انهار
انهار
مطالب خواندنی

وفات محمد اوجی روحانی مستبصر و مبلغ اهل ترکیه (۱۴۴۰ ق)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
با شیخ محمد اوجی از تولد در «آلازیغ ترکیه» تا وفات در مشهد مقدس
شیخ محمد اوجی در سال 1947 در آلازیغ ترکیه و در خانواده ای شافعی مذهب به دنیا آمد. وی با آشنایی با آموزه های امام خمینی به مکتب شیعه روی آورد و مرکز اسلامی قران و اهل بیت علیهم السلام هلند را تاسیس کرد. وی در بارگاه امام رضا علیه السلام درگذشت.
محمد اوجی در سال ۱۹۴۷ و در خانواده‌ای شافعی مذهب به دنیا آمد.
وی پس از پایان دروس ابتدایی، به تحصیلات حوزوی پرداخت و به عنوان یک روحانی شافعی فارغ التحصیل شد و امامت مسجد بزرگی در موطن خویش شهر «آلازیغ» را بر عهده گرفت.
این عالم روشن ضمیر، همزمان با اوج گرفتن نهضت امام خمینی (ره) با اندیشه های اسلامی آن مصلح بزرگ زمان آشنا شد. این آشنایی به مطالعه در زمینه مکتب اهل بیت (علیهم السلام) منجر و شیخ محمد اوجی مستبصر شد.
تبعید به دلیل دفاع از احکام قرآن
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و زمانی که ایشان همچنان امامت مسجد بزرگ شهرستان آلازیغ را بر عهده داشت، «کَنان اِورَن» رئیس جمهور وقت ترکیه در اظهاراتی عجیب مدعی شد که در قرآن کریم، آیاتی درباره حجاب نیامده است!!
شیخ محمد اوجی در اعتراض به این سخنان، با در دست گرفتن قرآن به میان مردم رفت و خطاب به رئیس جمهوری ترکیه، آیات حجاب قرآن را نشان داد.
شجاعت شیخ محمد جوان وقتی بر خواننده آشکار می‌ شود که توجه کنیم ژنرال کنان اِورَن طی کودتایی در ترکیه به قدرت رسیده بود که در پی آن، حدود ۶۰۰ هزار نفر بازداشت و زندانی شدند و ده ها نفر نیز اعدام شده بودند.
اقدام شجاعانه اوجی در دفاع از احکام اسلامی، بر دولتمردان لائیک آن زمان ترکیه گران آمد و بلافاصله شیخ محمد را به شهری در هلند تبعید کردند اما مرحوم اوجی، در غربت و تبعید نیز دست از فعالیت‌های دینی خود نکشید.
وی مدتی بعد به ایران آمد و توفیق یافت که با تحصیل در حوزه علمیه قم، به آموخته های دینی خود بیفزاید.
تأسیس مرکز اسلامی قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)
شیخ محمد اوجی سپس به هلند بازگشت و «مرکز اسلامی قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)» را تأسیس کرد.
این مرکز علاوه بر فعالیت‌های دینی و قرآنی، به محل اجتماع مستبصران و نوشیعه گان هلند نیز تبدیل شد.
موفقیت این مرکز در ترویج فرهنگ صلح آمیز اسلام و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم)، موجب شد تا شعبه های آن در شهرهای "بوخوم" و "فرانکفورت" آلمان نیز تأسیس شود.
شیخ محمد اوجی سپس در آلمان اقامت گزید و در مرکز اسلامی فرانکفورت، دروس اعتقادی برای مستبصرین برپا داشت.
تاکنون صدها نفر در این سه مرکز اسلامی، به فراگیری احکام، عقاید و قرآن پرداخته‌اند.
عضویت در مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام)
مرحوم حجت‌الاسلام اوجی، همانند صدها تن دیگر از نخبگان شیعه جهان، به عضویت مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام) درآمد و از افراد فعال کنفرانس های مجمع محسوب می‌شد.
وی همچنین به کشورهای مختلف اروپا سفر می کرد و در کنفرانس ها و مجامع گوناگون، مدافع اسلام، اهل بیت (علیهم السلام) و انقلاب اسلامی بود.
نتیجه فعالیت‌های تبلیغی این فقید سعید، گرایش بیش از دو هزار نفر به مذهب تشیع و حضور ده‌ها نفر از آنان در ایران برای تحصیل علوم حوزوی بوده است.
موسسات؛ وقف امام هشتم (علیه السلام)
مرحوم حاج شیخ محمد اوجی، در سال ۱۳۹۶ در سفر به مشهد مقدس، "مرکز اسلامی قرآن و اهل‌بیت (علیهم السلام) و «شعبه های آن» را وقف امام رضا علیه السلام کرد.
دو دختر ایشان که فارغ‌التحصیل «جامعه الزهراء سلام‌الله ‌علیها» هستند نیز در این مسیر همراه و یاور پدر بودند.
وی همواره از اهمیت آشنایی بانوان با معارف دینی سخن به میان آورد و می گفت: در مرکز اسلامی قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) به دنبال تربیت مادرهای خوب هستیم، چرا که اگر مادران خوبی داشته باشیم خانواده های خوبی خواهیم داشت و فرزندان این خانواده‌ها نیز در مسیر اهل‌بیت علیهم ‌السلام قدم برخواهند داشت.
ارتحال زیبا؛ مزد خلوص و تلاش
شیخ محمد اوجی پیش از وفاتش به زیارت عتبات عالیات رفت و سپس به ایران آمد و با تشرف به مشهد مقدس، حضرت ثامن الحجج(ع) را زیارت کرد.
حاج شیخ محمد اوجی شامگاه چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷، پس از اقامه نماز مغرب و عشاء در بارگاه ملکوتی مراد خویش، در مشهد دچار عارضه قلبی شد و در سن ۷۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.

  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات

 




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -