفل و... را به حداقل برسانيد.
7- براي تعديل نيروی جنسی خود حتماً ورزش و تحرک جسمانی و کار فيزيکی و بدني را در زندگي روزمره خود لحاظ کنيد.
8- از دعا و توسل براي نگهداری ايمان و رفع مشکلات بهره مند شوید.
9- روزه گرفتن موجب کاهش نيروی جنسی می شود.
10- سعي کنيد در طول روز با وضو باشيد و از نورانيت آن استفاده کنيد.
*****
در هر صورت اگر خدای ناکرده کسی مرتکب جنابت از حرام شد واجب نیست با آب سرد غسل کند و البته با هر غسل جنابت میتوان نماز خواند. یاحقّ



  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  


پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -